reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

jagodka szalik gicior :) i samo robienie na drutach super uspokaja :) fajowa sprawa!

tusiaczek zazdroszczę ruchów, mnie jakoś nie chce młody skopać :( wiem ,że później będzie nawet przesyt..ale chciałabym żeby już zaczął...

kopacz na ból żołądka dobry bywa Actimel albo flora jelitowa typu Dicoflor, Lacidofil, Linex, Biopron.. albo preparaty na bazie drożdży Enterol czy Enteroacidolac..

graza06 ja jestem fanką skrętnych kół, ciężko czasem unieść cały wózek żeby skręcić.. ale niektóre wózki ze skrętnymi kołami mają ogromny promień skrętu.. musisz niestety spróbować zrobić w sklepie zakręt i ocenić "łuk" jaki Ci wyszedł ;)
czytałam że niektóre wózki potrzebują 2 m, żeby skręcić ;) jedo fyn akurat pod tym względem zakręca praktycznie w miejscu.
Skrętność kół można blokować (wybrać wózek z opcją blokady)

Doti gratki z powodu 5-miesiąca, ja też już na to czekam!

anastazi no mi się włączył instynkt zbieracza;) też kompletuję powoli, albo raczej uzupełniam braki ;)
i polecam 3 komplety pościeli np 2x flanelka i 1 bawełniana
jeżeli chodzi o leżaczek, ja nie wprowadzałam do domu wózka nigdy, łożeczko było w sypialni, więc w "salonie" obie córcie zawsze leżały w leżaczku,
nie były jakoś specjalnie bujane, po prostu leżały ;) tylko ja mam leżaczek starej mody, ma płozy do blokowania, pasy i 3 pozycje leżenia, używałam tej na płasko...

a żurawinka fajna jest jeszcze z przysmażonym na patelni wędzonym serem - takie a la oscypek grillowany ;)

elifit gratuluję córci :)

elza dzieki za info o promocjach w lidlu, slyszałam że te rzeczy są naprawdę dobre jakościowo, wybiore się jutro!

reklama
ja wczoraj robiłam muffinki czekoladowe, ale zamiast gorzkiej czekolady dałam owoce kandyzowane i wyszły za słodkie...wyrzuciłam dziś wszystkie, miałam dziś robić drugie, ale nie miałam weny, jutro zrobię... albo marchewkowe...albo jedne i drugie i mąż do pracy weźmie dla chłopaków :p

odebrałam wyniki, mam ok, aż dziwne :p

jutro mam wizytę, poproszę o szybkie usg ze względu na plamienie i twardnienie brzucha, może mi zrobi...

Malgorzatkar fajnie ze napisalas na co zwrocic uwage przy wozkach my za miesiac jedziemy do pl i bedziemy kupowac i powoli zaczynam zbierac informacje takze dzieki:)
Anastazi my tez kupujemy komplet z zyrafka ciekawe czy mowimy o tym samym.A co do lezaczkow to my naszczescie z mezem sie zgadzamy tez chcemy kupic. Powiem ci ze moja kolezanka miala od urodzenia dziecka taki lezaczek i to byla mega super sprawa dziecko uwielbialo w tym lezec a pozniej siedziec. Takze przekonaj meza:)
Jagódka super szalik :) tak mysle ze ja tez sie wezme za cos kiedys uwielbialam robic na drutach to moze cos jeszcze pamietam.
Ewa super ze juz jest lepiej
Doti za mna gofry juz od kilku dni chodza:/
Elfit gratuluje :)

Co do zakupow to ja jeszcze nie kupowalam nic tzn mam 2 rzeczy bo nie moglam sie oprzec hehe. Czekam na czwartek moze sie dowiem kto sie kryje w moim brzuszku :) Pozatym msyle o kupieniu mega paki na allegro a brakujace rzeczy dokupic ale zobacze. Tak naprawde to wlasnie sie przymiezam do rozpoczecia tej przyjemnej czynnosci aczkolwiek duzo rzeczy juz wybranych :) Co do wózków podoba mi sie taki Ambero ale musze s nim przejechac i sie zastanowie.:) A moze wy cos mozecie powiedziec na ten temat?

Jesli chodzi o sampoczucie to o dziwo jakos dobrze sie czuje jedynie co to drzemka popoludniowa musi byc obowiazkowo no i jestem leniem strasznym. No i juz nie moge sie doczekac czwartku kiedy zobacze mojego smerfika:d albo smerfetke :)

elza79 taki wózek wybrałam, to był mój pierwszy wybór :D http://www.babyactive.pl/elipso/

elifit gratuluje córki :)

Tak się dzisiaj naczytałam o zakupach że pojechałam z mężem do castoramy i kupiliśmy już lampkę do pokoju Majki, a później weszliśmy do 5 10 15 i kupiłam sukieneczkę (pierwsza rzecz) :D ale jestem podjarana :D

Dziewczyny, a może by tak dyskusję przenieść tam, gdzie powinna być?:-D Proszę linkować w wątku zakupowym!

teraz to ja też mam smaka na babeczki:biggrin2: fajne te bujaczki, te wszystkie akcesoria są urocze, ale strasznie kolorowe, boję się, że moje mieszkanie będzie wyglądało jak cyrk... zwłaszcza, że planujemy łóżeczko turystyczne zamiast zwykłego

moja mama właśnie dzwoniła z lidla, chyba jednak się załapię na jakieś ciuszki:biggrin2:

Czemu łóżeczko turystyczne? Pytam z czystej ciekawości. Ja myślałam o takim łóżeczku ale jako drugim, właśnie na wyjazdy i przenoszenie dziecka do rodziców, na taras (którego jeszcze nie ma ;) ) i na podwórko. Nie oglądałam ich jeszcze ale wyobrażam sobie, że są dużo lżejsze i łatwiejsze do składania.

jutro mam wizytę, poproszę o szybkie usg ze względu na plamienie i twardnienie brzucha, może mi zrobi...

Trzymam kciuki!!!

Anastazi ja tez powoli kupuję bo później nie wyrobiłabym finansowo, mam w maju wesele koleżanki a w czerwcu brata:) w tym miesiącu założyliśmy sobie łóżeczko kupić, na szczęście wózek mam od szwagierki więc ten wydatek z głowy:)

Ja właśnie też się boję tego roku pod względem $. W maju dwa wesela, jedno Rzeszów, drugie w Niemczech (siostra M.) tylko cywilny bo kościelny w sierpniu. Nie dość, że prezenty to jeszcze wszędzie daleko dojechać trzeba. A w kwietniu na dokładkę okrągła rocznica urodzin mojego taty. O remoncie nie wspomnę. I jeszcze kasa na wyprawkę :) Będzie się działo :p

Undomiel7 ja również zielona w tym temacie ale sciagnelam sobie z netu pare propozycji list wyprawek i stworzyłam z nich swoja:):) jeżeli chcecie to skopiuje i wam podesle zebyscie zobaczyly....a może pomogly ja trochę zmodyfikować jeżeli będą rzeczy niepotrzebne albo jeżeli czegos brakuje:):):)

Może wrzucisz do odpowiedniego wątku? :tak:

Ja dzisiaj ostatni dzień na L4 aż się boję jutro powrotu, bo wszyscy będą pytać co i jak... Jutro mam w pracy tyle do zrobienia, że powinno szybko zlecieć. Wcale mi się nie chce iść, rozleniwiłam się :p Ciekawe czy w ogóle wysiedzę przy biurku, bo przez ostatni tydzień to siedziałam cały czas półleżąca, wypychając brzuch - tak mi było wygodniej. :tak:

Elifit, gratuluje córeczki!

Undomiel, mój maz dzis kupił galaretki w czekoladzie ale ja nie lubię i nie mam na nie ochoty. Za to gofra bym wciągnęła bez zastanowienia! Z bita śmietana! Mniam!

Jutro mamy echo serduszka naszego malenstwa. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Trzymam kciuki, na pewno bedzie zdrowiutkie serduszko.

Cześć dziewczyny:)

jak wrócę z pracy poczytam dokładnie co i jak u Was, wczoraj późno wróciliśmy po wizycie, miałam usg ale opisze w odpowiednim wątku, dzidzia się zasłoniła i nadal nie wiemy kto jest w brzuszku:( Pozdrawiam miłego dnia życzę:)

reklama
witam,
zaraz jadę do żłobka z Olą a potem mam wizytę na 11:20.

Ewusia, przeniosłam twoją listę wyprawkową z wątku zakupowego do wyprawkowego :)

Ola już prawie zdrowa, coś tam jeszcze w nosku słychać, ale myślę, że katar jak to katar: leczony tydzień, nie leczony 7 dni... odkurzaczem już prawie nic nie wyciągnęłam, więc jest dobrze. ja gorzej, ale chyba też już po woli zaczyna mi schodzić z zatok, bo taki inny ten katar...inhalacje dalej uskuteczniam... tylko gardło rano tak bolało, że przełknąć nic nie mogłam...ale cóż, Ola nadziębiła się, mąż chodzi niedoleczony już drugi tydzień (bo przecież jak mu lepiej, to po co mu każę tabletki brać? ochrzaniłam wczoraj, ma brać przynajmniej rutinoscorbin...)

pola. trzyma kciuki za echo serduszka

Do góry