• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Cześć dziewczyny :)
Mogę do was dołączyć??
Termin na połowę lipca.
U mnie już pierwsza wizyta potwierdzająca ciążę za mną. Kolejna 19.11.
Siedzę sobie w domku na L4 już.
Powiedzcie dziewczyny pobolewa was brzuch?? Mnie praktycznie od samego początku pobolewa tak typowo okresowo, poboli chwilkę i przestaje, Czytałam, że to normalne ale gdzieś tam mały niepokój jest.
Fajnie, że istnieje takie forum :)
Witamy :-)

reklama
Witam wszystkich :)

Jestem już po wizycie. Na szczęście wszytko ok. Mogą mi się pojawiać plamienia, bo mam malutką nadżerkę, ale dostałam duphaston i mam się na zapas nie martwić. Lekarz założył mi kartę ciąży i sam sobie obliczył, że jestem w 5 tygodniu + 7 dni :) a termin porodu 1.07. :) Ufff ale mi ulżyło :) teraz biegnę nadrabiać lekturę, bo tyle naskorbałyście :)
haust równiez składam oficjalne gratulacje:-):-D:-)

Minisia rzuciłam palenie we wrześniu dokładnie moesiąc przed staraniami.
Odrazu bez żadnego problemu, bo miałam silną motywację, dla siebie (i wtedy myślałam o przyszłości, jak zajdę wiec i dla fasolki)
Wcześniej jednak paliłam i kilka krotnie rzucałam i wracałam.
Teraz przyznam sie ze jestem dumna z tego ze tak szybko rzuciłam i nauczyłam sie, ze bez tego umiem żyć. Motywacja dała mi kopa :)

Minisia, moja koleżanka tez paliła, gdy zaszła ograniczyła papierosa do jednego dziennie, dziecko dostało 10 pkt przy narodzinach i było zupełnie zdrowiutkie.
Ja w tym temacie nie doradze, każdy zrobi i robi jak uważa, zero krytyki z mojej strony. :)

A co do coli przyznaje pije.
Nie codziennie.. Ale jak mnie natchnie na colę to nie odmawiam. Ale pije w mniejszych ilościach np, małą literatkę. I mi starczy. :)
A w ciągu dnia wypijam od 2 do 3 l wody niegazowanej.

reklama
W pierwszej ciazy rzucilam odrazubw drugiej zapalilam kilka dni przed porodem w 3 popalalam cala a teraz bardzo bym chciala rzucic bo sumienie mnie gnebi I jak teraz wlasnie walcze ze soba ..
Wody wypijam 1-1,5l

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry