reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Witajcie :D

blueberry dobrze Cię znowu widzieć.

Kum to trzymam za Ciebie kciuki jutro :D Powiem Ci że moim znajomym szefostwo normalnie przedłużało umowę po wieściach o ciąży, ale muszę zaznaczyć iż dziewczyny pracowały wtedy do 7 m-ca i to minimum. Czasami mężowie się złościli, bo tu ledwie zipały a do pracy szły.

Dziewczyny z problemami jedzeniowymi trzymam za Was kciuki. Ja jadłam wczoraj pizze i o dziwo nie męczyło mnie po niej. Bardziej się męczę po nabiale. :(

Co do odpieluchowywania dziewczyny mają rację. Wytrwałość, cierpliwość. Dobry środek do odkażania i podkładki na stałe na całe łóżko.
Mojemu kupiłam majtole z ulubioną wówczas postacią- bobem budowniczym i on za wszelką cenę nie chciał osikać swojego boba i bardziej się pilnował. A że miał ich 10 na 20 par to tym bardziej mu zależało. Też często go pytałam czy chce siku, szczególnie jak się kręcił...Na pewno wysadzasz po spaniu i po jedzeniu..

Dziewczynki źle się czujące trzyamm za Was kciuki. Mnie tylko boli dzisiaj krzyż, a spacerem z psem i dzieckiem tylko się doprawiłam, ale za to mamy piękny dzień:D

Co do zaparć możecie spróbować łyżke oleju lnianego na czczo popitego szklanką ciepłej wody z cytryną.
Powinno pomóc.

Co do pieczyw i owoców to jak któraś z dziewczyn ma problemy żołądkowe, zespół jelita drażliwego to też nie wszystko mogą

Miłego poniedziałku :D

Ostatnia edycja:
Kum, masz już skończony 3 miesiąc, czyli do dnia porodu tak czy siak jesteś chroniona

Mataaam, wiadomo, w ciąży organizm trochę inaczej funkcjonuje i czasami trzeba doraźnie sobie pomóc. na dłuższą metę jednak, aby zaparcia nie męczyły nas non stop, to pewnie się ze mną zgodzisz, że bez właściwej diety bogatej w błonnik nie ma szans na prawidłowe działanie jelit....

Ostatnia edycja:
kum małgorzatar ma rację jesteś chroniona.
Myślę jednak, że kum chciałaby dłuższą umowę a nie tylko do czasu rozwiązania. A to już jest dobra wola pracodawcy.
Możliwe też, że pracodawca będzie potrzebował zaświadczenia o tym że jesteś w ciąży od Twojego gina. Tam zazwyczaj jest informacja w którym tygodniu ciąży jesteś.

jeszcze do zaparć wrócę: może mam od piątku nerwa na to, że ktoś mówi, że nie może się wypróżnić, bo była u nas teściowa, ma problemy straszne z zaparciami, ale tak: masła jak najgrubiej, ziemniaki z sosem oczywiście (u nas była niepocieszona, bo my sosów do ziemniaków nie jadamy....), smażone, smażone, smażone i to w jak największej ilości tłuszczu (na wigilię rybę dla 5 osób smażyła w litrze! oleju), jak pieczone to też z dodatkiem przyanjmniej z trzech łyżek masła, bp chude mięso jest niesmaczne...., pieczywo najlepiej kajzerki.... aż mnie nosiło....

Sokoja, Twoje przeziębienie nie bedzie miało wpływu na przeziernosc karkowa.

Jagódka, Kum, dzieki za info dot położenia macicy. Ja w poprzedniej ciąży nie zwróciłam na to uwagi wiec nie mam do czego porównać. Mam nadzieje ze ktos sie jeszcze wypowie w tej kwestii i w końcu bede mogła sie uspokoić.

Na zaparcia jeszcze raz polecam śliwki suszone zalać wrzątkiem, po kilku godzinach wypić napar i zjesc śliwki. Ponownie nowa porcje śliwek zalać wrzątkiem i po kilku godzinach zjesc i wypić.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za odpowiedzi - chyba faktycznie coś przekombinowałam, albo źle zrozumiałam czytając jakieś artykuły. :-)

reklama
Blue pytalam bo suwaczek pokazuje 14tydz:)

Rozumiem kochana.
To jest tak:
Jestem w 15 tygodniu ciąży.
(14 tygodni i 1 dzień)
Miesiąc czwarty, trymestr drugi.
Tak położna mi mówiła, a w Polsce badania USG też tak pokazało.
Wiec suwaczek pokazuje też właściwie. :*

Jak sie czujesz kochana?

Do góry