Cześć dziewczyny
Limonka8721 mnie od dwóch dni kłuje prawy jajnik, zapytam w poniedziałek lekarza co może być przyczyną. Również dokucza mi bezsenność. Mam problem z zasypianiem. Ostatnio całą noc spałam w stanie czuwania, otwierałam oczy. Rano jak zadzwonił budzik nie wierzyłam że trzeba już wstać do pracy. Zasnęłam nad ranem.
Lui85 ty masz spaghetti ja natomiast pizzę. Cały czas mam na nią ochotę ale to fast food a domową zrobiłam tylko 2 razy,
Pola ja jeszcze nie będąc w ciąży czekałam w kolejce do pobrania krwi. Był to poniedziałek godz 7, ponad 30 osób, ja przyszłam ostatnia po mnie dziewczyna w zaawansowanej ciąży. Nikt nie zrobił jej miejsca. Nagle odzywa się kobieta około 50 , która była pierwsza w kolejce. Gdy ona była w ciąży, kobieta ciężarna miała zawsze pierwszeństwo (czasy PRL), ona z tego korzystała i jak się domyśla większość tu Pań pewnie też, dlatego ona tą kobietę przepuszcza niech wejdzie jako pierwsza. Dodam, że w większości w kolejce były kobiety około 50. Nikt się nie odezwał była cisza. Pani zrobiła na mnie mega pozytywne wrażenie.
Mnisia ten ból nogi to może był skurcz?
Elifit bardzo się cieszę że mogłaś zobaczyć maluszka, do tego tak widok, super.
La luna myślę o Was cały czas, trzymam kciuki i mocno przytulam.
Makota89 mój mąż do tej pory się dziwi że ciąża to tyle przypadłości, co dzień to inna albo dodatkowa. Też na początku było mu ciężko to zrozumieć. No bo jak to każda kobieta, którą on widział w ciąży kojarzyła mu się z uśmiechem i radością na twarzy.
Arabelka pij dużo wody żeby oczyścić organizm.
aNilewe mój mż jest przed 30 a już ma problem z cholesterolem. Tłuszcz to nie jedyna przyczyna wysokiego choles. Np połączenie cukru i jajek a dokładnie żółtka, albo jedzenie wieprzowiny. Mój mąż miał dietę w której wykluczyliśmy słodkie chodziło o to połączenie, wieprzowinę, smażone, dodał do tego ruch dokładnie bieganie i cholesterol po 3 miesiącach spadł.
Byłam wczoraj u lekarza. Znów dopadło mnie choróbsko. Jestem przeziębiona, na jednym migdale zaczyna się tworzyć czop ropny, do tego boli mnie strasznie gardło. Nie dostałam antybiotyku, za to zalecenie leżenia, wygrzewania się, oraz smarowania migdałów wodnym roztworem gencjany. Jest na etanolu ale ma działanie antyseptyczne, bakteriobójcze, nie połykam go tylko smaruję miejscowo. Nasączam patyczek taki jak do uszu i smaruje migdały. Coś strasznego, wczoraj z mężem 10 min próbowaliśmy ale udało się posmarować migdały. Do tego dużo piję, inhalację, plasterki cytryny z miodem, ssam plasterki imbiru. Z tego wątku wzięłam kilka rad.
Przeziębienie w czasie ciąży - Forum Wizaz.pl.
Pozdrawiam wszystkie ciepło, dbajcie o siebie i maluszki. Do poniedziałku jeszcze 2 dni mam nadzieję że choć trochę mi się poprawi, bo mam wizytę.