reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

witam popołudniem :-)
julia trzymam kciuki. Już jesteś po?

u nas dziś masakra na dworze. Lód, lód, lód..... Droga do przedszkola, która zwykle zajmuje nam ok. 4-5 min., zajęła nam 20 minut! A Mati miał radochę, bo prawie cały czas się przewracał - ciekawe ile siniaków naliczę przy kąpieli :) Myślałam, że po południu będzie lepiej, ale się pomyliłam - chodniki to masakra jakaś, więc wracaliśmy środkiem jezdni (dobrze, że nasza ulica rzadko uczęszczana) i było troszeczkę lepiej.

reklama
laleczka mi tez wypada polowkowe dopiero w 22tc :baffled: i tak sie zastanawiam czy to dobrze..bo od poczatku stycznia wizyte dopiero mam zaplanowana na poczatek marca...czyli 2 miechy przerwy..dla mnie to troche za dlugo...wiec sama nie wiem czy to normalne..:confused:

no to rzeczywiście długo, mi lekarz też wyznaczył połówkowe na 22tc, ale kazał mi przyjść na samą wizytę w połowie lutego

Hej dziewczyny
Ja mam dzisiaj masakryczny dzien :/ Tzn ogolnie czuje sie dobrze ale odkad zaczelam chodzic do pracy masakrycznie bola mnie plecy zaczyna sie gdzies po godzinie pracy i tak mnie trzyma do wieczora:/ Rano jest spokoj a za chwile znowu to samo czasami same nogi sie podemna uginaja:/ Masakra jakas nie sluzy mi ta praca:/
Jutro ide na wizyte z polozna takze trzymajcie kciuki bo mam nadzieje posluchac serduszka:) i przy okazji zapytam o te plecy.

Co do reakcji rodzicow i tesciow to moi byli przeszczesliwi ale fakt ze dla jednych i drugich to pierwszy wnuk/wnuczka:)

A usg polowkowe mam 13 lutego to bedzie rowno 19 tydzien a wg usg 20 wiec teoretycznie idealnie.

Cześć dziewczynki!

Przepraszam, że tak odrazu z "grubej rury" ale powiedzie czy macie takie uczucie w pochwie jakby zaraz miało Wam "coś wypaść", uczucie takiej ciasnoty, pulsowania? Ciężko to wytłumaczyć. Nie jest to bolesne tylko taki dyskomfort czuję :/ Dzisiaj mnie tak złapało i nie wiem czy powinnam się martwić? Czy to może być coś wspólnego z moim nisko ułożonym łożyskiem? Pomóżcie proszę, Wy tak dużo wiecie :-)

ja miewam takie dziwne bóle w tych okolicach. miewałam takie przy okresie. w ciąży zdarzało się ale rzadko. właściwie już dawno nie. ale parę tygodni temu zdarzały się. nito ból, takie dziwne.

byłam teraz u lekarza w 16tc, mam przyjść za miesiąc, a potem w 22tc na usg.. wolałabym pójść raz. może pójdę w 21tc?

pisałyście o macaniu... niech tylko jakaś mniej bliska osoba spróbuje dotknąć mego brzucha!! masakra. ja nikogo nie macam. i nie życzę sobie. :)

ogladałam mieszkania do wynajęcia... ale będzie ciężko.

pozdro laski! ja się zabieram za kąpanie itd.. bo mam ochotę iść spać.

Ostatnia edycja:
Jagódka, dzięki :)

ja kurde siedzę teraz z Olą, dziś marudna była, bo od kilku dni znów nie spała w dzień i zmęczona mocno, mam nadzieję, że jutro prześpi się trochę, bo nie jestem w stanie nic zrobić...jedynie mogę was podczytać na tel, a posty piszę na kilka rat... przy kompie nie idzie usiąść... a samochodu niet, więc jeszcze kilka dni posiedzimy sobie w domu... mam nadzieję, że jutro takiego wiatru już nie będzie i pójdziemy na spacer, dziś tylko do sklepu wyskoczyłyśmy na chwilkę

Prosze coś dziś drogie Panie mało produktywne :)
Ja dalej ciągle głodna i szczerze wolałabym mieć pustki w szafce ze słodkościami ale mój maż by na to nie pozwolił i tylko kusi i ciagle coś podjadam.

ja miewam takie bóle, chyba to szyjka, ból jak dla mnie zeby opisac to jak w 1dzien @ najmocniiej krwawiłam i ból byl najwiekszy wlasnie z szyjki to taki czuje w zasadzie często. na szczęscie raz czuje raz nie, wiec sie nie martwie.
Kregosluop mi nie daje spokoju bo nie mam w pracy jak kucac tylko sie zginam i kupie chyba ten magnez jak ma pomoc czemu nie :D

Julia daj znac jak po amnio &&&

Co do reakcji rodziców to moi tesciowie maja 2 wnukow i cieszyli sie zdecydowanie bardziej niz moi rodzice majacy 1 wnuczke. Coz, moi nie sa wylewni wiec szczerze kolezanki sie bardziej ucieszyly ale nie ma co sie tym zamartwiac, oby po porodzie okazywali naszym dzieciom duzo ciepla i milosci to najwazniejsze

reklama
Fakt, watek zaczął się wolniej rozwijać. Pewnie sporo osób przeniosło się na wątek zamknięty :(

Mnie plecy zaczęły pobolewać, wieczorem już nie mogę sobie pozycji znaleźć a z łóżka wstaję na dwie raty żeby rozprostować zdrętwiały krzyż - jak emeryt :)

Mi lekarz prowadzący powiedział, że wizyty powinny się odbywać się co miesiąc chyba, że jest konieczność częstszej konsultacji. Ja mam połówkowe na 28 lutego a wizytę u lekarza na 14. W zasadzie nie mam do zrobienia żadnych badań poza TSH. Problemy tarczycy w mojej rodzinie to raczej norma i wskazane jest żeby takie badanie zrobiła. W zasadzie nie mam specjalnych objawów nadczynności czy niedoczynności ale ciągle mi zimno i lekarz trochę się zaniepokoił i zlecił badanie. Podobno tendencja w ciąży jest raczej odwrotna i kobietom jest raczej gorąco.

Do góry