reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

Martuś my będziemy obchodzić imieninki dziecka ale pewnie we własnym gronie. Pierwsze imieninki przegapiliśmy bo jak mała miała już ze 3 miesiące to dopiero pomyśleliśmy że trzeba by ustalić:)
A co do tego schematu żywienia właśnie, że 3 posiłki stałe i 2 mleczne - to co rozumieć poprzez "mleczne"? Mm/ pierś czy to też kaszka mleczna się zalicza?

A mi teściowa zepsuła blender jak robiła tą swoją nieszczęsną zupkę. Nie muszę mówić jaka jestem wściekła. Widocznie nie umiała wyjąć końcówki i tak na siłę to zrobiła, i tam gdzie powinno być kółko zębate to teraz jest gładkie bo ząbki starła i przez to się nie kręci :/ masakra jestem okropnie wkurzona i nie mam jak zupek gotować:/

reklama
Ja już zupek nie blenduję tylko widelcem troszkę rozdrabniam. Antek uwielbia rozciapywać groszek w buźce . Też bym się wkurzya.

Kamejka ja też nie przepadam za swoją teściową, a jak na razie jestem zmuszona z nią mieszkać. A do tego teraz ma urlop :(

U Nas wygląda to tak:
7:00 mm
10:00 kaszka na wodzie z owocami
13:30 obiadek
17:00 mm
20:00 mm zagęszczone kaszą

w nocy 1x150mm. Przy cycu budził się co dwie godziny, a po paru dniach od odstawienia budzi się w nocy tylko raz, czasem dwa razy ale ten drugi raz nie musi jeść tylko usypia.

Mój maluch się bardzo zmienił. Wcześniej był spokojny, siedział cicho i się nie ruszał, a teraz wszystkiego chce dotknąć, wierci się, marudzi, złości. Gdzie jest mój grzeczny Mikołaj :(
najśmieszniejsze jest tak dotyka podłogi i jak ociera ręką o drewno to taki śmieszny dźwięk wydaje i bardzo go to interesuje :) 5 min to robi :)

Martuś kaszka na wodzie a kleik na mm bo Zosia nie chce butelki i tylko cycus albo łyżeczka jemy:-)
Link wstawię jak usiądę do komputera:-)

U nas raczej obchodzi się imieniny jeśli chodzi o dorosłych. U dzieci bardziej urodziny tzn w sensie zapraszania gości czy prezentów. :-)

No niestety moje pierwsze zamówienie na Aliexpress i już problemy. Zamówiłam i opłaciłam u jednego sprzedawcy 4 kompleciki ubrań i doszły tylko 3. Teraz zaczęłam spór. Napiszę Wam jak się wyjaśniło

Kamejka też bym się wkurzyła i poprosiła o odkupienie, skoro i tak robiła to bez Twojej prośby o to.
Martuś w rodzinie mojego męża obchodzi się imieniny dzieci, w mojej nie. Uznaliśmy obydwoje że wg nas (!) jest to przesada i wg zasad mojej rodziny lecimy. Do 18stki urodziny dzieci a po 18stce imieniny o ile będą sami na siebie pracować i je sobie wyprawią. Nie chodzimy tez na imieniny dzieci. Dla nas imieniny to impreza dla dorosłych. Za to sobie, dorosłym, nie wyprawiamy urodzin :)

Ja też już nie blenduje, ewentualnie tylko mięso, resztę widelcem:-)

Iwona napisz jak się potoczy ten spór bo jestem ciekawa :-)

reklama
Iwona, o kurcze! To przykro. No mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni!
Kamejko -
ok 7 cyc
ok 9 kaszka z owocami, picie
ok 11 odrobina cyca do snu
ok 13 obiad, picie, spacer
ok 16 cyc
ok ok 18 deser, picie
ok 20 cyc na dobranoc, tak jak teraz :-)
Noc zazwyczaj przesypia.

Do góry