• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lista lutowych mamuś

Rybko Kochana witaj ponownie wśród lutóweczek ale sie martwiłyśmy
o Ciebie i maleństwo !!! Jejku jaki duzy Twój synuś ciekawe ile moja mała wazy
są na tym samym etapie ;) w poniedziałek sie dowiem!!

Trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie i synka!!! :-* :-* :-* :-* :-*

reklama
Jak to dobrze, że jesteście Rybko spowrotem w domciu i wszystko wróciło do normy. Odnośnie grzybka, słyszałam, że to bardzo, bardzo często łapie się z powodu osłabionej flory bakteryjnej i dzieje się tak najczęściej w okolicach 6 miesiąca. Niby niczym strasznym nie grozi, tylko nieleczona grzbica jest powodem, często powracających, swędzących pleśniawek w budzi dziecka. Kiedyś wiele berbeci latało z fioletową buzią po pędzelkowaniu, teraz na szczęście te preparaty już są bezbarwne. Więc chyba nie ma powodów do paniki.

Oj dobrze już być z Wami :-* :-* :-* Klara ja staveran dostawałam w szpitalu ale po tym isoptimie chyba jakoś mi lepiej -albo już się zaczynam przyzwyczajać to trzęsiawek ;D ;D ;D Nie wiem czy będę to brała do końca ciaży - Theo mówiła, że jak już się zacznie to trzeba to brać do końca - no ale czego nie robi się dla naszych słoneczek.

Dziewczynki w szpitalu powiedzieli, że po 20-tym tyg.jeśłi już leżymy na boczku to na lewym lepiej z prawego niie korzystać za często ;) Mierzyłam też ilość ruchów malca po każdym głównym posiłku przez godzinkę i jak jest 10 lub więcej to ok :laugh:

We wtorek idę znów do poradni na posiew z szyjki macicy - ble... ale cóż mus to mus ;D
Schudłam troszkę w tym szpitalu ale mąż szybciutko zadbał o to żebym spowrotem przybrała na wadze ;D ;D

Jeśli są jakieś nowe lutowe mamunie, których nie ma na liście to prosze o prywatną wiadomość bo jeszcze nie mam siły tyle siedzieć przy kompie i śledzić wątki ;) ;)

reklama
Lepiej bym tego nie powiedziała niż Misia ;D

Klara mam pytanko - czy jak sie zaczyna brać ten fenoterol to trzeba go brać już do końca ciaży, czy coś mówił Ci lekarz na ten temat???

Misia mnie przyjeli do szpitala z takim rozpoznaniem "Partus praematurus imminens. Myopia alta"-jeśli byłabyś tak kochana to przetłumacz bo z tego co zrozumiałam to coś z przedwczesnym porodem ale wolałabym wiedzieć dokładnie :-* :-* :-*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry