reklama

Lista lutowych mamuś

qrde cos mi sie zepsuło....
a sie powtórze a co mi tam...
Z tego co ja zrozumiałam to jest ta ustawa podpisana jeszcze przed nowym rokiem i dotycząca "najbiedniejszych". I ona rzeczywiście wchodzi w życie od 14 stycznia z wyjątkiem punktów o wypłacie zasiłku porodowego.
I Madzia uwierz ze nie chce siac paniki, ale "wchodzi w życie" rozumiem jako"obowiązuje tych którzy po dacie wejscia w zycie spełniają warunki" Cholera..... CZY LECI Z NAMI PRAWNIK?Ale o co chodzi?Ale o co chodzi?Ale o co chodzi??

A jak urodze dzień za wczesnie to sama naucze sie gotowac czerninke.... Szczerzy się Szczerzy się Szczerzy się

reklama
Dziewczynki - spokojnie. właśnie przekopuję sie przez strone ZUS. w prawdzie mają wiadomości dotyczące tylko becikowego dla najbiedniejszych, ale:
Dodatek wypłaca się, jeżeli z wnioskiem o jego przyznanie pracownik wystąpi do ukończenia przez dziecko pierwszego roku życia. oraz
W nowej, wyższej wysokości (tj. 1000 zł) należy wypłacać dodatek tym wszystkim uprawnionym, dla których termin wypłaty dodatku przypada po 31 grudnia 2005 r. Dodatek w nowej wysokości przysługuje zatem także na dzieci urodzone przed 1 stycznia 2006 r., jeżeli termin wypłaty dodatku na nie przypadnie po 31 grudnia 2005 r.
Czyli wychodzi, że ten dla najbiedniejszych należy sie tez dzieciom urodzonym w całym 2005 roku.
Tu jest link to stronki http://www.zus.pl/niusy/k060112.htm Podejrzewam, że z becikowym dla wszystkich może byc podobnie. A jesli sie mylę, to my i tak je dostaniemy.

Głupia jestem... napaliłam sie na jakies wirtualne pieniadze od Kaczek i teraz tylko sie denerwuje... ;D
Chyba trzeba wyjsc z załozenia ze i tak nic z tego nei bedzie a jak sie zdarzy to będzie przynajmniej miłą niespodzianką. ::)

Ide pospac bo moj kochany dzidzius tak dał mi czadu przez całą noc ze udalo mi sie oko na 3 godzinki tylko zmrużyć...

Madziu zgadza się, bo ustawy wchodzą w życie zazwyczaj po 14 dniach od ogloszenia, a ogłaszane są dzień po wydaniu. Ale i tak to co dla nas najważniejsze wchodzi z dnia 1 stycznia 2006 - tak jak jest w uwagach.

Teraz się nic nie będziemy martwić. Obejrzymy sobie wieczorem Fakty, czy Wiadomości, czy Panoramkę i może się troszke rozjaśni :). Dzidzie i tak przyjdą na śiwat, z kacza forsą, czy bez. I najwazniejsze, żeby były zdrowe, bo inaczej, to i ten 1000zł będzie niczym. A na czerninkę zapraszam serdecznie. Mniam, mniam. Uwielbiam... ;D ;D ;D

Przede mną góóóóra prasowania...

Myślicie, że to głupi pomysł ufarbowac sobie włoski przed porodem???

Madziu, ja tez mam zamiar ufarbowac wloski :-) Mysle, ze pomysl superowy (potem nie bedzie czasu, a teraz poprawi nam nastroj :-) )
Ja juz wiadomosci o becikowym nie sledze.... Mam ich gdzies. Ten tysiac i tak tonie w morzu potrzeb. Jak sie okaze, ze dostane, to bedzie po prostu mila niespodzianka :-)

ej jak to jest z tą czerniną? pamiętam raz jadłam w życiu i nie znam smaczniejszej zupki... ktoś wie gdzie mozna dostać składnik??? tylko nie każcie mi jechać do Warszawy :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry