OLU ja słyszałam, że wielkość dzidzi zależy od tego, jak duże dzieci rodziły się w rodzinach, a nie na jakie wyrosły. Mojej siostry mąż np. pochodzi z rodziny, gdzie dzieci rodzą się 4,5-5 kg. Moja siostra obawia się, że w związku z tym jej córa tez będzie duża. Na szczęście ma szansę na wyrównanie w dół, bo nasza rodzinka to raczej mikruski tak 2-2,5 kg.
reklama
Odnośnie wielkości noworodków, polecam film na Onet VOD - ogląda się po prostu w necie:
Małe olbrzymy - Film Online - VoD w Onet.pl
"Małe olbrzymy" - o wieeeelkich noworodkach. Bardzo ciekawe!!!
Małe olbrzymy - Film Online - VoD w Onet.pl
"Małe olbrzymy" - o wieeeelkich noworodkach. Bardzo ciekawe!!!
Nie straszcie
Z jednej strony bym chciała, żeby Julka była duża, silna i zdrowa, ale z drugiej to może 3kg już by jej wystarczyły - to i tak będzie wyczyn na porodówce 
Ja ważyłam 3600kg, mój brat 2850kg (ale mama miała wtedy 36 lat), a mój eM był wcześniakiem i też poniżej 3kg.
Ciuszki mam najmniejsze na 56cm, w ogóle nie jestem przygotowana na mniejszą dzidzię.. Myślicie, że warto kupić coś na 52cm??
Ja ważyłam 3600kg, mój brat 2850kg (ale mama miała wtedy 36 lat), a mój eM był wcześniakiem i też poniżej 3kg.
Ciuszki mam najmniejsze na 56cm, w ogóle nie jestem przygotowana na mniejszą dzidzię.. Myślicie, że warto kupić coś na 52cm??
patik80
Fanka BB :)
myślę, że nie warto kupować takich małych, nawet jeśli dzidziuś będzie mały to ubierzesz je w szpitalu, bądź do domku w te 56cm, i najwyżej ktoś z rodziny dokupi jak będzie potrzeba...Nie straszcieZ jednej strony bym chciała, żeby Julka była duża, silna i zdrowa, ale z drugiej to może 3kg już by jej wystarczyły - to i tak będzie wyczyn na porodówce
Bosonóżka życzę Wam z całego serca aby Fasol został Fasolem:-) ale myślę że nawet jeśli dzidzia zrobi niespodziankę, to razem z M. i tak będziecie później przeszczęśliwi, tatusiowie mogą przecież wiele nauczyć również swoje córeczki i na pewno Twój M. znajdzie jakieś harce dla Fasolki, poza tym nie każda mała dziewczynka to typ małej księżniczki, zdarzają się też urocze łobuziary tak jak moja Hania

Nie straszcieZ jednej strony bym chciała, żeby Julka była duża, silna i zdrowa, ale z drugiej to może 3kg już by jej wystarczyły - to i tak będzie wyczyn na porodówce
też myślę, że nie warto kupować i wydawać kasę, a ubrać nie ubierzesz. najwyżej jak urodzisz kupisz ze 2 pary śpiochów w mniejszym rozmiarze, a dzieci tak szybko rosną, że na kilka dni nie ma sensu. Mój synek urodził się malutki i chudziutki, wszystkie ciuszki miałam na rozmiar 62, coś tam na szybko kupiłam mniejsze, ale przeważnie zakładałam mu dodatkowo skarpetki na śpioszki i wszystko grało. przynajmniej ubrana przydały nam się na dłużej.
futrzakowa
yea! to ja!
ja nic nie kupuję z 52... za to zauwazyłam że rozmiaru 68 mam nakupowane baaardzo dużo... muszę skupić się na innych rozmiarach

magdzior1985
Fanka BB :)
Ja mam chyba ze 3 rzeczy w rozmiarze 56, reszta 62. Jak wybędę na zakupki ubraniowe to jeszcze tylko parę rzeczy 62, a reszta 68. Mam obiecane jeszcze ubranka od znajomej, co prawda po córeczce, ale coś na pewno się wybierze, jak nie wszystko.
reklama
futrzakowa
yea! to ja!
ja niby mogę dostać ciuszki po synku znajomej ale... jej szwagierka rodzi w listopadzie i najpierw te ciuszki wędrują do niej... a ja stwierdziłam że jak tak na "ostatni" moment mam dostać ciuszki to powoli sama zacznę kompletować:-) chyba umarłabym ze stresu/ciekawości jakbym miała je dostać np w lutym
a z rozmiaru 52 planuję kupić ze 3 bawełnane, zwykłe pajace ( na wszelki wypadek) a z 56 kilka bodziaków i kilka pajacy też zwykłych bawełnianych ...żadne fira fara

a z rozmiaru 52 planuję kupić ze 3 bawełnane, zwykłe pajace ( na wszelki wypadek) a z 56 kilka bodziaków i kilka pajacy też zwykłych bawełnianych ...żadne fira fara

Podziel się: