reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zdecydowałam się na marimer, zamiast fridy...poobno wygodniejszy bo nie trzeba kupować filtrów - filtrem jest wata, którą się wymienia...po drugie podobno lepsza dla najmniejszych dzieci...

mam pytanie trafiła włAśnie na maść ALANTAN PLUS - dużo tańszy odpowiednik Bephantenu... STOSOWAŁA KTÓRAŚ?
Proszę o opinie...

Moja lista kosmetyków i takiej chemii, czy któraś by coś dodała???????

- podkłady higieniczne seni 60x60 2x
- podkłady na materac 3szt. 90/120
- żel do mycia ciałka i włosów hipp
- bephanten / alantan plus 100g
- sudocrem 60g
- krem do buzi i ciała HIPP
- marimer do nosa
- maltan na sutki
- patyczki cleanic 200szt.
- waciki bawełniane bella 120 szt.
- Chusteczki nawilżane 2x
- pieluchy 1x huggies / pampers
- spirytus 70%
- majtki poporodowe 5szt Canpol 2x
- podpaski naturella 20szt
- podkłady higieniczne 2x bella
- tantum rosa

Ostatnia edycja:
reklama
Ehtel kup sobie jeszcze mimo wszystko oliwke...możńa pupcie smarowac i warto główkę po umyciu (zeby ciemieniuchy nie bylo lub była mała) a krem do buzi ok a do ciałka może mleczko? oczywiscie hipp bo ten kremik jest mały ;-) a kosztuje;-)
jeśłi o majty chodzi u mnie 5 szt wystarczylo a nawet 2 zostaly po jak zaczelam chodzic 1 doba i bylam juz w swoich i duzych podpaskach zwyjklych cienkich

Alantanu nie
Bephaten, troszke hippa do pupci, oliwki, i jakos szybko zupelnie nic..odparzen zaczerwienien nie bylo..sudokrem mialam mala puszcze i ja wyzucilam w sumie w 1/3 pełną..smarowałam jak miala biegunke bo to zawsze odparza

Kup sobie majatku nie kosztuje najwyżej komuś sprezentujesz póxniej:-)

mam pytanie trafiła włAśnie na maść ALANTAN PLUS - dużo tańszy odpowiednik Bephantenu... STOSOWAŁA KTÓRAŚ?
Proszę o opinie...

Jak dla mnie to nie jest odpowiednik,znacznie gorszy,miałam i dla mnie szkoda kasy.
Alantan ma alantoinę.
a Bepanthen
dekspantenol. który po przeniknięciu do komórek skóry szybko przekształca się w witaminę B1, która odgrywa ważną rolę w procesie wzrostu i w procesie regeneracji skóry.

nam polecali alantan na szkole rodzenia, ale oczywiście wszystko pozostaje ostatecznie do naszej decyzji :-)

Wiesz moze do samej pupci OK(ale nie podraznionej),ale ja zamierzam miec na wszelki wypadek popekanych brodawek i odparzonej pupci.
Kupiłam kiedys,ale mojemu synkowi nie pomógł.

reklama
Alatan też jest na popękane sutki...właśnie dużo jest pozytywnych opinii szczególnie dermatologów...

nie no byc może,ale ja juz sprawdziłam na sobie i synku i takie mam doświadczenie.U nas(no ale nie ma reguły przecież) nie poradził sobie z zaczerwieniona pupcią,więc jakby miał zagoic moje krwawiące brodawki.
Sprawdz jeszcze,czy trzeba zmywac po karmieniu i czy nie zmienia smaku mleka,bo to istotne.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry