reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Starlet piszesz, ze zabierasz półśpiochy, ale chyba Ci sie nie przydadzą, bo będą uciskac pępuszek maluszkowi, tak sobie myślę.

Ja zabieram kaftaniki i śpiochy, bo dzidziuś ma w tym luz i nie bedzie go obcierał pępek i nic sie nie podwija,przesada, a body są obcisłe, ale kazdy robi jak uważa.

Izunia nie jestem mistrzynią w kupowaniu przez neta jak nasza Ehtele,czy inne zwinne dziewczynki, ale ponad miesiac czekac na paczkę to mi to śmierdzi wiesz!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
ale wyście przygotowane popakowane..:szok: ja daleko w tłumie;-)
jeszcze kosmetyki
prawdopodobnie materac
ochraniacz
1 butelka na wszelki wielki
półśpiochy PROSZĘ O NAMIARY NA DOBRE GATUNKOWO I DOBREGO SPRZEDAWCE ALLEGRO;-)

Bombusiu masz rację u mnie np zakładają tylko kaftanik i do rożkapepus na wierzchu

Bombusiu ja mam zamiar wywijac polspiochy w dol, w torbe spakuje tez ewentualnie bawelniane pajacyki i najwyzej tylko w nich bedzie malenstwo. Moje polspiochy nie maja takich nromalnych gumek tylko taka szeroka. Poza tym podejrzewam, ze latem maluchy beda mialy w szpitalach zostawione gole nozki tylko zawiniete w cos, ale moze sie myle.
Spiochow nie lubie, a kaftanikow juz w ogole.
Cora w szpitalu byla w body i pajacu i zadnych problemow z pepkiem nie bylo, polozne tez absolutnie nic nie mowily. Mialam jeden kaftanik i nie lubilam go zakladac. Pepek odpadl w 11 dniu.

Ja wczoraj zrobilam zakupy w aptece. Kupilam pieluchy tena lady (to zamiast tych podkladow poporodowych) 20 szt. w opakowaniu, 5 podkladow na lozko, herbatke na laktacje, lactacyd plyn (tantum rosa sobie datruje) i gaziki na pepek. Oraz ampulki z sola fizjologiczna. Mam jeszcze sol morka do noska, ale kupilam ja sobie, bo mam czesto nos zapchany. A ze mi zostalo to zuzyje na malym. ;) Sol fizjo. do oczu. ;)

No i ja polecam apteke cefarmowska. Mam w niej karte rabatowa, takze kupuje 10% taniej. Dodatkowo od kazdego zakupu licza punkty, ktore pozniej mozna wymienic na nagrody, wiec nie jest zle. :) Cefarm ma tez apteke internetowa ( www.cefarm24.pl )

Jak córa w lipcu się urodziła, to w samych bodziakach byla od początku i zawijana w pieluszkę <mi się to bardzo spodobało i choć miałam rożek, to leżał obok>. W ogóle, poza ewentualnie skarpetusiami, nic na nóżki więcej nie było potrzebne, dopiero na wyjście, ale to też kwestia indywidualna:)

Super lista i uzupełnienia - kilka rzeczy jednak jeszcze muszę spakować heheh.. ;-)
Ethele
ja jeszcze zapakowałam ręczniki papierowe (takie kuchenne) do osuszania krocza - ręcznik się tak nie pobrudzi :tak:

Bardzo dobry pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już wkładam...

Dziewczyny mam pytanie, wiem że któraś z was kupowała coś od sprzedawcy na all o nicku fajnezabawki, po jakim czasie przyszedł towar, bo ja czekam na leżaczek od 28 maja i juz mnie k.......ca strzela, no i oczywiscie zero kontaktu z milą panią :wściekła/y:

Izunia - sprawdź komentarze - to na pewno jakaś oszustka!!!! Jest jakiś telefon? Dzwoń do upadłego - pisz maile i zgłaszaj sprawę do allegro... Ja nigdy nie zostałam oszukana, ale zawsze sprawdzam wcześniejszą sprzedaż - piszę maila z jakimś zapytanie żeby sprawdzić jaki jest kontakt. Jak kupuję coś droższego to wysyłam też wcześniej maiale do osób, które już kupowały u sprzedającego...

No i ja polecam apteke cefarmowska. Mam w niej karte rabatowa, takze kupuje 10% taniej. Dodatkowo od kazdego zakupu licza punkty, ktore pozniej mozna wymienic na nagrody, wiec nie jest zle. :) Cefarm ma tez apteke internetowa ( www.cefarm24.pl )

No właśnie dziewczyny - sprawdzałam ceny I JEST TANIEJ!!!!!porównywałam te rzeczy, które kupiłam i były tańsze...
ale z tego względu, że wcześniej przygotowałam sobie już listę dokładną, a w cefarm nie było kosmetyków z HIPPa to został DOZ

Inka jeśli moge doradzić to nie ma co stosować sudocremu jako kremu pielęgnacyjnego - lepeij kup coś delikatnie nawiżajacego a jak już pojawi się odparzenie to sudocrem...

Madziujka akurat ciuszków na all nie kupowałam - tylko jakieś pojedyncze używane więc nie polecę nic sprawdzonego...

Ostatnia edycja:
U nas na szkole rodzenia położna mówiła, że jak kto woli - body czy kaftaniki - nie ma znaczenia i pępusiowi nic nie będzie ;-)

Kurczę, ja mam nadzieję, że będzie cieplutko i bobaski faktycznie będą tylko w bodziaki i skarpetki poubierane.. niech sobie wyma****ą nóżkami, bo już im ciasno nie będzie ;-)

No właśnie dziewczyny - sprawdzałam ceny I JEST TANIEJ!!!!!porównywałam te rzeczy, które kupiłam i były tańsze...
ale z tego względu, że wcześniej przygotowałam sobie już listę dokładną, a w cefarm nie było kosmetyków z HIPPa to został DOZ
Ja wlasnie zamowilam przez net oilatum, 2 butle po 500 ml, bo jest w promocji. W aptekach stacjonarnych tych promocji nie ma. No i za dwie zaplace 107 zl, gdzie nawet w dozie za te dwie zaplacilabym ponad 120 zl. Roznica jednak spora. Do tego odbior w aptece, wiec nie place za przesylke. ;) Ciekai mnie tylko, czy odbierajac w aptece nalicza mi jeszcze ten rabat 10%. Fajnie by bylo. ;) Zobacze jak odbiore. :)

my wczoraj zainwestowaliśmy w bąbla prawie 600 zł. masakra :P ale mamy prawie wszystko, kosmetyki, pieluszki, proszki do prania, prześcieradełka, przewijak, myjki, drobne akcesoria w stylu aspirator, szczotka do włosków, obcinaczki itp.

odnośnie pieluszek. kupiliśmy paczkę Pampersów 94 szt. newborn rozm. 2. są maleńkie od 3 kg i chyba już nie będę kupować rozm. 1

zastanawiam się nad akcesoriami poporodowymi.
kupiłam 2 pary majtek siatkowych, 1 op. wkładów poporodowych (10 szt.), 5 podkładów higienicznych 60x90, 2 paczki dużych podpasek, 3 saszetki tantum rosa,

no i do tego jeszcze chcę dokupić mydło szare.

wkładów więcej nie kupuję, bo podobno w szpitalu dają wkłady, tak samo podkłady higieniczne, ale na wszelki wypadek wzięłam takie minimum. jak byłam teraz na patologii to położna powiedziała, że nie mam używać swoich wkładek higienicznych, tylko wziąć z pokoju położnych bo tamte mają jakieś specjalne, nieperfumowane.

a no i lewatywa :P w pudełku jest taka butlelka z rurką 150 ml z jakimś roztworem. czy może być coś takiego?? słyszałam, że są jakieś zestawy ??

brakuje mi jeszcze
coś na pępek (zapytam się położnej w szpitalu co najlepiej kupić)
mydło biały jeleń w płynie - nie mogłam znaleźć.
jedna koszulka r. 62
2 pary cienkich skarpetek dla maluszka
2 staniki do karmienia
2 koszule rozpinane do karmienia

do listy dopisuję maszynkę jednorazową do golenia. nie jestem pewna jak jest u mnie, ale do golenia krocza przed porodem trzeba mieć chyba swoją.

co do szpitalnej torby malucha...zastanawiam się po co te wszystkie śpiochy, koszulki i kaftaniki ??

ja zapakuję 3-4 pary pajacyków, 3-4 body z długim i krótkim rękawkiem, 2x skarpetki, 2x łapki niedrapki, 2x czapeczki i wsio. ewentualnie jakieś 2 cieniutkie koszulki pod pajaca, jeżeli rzeczywiście pępuszek ma być na wierzchu a nie pod body. maleństwu nie będzie chłodno. w szpitalu jest cieplutko, do tego rożek albo kocyk i będzie ok.

reklama
andzia1987 mydło biały jeleń jest do kupienia w Rossmannie a w tym m-cu widziałam je w promocji. fajnie że zakupy już porobione, troszke podpatrzę bo ja mam do szpitala tylko szlafrok, dla maluszka troszkę więcej udało mi sie kupić ale też nadal braki;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry