reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ehtele niby udało mi sie dodzwonić do kobiety i do konca czerwca miałam mieć przesyłke, no ale nadal jej nie ma, mówiła mi że ma poślizg z wysyłaniem ale bez przesady, w sumie nie zależy mi już kiedy dotrze ten bujaczek byleby był. A co do komentarzy to szkoda gadac, same negatywy, no a ja dopiero po fakcie zobaczyłam :wściekła/y: z tego co tam ludzie piszą, to paczki dochodzą ale po 1,5 miesąca dlatego poczekam jeszcze troche, sprawa została zgłoszona do all. No zobacze jak to będzie, w sumie nic juz nie moge zrobic, meile nie dochodzą bo zablokowała konto. Nastepnym razem musze bardziej uwazac, pierwszy raz mam taką akcję :-(

reklama
urszulka wyprzedziłaś mnie :-p właśnie dziś oglądałam gazetke z Rossmana i było właśnie w promocji szare mydło :-)

Izunia oj współczuje Ci przebojów, no ale człowiek uczy się na błędach. Ja podobnie jak ehtele pierw sprawdzam łączność i komentarze a potem kupuje, choć zazwyczaj staram się kupować u super sprzedawców. Mam nadzieję, że coś wskurasz

a ja właśnie pomyślałam o torbie na czas porodu, takiej podręcznej. znajdą się w niej:

Dokumenty (dowód osobisty, książeczka ubezpieczeniowa, karta ciąży, wyniki badań, konsultacje, wypis z pobytu w szpitalu)
jednorazowa maszynka do golenia
lewatywa
chusteczki higieniczne
płyn do soczewek i pudełeczko (jak się zacznie cała akcja trzeba ściągnąć soczewy)
mały ręczniczek bawełniany (np. do wycierania czoła)
koszulka do porodu
skarpetki
woda niegazowana w butelce "z dziubkiem"
pomadka nawilżająca
dwie piłki tenisowe (do masowania pleców)
gumka do włosów
opaska do włosów
aparat fotograficzny
coś do picia (najlepiej napój energetyczny) i do jedzenia dla taty
kapcie dla taty
szczoteczka do zębów i pasta dla taty (nigdy nie wiadomo jak długo potrwa poród ;) )

co jeszcze może się przydać ?

reklama
Dziewczynki jeżeli któraś z was jeszcze nie ma koszulki do porodu to polecam naprawdę tanio i super materiał:
L koszula ciążowa,do porodu,karmienia WYPRZEDAŻ (1095567843) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam podobną koszulkę - kupiłam na placu. Tylko, że ja kupiłam bez rękawków, ale przód głęboko rozpinany, dość krótka. Teraz w te upały w niej śpię :-) No i też mam żyrawkę z motylkiem :)

Andzia - świetny pomysł z podręczną torbą tylko do porodu! Myślę, ze skorzystam. Nie będziemy musiały gzrebać w dużej torbie!!
Myślę, że wszystko co najpotrzebniejsze ujęłaś.
Dodałabym jeszcze może oliwkę do masażu - jak będzie poślizg, będzie przyjemniej. Jak ktoś chce to można wziąć sprzęt grający i jakąś ulubioną muzykę.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry