reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
To majtki może jeszcze dokupie.... koleżanka powiedziała ze miała 40sztuk podkładów i jej nie starczylo:szok:dlatego zapytałam czy nie dokupić tych podkladów jak mam 20.
Dziekuje Bombusiu za odpowiedz:-)

Oj Starlet różnie to bywa ;-) Ostatnio położna mi opowiadała jak przywieźli dziewczynę w 36tc bo miała lekkie skurcze (mówiła jedynie spokojne ała przy każdym). Położyli ją na oddział żeby skontrolować czy to przepowiadające czy właściwe. Po 10 minutach położna do niej poszła, zagląda a tam już rozwarcie na 4 palce - po 30 minutach dzidziolek był już na świecie. Dlatego u nas powtarzają, żeby się spakować wcześniej i jak się coś zacznie dziać to przyjeżdżać i nie czekać :tak: No i to była pierworódka :-D

Nie no wiadomo, że różnie może się zdarzyć, ale na szczęście takie przypadki są rzadkie ;-)
Uważam, że nie ma co aż tak bardzo się stresować, że ktoś się spakował, tym bardziej jak to 31 czy 32 tydzień.
Myślę, że najważniejsze to mieć wszystko kupione i zrobioną w razie czego listę, żeby jakby co łatwiej się pakować :tak:

A może moje podejście to też kwestia tego, że to drugie dziecko i już się tym tak nie emocjonuje i nie przeżywam? ;-)
W pierwszej torbę spakowałam w 35tc, a potem czekała na swój czas jeszcze 7 tygodni i w międzyczasie była 3 razy przepakowywana, bo jeździłam od 39tc na patologię i wracałam po 2-3 dniach, więc zupełnie inne rzeczy były mi potrzebne. A ostatecznie i tak kazali mi torbę zostawić w moim pokoju na patologii i na porodówkę pozwolili wziąć tylko ręcznik i dowód osobisty, więc nic z tej torby na porodówce nie skorzystałam :-D

Ostatnia edycja:
GSC- Te majtachy siatkowane to sie ponoc szybko rozrywaja.JA mam 5 par i dokupilam jeszcze 5 par najtanszych bawelnianych rozmiaru XXXXL;-) zeby podklad wszedl:-p

Ja kupilam 1 op. majtek siateczkowych rozmiar 46 - 48 i tu dylemat.....Wyciagnelam jedne i przymierzam na probe a tu sie d....a nie miesci:szok: No i teraz nie wiem czy po porodzie w nie wejde czy lepiej szukac jeszcze jakiegos mega rozmiaru????
1 op. ma 5 sztuk i nie sa drogie 2-3 euro takze spoko....Nie wiem moze kupie najwyzej w tych mniejszych jeszcze w domu oblatam.
Moja torba do szpitala tez juz stoi w kacie i straszy :D - brakuje kalpkow, szlafroczek i rozek juz uprany no i kosmetykow....pewno i tak dorzuce cos jeszcze:tak:

ja kupiłam dwie pary siatkowych. znajoma mowila, że w szpitalu lekarze nie bardzo pozwalają zakłądać majtki, najlepiej leżeć, wietrzyć a do wc najwyżej włożyć podkład i postrzymać ręką... :/ ale położne przymykają na to oko i pomiędzy obchodami pozwalają na majciochy.

reklama
ja kupilam 4 pary i mysle ze spokojnie wystarczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a podkladow mam 3 paczki bo u nas na poloznictwie nie daja tylko trzeba miec swoje.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry