Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Cześć dziewczynki wrzucam to, co sobie skompletowałam na kartce (co oczywiście muszę kupić) hihihih
Moja wyprawunia
Ubranka
·Kaftaniki 56 – 3 szt., 62 – 3 szt.
·Koszulki 56 – 3 szt., 62 – 3szt.
·Śpiochy 56 – 2 szt., 62 – 3 szt.
·Czapeczki cienkie 2szt. Czapeczki grubsze 2 szt.
·Pajacyk 56 – 4 szt.
·Skarpetki 5 par
·Rękawiczki łapki 2 szt.
·Ciepły polarowy kombinezonik
·Sweterek 2 szt.
Kosmetyki
·Chusteczki nawilżane,
·Oliwka, balsam do ciała, szampon, Puder, Mydełko, Krem (sudocrem), Proszek do prania
·Waciki i sól fizjologiczna do oczek
·Waciki nasączane spirytusem do przemywania pępuszka
Spacer
·Wózek, buda itp.
·Śpiwór do wózka
·leżaczek
·Torba na akcesoria małego podróżnika
·osłona przeciwdeszczowa
·fotelik do przewożenia malucha autem
Akcesoria
·Pielucha tetra 20 szt. (na przewijak, do ulewania, nawet do przykrycia w letni wieczór), flanela 5 szt.
·Ręcznik z kapturem, duży miękki ręcznik
·Przewijak na łóżko
·Nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
·Termometr do wody i do ciałka
·Butelka
·Smoczek
·Laktator, wkładki laktacyjne
·Stanik dla karmiących
·Myjka frotte
·
·Aspirator bab z nosa
Pokoik
·Łóżeczko (120/60cm), jakaś szafeczka
·Materac najlepiej kokos
·Kołderka, podusia (podusia od 3 miesiąca)
·Prześcieradło 3 szt. (najlepiej frotte nakładane)
·Ceratka
·Rożek
·Pościel 2 komplety
·Kocyk mały i większy ma być mięciutki
·Wanienka
Ja też kilka razy dziennie Bąbla przebierałam(czasem nawet w nocy, bo śpioszki zasikutane albo jeszcze lepiej
)Nawet w odwiedziny ciuszki na wszelki wypadek brałam, bo różnie to bywało
. Faktycznie lepiej kupić kilka sztuk więcej,bo później to się nie nadąża z praniem i prasowaniem;-)Fajnie tak teraz powspominać
mf-22 dziękuję za cenne rady![]()
tak racja body są o niebo lepsze..ale..ja npna początku bałam się bardzo że zrobie krzywde dziecku przeciągając przez główkę bodziaka..więc pierwsze dniw domu używałam kaftaników w końcu przekonałam się do body i kaftaniki szt 3 zostały zapomniane;-)
pranie było co dzień!! Malutki to uleją to zabrudza kupką bo wodnita jest (na piersi to bardzo)
i żadne gaziki tylko spirytus..patyczek i ostro przemywac..tzn. mocno wkolo ..ja źle robiłam..zaś bojąc sie że zrobie krzywde..przyszła położna pokazała..to ja beczałam jak głupia (wiecznie beczalam) ze ja to boli..
;-)

Mamuśki, oto moje dzisiejsze zakupy
bobo_szyk: _LUX _ WYPRAWKA __62__+_TANIA _WYSYŁKA (934297078) - Aukcje internetowe Allegro
bobo_szyk: _CIEPŁY_ KOCYK _ EXCLUSIVE _WYPRZEDAŻ (936550259) - Aukcje internetowe Allegro
bobo_szyk: _BECIK _ROŻEK_z_ATESTEM _ LUX_+_GRATIS (937782238) - Aukcje internetowe Allegro