reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam z rana,

kajunia
super wiadomosci!!!

Ja na nastepne badanie ide 15 czerwca, mam zamiar wyciagnac meza z pracy, zeby tez maluchy zobaczyl. No ale chyba plci nie chcemy jeszcze znac;-)
Moja ginekolog chce mi zalatwic pomoc do sprzatania i gotowania z kasy chorych , ale ja nie czuje sie az taka niedolezna;-);-) Ona natomiast twierdzi, ze powinnam bardzo uwazac, bo blizniacza ciaza to nieprzelewki...

reklama
Czesc dziewczyny ale jestescie kreatywne ostatnio :)
Ostatnio brzuch mi twardnieje, nie wiem co to jest. Troche sie martwie, nie wiem co to jest :/ Czuje ruchy malenstwa, oczywiscie nie wtedy kiedy brzuch jest twardy, ale mimo wszystko sie niepokoje. Wiecie moze co to moze byc?? Bardzo bym prosila o odpowiedz.

Czesc dziewczyny:-)

ja wlasnie wrocilam z nocki:-D u babci... fachowiec juz pracuje... brrr, kiedy wreszcie bedzie po remoncie...:confused:

Misiu strasznie podobaly mi sie Twoje fotki... najbardziej ta ze szpitala... wzruszylam sie... taka kruszynka zawinieta spatuniala obok Ciebie... Miodzio widok:tak::tak::tak::tak:

...juz nie moge sie doczekac swojej:-)

Kunda
Z jednej strony bym chciala, ale z drugiej jakas obca baba bedzie mi po domu lazic;-)
podobno jest taka opcja, ze moge sama sobie pomoc wybrac a kasa chorych jej zaplaci, wtedy wzielabym kogos znajomego moze...musze jeszcze sie dowiedziec jak to wyglada.

Anitt
A bierzesz magnez?? Moze to twardnienie spowodowane jest niedoborem magnezu. Wiem , ze w Polsce czesto lekarze przepisuja nospe na takie twardnienie brzucha, tu lekarze sa ostrozni z podawaniem jakichkolwiek lekow w ciazy, dlatego tez profilaktycznie kaza pic magnez. Musisz powiedziec swojemu ginekologowi o tym,ale raczej nie ma czym sie martwic;-)

Cześć dziewczyny, tylko wczoraj mnie nie było a tu tyle czytania.
Wczoraj byłam na koncercie orkiestry i w sumie dobrze,że dzidzia nie ma jeszcze do końca wykształconego słuchu, bo było strasznie głośno, ale miło.
Wczoraj również byłam u gina, ale tylko na zwykłej wizycie i słyszałam serduszko dzidziolka, który podobnie jak Wam uciekał.

Kajunia masz śliczny brzuszek, a po reszcie ciała nie widać,że nosisz rozmiar 44. Gratuluję zdrowych maluszków. :-)

Jeszcze dowiedziałam się ciekawostki dotyczącej rozpoznawania płci. Podobno, jeśli dzidzia pierwszy raz kopnie z prawej strony, to będzie dziewczynka, jeśli z lewej to chłopiec. Ja oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka, ale u mojej siostry się sprawdziło. Mógł być to przypadek. Szkoda,że ja nie zapamiętałam, z której strony poczułam pierwsze ruchy. Pamiętacie jak to u Was było? Można by to sprawdzić :-D

Ostatnio brzuch mi twardnieje, nie wiem co to jest. Troche sie martwie, nie wiem co to jest :/ Czuje ruchy malenstwa, oczywiscie nie wtedy kiedy brzuch jest twardy, ale mimo wszystko sie niepokoje. Wiecie moze co to moze byc?? Bardzo bym prosila o odpowiedz.

oj Anitt twardnienie brzuszka co jakiś czas jest normalne, ale nie za często i chyba nie tak wcześnie. Moim zdaniem na pewno zapobiegawczo magnez na te skurcze tak jak Ladina mówi i spytaj ginekologa. Mi też twardnieje, ale tak raz na kilka dni i wiem że to normalne.

Anitt, mnie też czasem twardnieje, ale zauważyłam,że to po bardziej obfitym posiłku i tym sobie to tłumaczę, chyba nie ma powodów do niepokoju??? Sama się zaciekawiłam.:confused:

Jeszcze dowiedziałam się ciekawostki dotyczącej rozpoznawania płci. Podobno, jeśli dzidzia pierwszy raz kopnie z prawej strony, to będzie dziewczynka, jeśli z lewej to chłopiec. Ja oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka, ale u mojej siostry się sprawdziło. Mógł być to przypadek. Szkoda,że ja nie zapamiętałam, z której strony poczułam pierwsze ruchy. Pamiętacie jak to u Was było? Można by to sprawdzić :-D

hehe a ja pamiętam, pierwszy kopniaczek był z prawej strony :-D:-D:-D będzie dziewczynka? :confused::-);-) ja chce!

reklama
Misia, więc jeśli tylko dowiesz się płci, koniecznie napisz, zobaczymy czy się sprawdzi.:-) Ja w głębi ducha też marzę o dziewczynce, choć boję się marzyć, bo czuję,że będzie chłopaczek i też jestem baaaardzo szczęśliwa, to będzie cudowne.:-)

Aaaaaach, jak cudownie kopie, coraz mocniej :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry