reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Misia ja niestety nie mogę się pochwalić AWFem, bo poszłam na łatwiznę i studiowałam na IKFie w Szczecinie (Instytut Kultury Fizycznej), wykształcenie niby to samo, ale łatwiej się było dostać, i jakoś mi głupio, jak ktoś mi mówi, że ja po AWF :zawstydzona/y: A zajrzałam na stare strony i widziałam, że w tym roku się broniłaś :-) Spóźnione, ale szczere gratulacje. U mnie w pracy jest jedna dziewczyna od rehabilitacji i korekcji, bo u nas są oddziały integracyjne. A w jakim charakterze pracujesz?

Ladina czy to Ty miałaś te okropne robaki w domu? Jeśli tak, to jak poszła Ci walka z nimi, bo coś ucichło na ten temat.

U nas też dziś deszczowo i nic się nie chce. Ja może zaraz wskoczę pod koc i będę dalej na drutach sweterek sobie robić.

reklama
Misia
my tez przechodzilismy faze z gryzieniem:baffled: Viki gryzla tatusia, mnie nie ruszala a najdziwniejsze, ze zdarzalo jej sie gryzc nie w zlosci tylko w zabawie:confused: Pediatra kazal nam przy takim zdarzeniu, mowic jej , ze tak nie wolno, ze tate to boli , wychodzic z pokoju na pare minut zostawiajac ja sama, zeby wiedziala, ze zle robi. No i gryzienie sie skonczylo, nie wiem czy to zasluga tej metody, czy poprostu samo przeszlo:confused:

Lilka
no to trzymaj sie, bo jak mala wyczai , ze zabieracie ja do siebie to amen. Wiem, ze latwo powiedziec, ale nie mozecie jej na to pozwolic, bo bedziecie mieli problemy z wysiedleniem jej z $waszego lozka. My popelnilismy ten sam blad, nasza mala spala od 7 miesiaca sama w pokoiku, az pewnego razu jak miala z poltrora roku cos jej sie zaczelo snic w nocy no , zaczelismy ja zabierac do siebie. Przez pol roku pozniej walczylismy z wysiedleniem, bo nie potrafila sama usnac. Takze lepiej niedopuscic do takiej sytuacji;-)

Kajuniu
czekamy na wiesci co tam u Twoich lobuziakow:tak:

Jolie
wlasnie dzisiaj sprawdzalam stan moich szuflad, bo jedzenie trzymam teraz w piwnicy;-) No i wzielam glodem ta cholote, nie widze zeby cos tam sie palatalo, ale jeszcze poczekam pare dni. Musze kupic teraz takie hermetyczne pojemniki coby sie sytuacja nie powtorzyla;-)

kurcze dziewczyny ja juz chce maluszka obok... marudze troche, ale mam coraz czesciej dosc juz brzucha :zawstydzona/y:. Czym wiecej sie nudze tym bardziej mam ochote by juz bylo wszystko za mna i by maly byl juz przy mnie. W pracy tyle nie myslalam o tym wszystkim. Teraz mam dziwne nastroje. Popchnelabym do przodu ten czas gdybym mogla :sorry2:

kurcze dziewczyny ja juz chce maluszka obok... marudze troche, ale mam coraz czesciej dosc juz brzucha :zawstydzona/y:. Czym wiecej sie nudze tym bardziej mam ochote by juz bylo wszystko za mna i by maly byl juz przy mnie. W pracy tyle nie myslalam o tym wszystkim. Teraz mam dziwne nastroje. Popchnelabym do przodu ten czas gdybym mogla :sorry2:

bella nie boj sie
bedzie obok Ciebie szybciej niz Ci sie wydaje
a potem sa czasami takie chwile kiedy sie marzy zeby na dwa dni znowu wlazl do brzucha ;-)

ja ide na 20 na 4d ciekawa jestem jak tam mala:-)

furagin ma raczej silniejsze działanie na płód niż ziołowy urospet. Wszyscy ginekolodzy polecają swoim pacjentkom właśnie urosept. Nie przerywaj uroseptu, bez sensu.
Leukocytouria - czyli leukocyty w moczu:
pojawianie się więcej niż 5 leukocytów w polu widzenia; nadmierne wydalanie leukocytów może być skutkiem nowotworów, zapaleń lub kamicy;

jeśli są bakterie to zrób posiew moczu i będzie wiadomo czy to przez bakterie czy kamyczek masz te leukocyty podwyższone. Jak to tam wygląda na wynkiach tego moczu? Ile tych leukocytów jest? A są bakterie? Jak są leukocyty a nie ma bakterii to na bank jest ten kamyczek i tyle.

Misia... ginekolog zrobila mi USG nerki i wyszedl na jednej kamyczek na 4mm...
a co do wynikow to:

27.08
białko - nieobecne
glukoza - nieobecna
urobilinogen - w normie
bilirubina - nieobecna
aceton - nieobecny
leukocyty - 5 -10 w polu widzenia
fosforany bezpostaciowe- nieliczne
nablonki plaskie - liczne w polu widzenia
nablonki okragle - 3 -5 w polu widzenia
bakterie - pojedyncze

03.09 (po 5 dniach brania uroseptu)
białko - nieobecne
glukoza - nieobecna
urobilinogen - w normie
bilirubina - nieobecna
aceton - nieobecny
leukocyty - 2 -5 w polu widzenia
fosforany bezpostaciowe- nieliczne
nablonki plaskie - pojedyncze w polu widzenia
nablonki okragle - 5 -10 w polu widzenia
bakterie - pojedyncze

Jak cosik Ci to mowi... to bede wdzieczna za pomoc w zrozumieniu...:-(:-(

Poki co odstawilam urosept, a furaginu nie zaczelam brac...

...no i musze sie Wam pozalic... juz sie poryczalam kilka razy...

och... od poczatku ciazy stosuje krem na rozstepy... a wlasciwie przeciw..:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ...ostatnio smaruje sie nawet 3 razy dziennie... nie utylam jakos duzo bo w sumie ok. 6-7kg... ciagle czuje,ze brzuch chce mi rozerwac... a dzis jak szlam z mezulkiem przez miasto to az musialam zwolnic takie bole od rozciagania mialam... no i wrocilam, chcialam busio posmarowac... a tu rozstepy:-(:-(:-(:-(:-(:-(

...czemu???

przeciez tak dbalam... ojoj tak mi smutno... poplakalam, az mi krew z noska polecila... :angry::angry::angry:

czasami nie mamy na to wplywu
smaruj dalej i nie przejmuj sie
najwazniejsze to nie zaniedbac
po porodzie one staja sie prawie niewidoczne
no i smaruje sie roznymi specyfikami

nie martw sie bedzie dobrze :-)

Anulka wiesz co?
mialam tak samo
całą ciaze z Mili to mialam +9kg
w 7 miesiacu ciazy nauczyciela zszokowałam ze w lipcu zaraz rodze bo brzuch nie było u mnei widac :no:
no i jak mi w maju wystrzelił.......to poprostu nie szło nic zrobic
mam cały poorany brzuszek
ale teraz sie tym nie przejmuj :no:

ja zamierzam sie cholerstwa z czasem pozbyc na amen :-p
a jak to mzoe kiedys napisze :cool2:

reklama
Ladina Mila spi w swoim lozeczku odkad skonczyła 1 meisiac zycia :tak:
nigdy nie mielismy z tym problemow
a teraz.....no akcja oduczania była juz tutaj w Norwegii bo nie mielismy na poczatku lozeczka

był placz ale szło mała w 3 dni przestawic

teraz znowu cos sie dzieje:sorry2:
mysle ze ma złe sny
ponoc dzieci w tym wieku maja bujna wyobranie
takze jestem ciekawa tej nocy....:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry