• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Anineczka czytalam ten artykul o porodzie w wodzie, do ktorego zamiescilas link (fajnie ze jest nawet jakas fotka... zawsze to lepsze wyobrazenie, choc najlepszy bylby filmik...) ...podoba mi sie chyba mozliwosc rodzenie w wodzie... ale zobaczymy:-) a Ty jakie masz zdanie, w koncu jestes juz mamcia...:-) to pewnie wiesz co i z czym sie je... bo dla mnie to poki co abstrakcja i czarna magia...

reklama
Anulka wlasna dzialalnosc... wiec tak:
prowadze wlasna dzialalnosc od pazdziernika 2006r. Place najnizsze skladki ZUS przez (2 lata) niecale 300zl. Placic powinnam okolo 600zl miesiecznie za VAT, ale ciiiii moj maz zalatwi mi fakturki ;-) (odliczyc mozna bardzo duzo) . Wiec oszczedzamy te 600zl a to w cale nie malo. Niektorzy placa za cos jeszcze bo przekraczaja miesiecznie zarobki ...ehhm.... nie pamietam ile trzeba przekraczac by placic, ale ja nie place nic wiecej oprocz ZUSu niecale 300zl :-) .
Moglabym placic wiekszy ZUS by dostawac okolo 600zl miesiecznie jak urodze malenstwo, ale wole odkladac te roznice 800-300=500zl (!!!) To nie mala sumka.... wiec odkladam 500zl miesiecznie by od zusu dostac co miesiac okolo 400zl i place nadal najnizsza skladke. Moglabym sie u kogos zatrudnic na lewo i oplacac komus skladke ZUS normalna skladke 800zl, by pozniej miec lepsze przywileje, ale stwierdzilismy z mezem ze nie ma sensu, lepiej odkladac te roznice 500zl skladki ZUS.
Oprocz tego ubezpieczylam sie dodatkowo z mezem w PZU, placimy od kwietnia po 52zl miesiecznie i po urodzeniu malenstwa dostaniemy jednorazowo po 800zl (1600razem). ...no i Wszystkie dostaniemy za urodzenie 1000zl prawda :-D (Na wozek moze starczy ;-) )

Anineczka czytalam ten artykul o porodzie w wodzie, do ktorego zamiescilas link (fajnie ze jest nawet jakas fotka... zawsze to lepsze wyobrazenie, choc najlepszy bylby filmik...) ...podoba mi sie chyba mozliwosc rodzenie w wodzie... ale zobaczymy:-) a Ty jakie masz zdanie, w koncu jestes juz mamcia...:-) to pewnie wiesz co i z czym sie je... bo dla mnie to poki co abstrakcja i czarna magia...

Anulko ja mam wspaniale zdanie na temat porodu naturalnego. Mialam Zzo i ono bardzo mi pomoglo.
Mialam cudowna opiekne i tosty z kawa zaraz po porodzie :laugh2:
Ja rodzilam tutaj w Irlandii:tak:

Slyszalam,ze czesto jest tak z porodami w wodzie,ze trzymaja w wodzie tylko w I i II fazie porodu.III faza na lozku.

Kurcze sama niewiem,ja tez boje sie bolu a w wodzie chyba nie wolno miec ZZO?

ehmm...
poczytalam...
i wiecie co...
powiem mezulkowi, ze tym razem rodzi on , ja nastepnym razem ;-)
(boje sie coraz bardziej porodu)

reklama
ehmm...
poczytalam...
i wiecie co...
powiem mezulkowi, ze tym razem rodzi on , ja nastepnym razem ;-)
(boje sie coraz bardziej porodu)
Moze sie zgodzi :laugh2:
A tak serio.
Rozumiem calkowicie Twoj strach,ale nikt na sile nie bedzie Cie przekonywal o tym,ze porod nie boli.
Boli,czasami jak jasna cholera :-p
Ale po to jest np.Zzo zeby ten bol zmiejszyc.
A najwazniejsze,z bolu porodowego chyba zadna kobieta nie umarla;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry