reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Hej. Jedna z naszych dziewczyn na styczniowkach dostala informacje, ze Marthusia 16.11 urodzila, uwaga....... CHŁOPCA.

Nie wiem czy juz o tym wiecie, bo nie mam za bardzo czasu na szukanie tych wiesci w Waszym glownym watku, a na liscie widzialam, ze Jej nie ma.

reklama
piszecie o kg
ja juz waze mniej o 2 kg niz przed ciazą :-) ale mialam 8,5kg na plusie
pewnie zasluga karmienia i braku czasu na posilki,zreszta ja mam z czego chudnac i postanowilam ze bede sie trzymac:cool2:
bo jak pojedziemy do PL to chce ludzi z lekka zaskoczyc :-p

wiecie co? zamierzam zrobic pyzy drozdzowe na parze :-p
nigdy nie bawilam sie z drozdzami wiec jestem ciekawa czy cos z tego wyjdzie heheee

a moj Karol chory :-( wiec mam trojke dzieci :sorry2: bo musze latac kolo niego z lekami,jedzeniem
chyba grypa go bierze bo wszystko go boli,goraczka 39 st.,dreszcze...szkoda mi go :-(

wisienka-no ja na becikowe sie tez niestety nie zalapalam i mialam nerwa jak cholera bo pracuje legalnie prawie 3 lata zapieraja mi podatki i sie dowiaduje ze niestety nic nie dostane bo mam najnizsza liczbe godzin i staly kontrakt,a becikowe dostaja laski ktore wogole nie maja pracy i kasy-i gdze tu ****... sparwiedliwosc:wściekła/y::wściekła/y::no:
takze cie pociesze ze mam to samo

women-kochana witaj!!!
chcialam ci tylko powiedziec ze wiem co przezylas bo ja mialam dokladnie to samo-porod to bylo dla mnie traumatyczne przezycie i nie weim czy bede chciala miec wiecej dzieci.:-(
Ja juz tez doszlam do rozwarcia -myslalam ze zwariuje przy bolach partych no i dostalam goraczki-malenstwo tez.Nie mogli jej zbic i malemu zaczelo zanikac tetno-wszystko zaczelo sie dziac niezwykle szybko-lekarz powiedzial-cesarka natychmiast no i przewiezli mnie pocieli -jeszcze krwotoku przy okazji dostalam-i po pol godzinie lezalam juz na sali i mialam takie dreszcze jakbym atak padaczki miala-nie chce mi sie tego wspominac-gdyby nie moj M to nie wiem czy bym z depresji wyszla bo tak chcialam normalnie urodzic no i ta opieka w szpitalu po porodzie-nic nie chcieli mi pomoc-dziecka podac ani przebrac-bo stwierdzili ze od pasa w dol byla operacja,a rece mam zdrowe-ROZUMIESZ!!!!!POJEB....!!!!-normalnie wylam caly czas-bo tu ani sie ruszyc nastepnego dnia a oni ci takie rzeczy robia,szkoda gadac!!!
Trzymaj sie kochana-jakos sobie poradzisz-napisz jak tam rana po cc

wspolczuje misia- ale pomysl ze za max 2 miechy juz bedzie o niebooo lepiej
oni sa takimi maluchami tylko krociutka chwilke, potem juz jest coraz szybciej i bardziej ciekawscy hehe

ja nie wiem ile przytylam
musialabym sumowac obie ciaze ale musze przyznac ze kurcze niezle to wyglada w lustrze
ba! nawet mam wrazenie ze jestem chuda hehe ( ale to pewnie zludzenie optyczne po 9 miesiacach bycia pingwinem :-p)
na szczescie tak jak poprzednim razem zadnych rozstepow ani wiszacego flaka, brzuch mam taki jak wczesniej, trzeba tylko troszeczke ujedrnic skore i bedzie miodzio
ja tez jak tylko nede mogla zaczynam moje normalne zycie: joga basen i wszystkie moje ukochane zajecia :-D

woman bidulko bylas mega dzielna
tylko po jaka cholere tak dlugo Cie meczyli te 8h z 10 cm????
jak slowo daje w takich sytuacjach ma sie ochote tych konowalow polamac kolem!!!
ja bardzo sie ciesze ze mialam tym razem swoja polozna
trzymala reke na pulsie i nie dalaby mi krzywdy zrobic!!!

u mnie dzisiaj byla polozna, poogladala etc i wsio gites takze luzik

witam mausie
sorry ale nie poczytam dzis co u was wybaczcie
dziekuje za zyczenia
maly jest kochany
wczoraj sie urodzil rano a wieczorem bylismyy juz w domu
to jest super wlasne lozko itp
ja czuje sie ok .... piersze skurcze mialam okolo 7 rano a maly urodzil sie nastepnego dnia o 7 rano wiec bylo dlugo

w miare mozliwosci opisze pordo i podzytam co u was

Asix no ja wlasnie nie pracuje, w angli jestem od lipca zeszlego roku i mam tylko niecale 4 miechy przepracowane i to tylko 10 h tyg, i myslalam wlasnie ze jesli nie dostane to dlatego ze za malo mam przepracowane, a tu z tego co mowisz jest na odwrot :baffled: chyba moj musi za duzo zarabaic, tak jak to Anitt pisala :sorry2: i dlatego mi nie dali, a tak liczylam na ta kase, bo chcialam mojemu dolozyc i zeby kupil jakis fajny nowszy samochod z klima i innymi bajerami a tu du...:wściekła/y: a tak w ogole to myslalam ze kazdemu daja, tak jak w PL, gdybym wiedziala wczesniej ze tak jest to bym sie podala za samotna matke, albo do PL wrocila na czas porodu :cool2:

mircia super ze juz jestes, Witam z powrotem Ciebie i Twojego maluszka :tak: :-)
mialas jednak dobre przeczucia ze do 22 cos sie powinno zaczac i prosze, maluszek wyskoczyl 22 z mamusi brzuszka :-p :-D

reklama
Do góry