reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

U nas masakry czas dalszy i nie wiem co to jest. Ciągle jęczy itd a jak mnie juz zobaczy to wyje. Kiedy zostawiam go samego z kims innym pojęczy itd ale się bawi jak tylko mnie zobaczy to jets płacz, na ręce itd-dużo by tutaj opisywać.
Pojechalismy do tesciów.........darł się nawet ze kot mu ucieka, płakał ze go głaszcze itd....w koncu dziadkowie go wzięli z mężem do kuchni ja zostałam w innym pokoju podsypiałam a mały się swietnie bawił, marudził także ale nie aż tak jak przy mnie.
Przyjechalismy do domu i już spi.....nie moglam przetrzymac go dluzej bo zamarudziłby się i zapłakał. Dzis wstał o 8 poszedł spać o 9 potem o 12...ciągle spi, ciągnie sie za uszka, strasznie sie zmienił...ja na serio się martwię ;/
W dodatku podczas rzobierania go do kąpieli zauważyłam zaczerwienioną bliznę po szczepionce na rączce chyba to po gruźlicy, to go nie boli bo naciskam itd ale jest wybrzuszona gulka, i wokolo zaczerwienione. Może się uderzył w to msc...ja już zachodzę w głowę...zobaczę co jutro z tym bedzie.
Jak on mi dzis wstanie to zamęczy nas na smierc.... a padł mi po kąpieli przy butli, ech.

A tak wogóle WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KOCHANE DZIECIACZKI ROŚNIJCIE ZDROWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie jest dokłądnie to samo. Nie mam pojęciia o co chodzi

reklama
A wiec Oli wstał o 20.10 z rykiem!!!!!!!! Boże zabiję się, albo potnę!!!!! łapie się za uszy, jest mega niecierpliwy, bawi się a potem jest ryk, płacze ze muzyka się skonczyła itd. W sobotę do laryngologa idę bo oszaleję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak bedzie kiepsko jutro to muszę do innego miasta skoczyć bo u nas to tylko w sobote przyjmuje i nie wiem czy akurat w tą bedzie. Szczerze mam dosc!!!! Teraz aktualnie chwilę niue płacze ale za chwilę wejdę do pokoju i bedzie na mnie właził i płakał. Co mu jest???????? Te uszy mnie niepokoją chociaż pediatra sprawdzał. Dzwoniłam do sąsiaski ktora z laryngologiem siedzi jest pielegniarką i kazała przyjsc w sobotę bo laryngolog zna sie lepiej niz pediatra. Jak tamten cos przeoczył ............ urwę mu łeb ;/

Uleńka-79 - biedny Oli:( współczuję! Oby nie okazało się nic poważnego. Może zapalenie uszka? A to boli...:( ostatnio koleżanki corka tez się łapała za uszka i płakała strasznie i okazało się ze to od zębow. Oby już tak tylko nie płakał, biedaczek:-(

aga4444 - przystojniak:-):tak:

A moje dziecko zrobiło dzisiaj pierwsze kroki, hmmm...dwa, góra trzy ale zawsze coś:) wywrócił się i przestraszył. Mam nadzieje, że już o tym zapomniał:-)
Tak sobie myślałam, że juz długo nie chodzi i nie chodzi ale w sumie każde dziecko ma inaczej a druga sprawa to każdy mi mówił, ze jemu jest trudniej bo jest bardzo wysoki - i to chyba prawda.

Dziś dałam małemu prezent urodzinowy.Wiem. Powinnam wytrzymać i dać w ur ale nie mogłam tak patrzył na ten garnuszek :)

Teściowa mnie wkur*** . POwiedziałam je co mysle na temat zapraszania bez naszej zgody.
Obrazłiłam się na nią i już. Zawsze w d*** mają moje zdanie.
A ona jeszcze z tektem : Co się kłądzie na roczek?To jej powiedziałam ,że on ma rok w poniedziałek a nie w sobotę.Jak chce to niech kładzie sobie co chce.JA będę świętować w poniedziałek z blizkimi mi osobami a nie robić pokazówkę.

Tak wiem może i głupo myślę ale tak czuję w środu.Musiałam jej wygarnąć.
Jak powiedziała ,że jeżeli jesteśmy tacy odważni to mamy zadzwonić i odwołać zaproszenie. Mądra.Mogła nie zapraszać a oni nawet nie rodzina,żadna.

Polaa gratulacje pierwszych kroczków.
Wyjatkowa czasami trzeba sie ugrysc w jezyk. Zamiast zyc jak pies z kotem lepiej sie dogadac. Użyczyła mieszkanie, zrobi impreze wiec co ci ten wujek tak przeszkadza. Powinna zapytac Cie o zdanie, wydaje mi sie ze nie pomyslala ze bedziesz miec cos przeciwko.

Kasiula bardzo teskniłysmy, na prawde :-p hehehehehe
A mój brzdąc jeszcze nie spi :cool:
Znaczy sie dlatego ze pobił rekordy w drzemkach, w sumie 5 godz...3 godz od 10 do 13 a potem dobił 2 godz ze mna od 16,30 do 18,30 masakra :-):-)
ps.....cicho w lozeczku, chyba juz skoczyl wariacje i zasypia :tak::confused:

Witam :-), wpadam po dłuższej nieobecności.
Przede wszystkim przesyłam życzonka dla Maluszków, które podczas mojej nieobecności na BB miały pierwsze urodzinki, a więc zdrówka oraz dni pełnych radości i zabawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie rozpoczął się czas zmian, mam nadzieję, że na lepsze ;-)
Mieszkanie w Poz. wynajęliśmy, mąż poleciał dzisiaj do Ir, ja z małą zostałam u rodziców, mam nadzieję, ze max 3 miesiące i do niego dołączymy...........
Nic mykam nadrabiać zaległości
Miłego wieczoru :-)

ah no to jestem ;P mam chwile to choc czesc napisze :D
a wiec w srode bylam na badaniu BERA ... Pawelek od 4 hasał se z mama ;P pod koniec jak neptyk siedział :D no ale dał rade ... w szpitalu latał jak szalony :d myslalam ze nie zaśnei no ale usnał ... badanie wyszło tak jak ostatnio czyli niedosłuch jest ... po badaniu wizyta u pani doktor która opierniczyła ze jak to dziecko nie ma aparatów wtedy ja do niej tez niegrzecznie ze nie stac mnei wydac 7.5 tys z miejsca ze niestety ale wszystkei placówki które dofinansowuja nie maja pieniedzy .... a to ze umowa z Bankiem Aparatów przwiduje wypozyczenie ich na 3 miesiace to nie moja wina ... jak na sama komisje o niepełnosprawnosci czekałam 4 !!!!! wtedy oburzona wstała i wyszla ... za jakis czas przyszła i calkiem innym tonem zaczeła rozmowe <jak wyszła poszła dzownic do placówek o dofinansowanie i zoabczyła ze nie kłamie ze nei maja kasy> ... zrobila z Pawlem takei badanie zabawe sprawdzic reakcje i mowila ze bedzie dobrze i jestesmy umowieni do poradni do neij 30 listopada ... wredna baba ;P ... a ja w srode od 4 godziny do 23 na nogach ;/ od 21 to normalnie padałam :| taka zmeczona bylam ... w dzien to zakupy to pozniej szwagierka włosy malowała i scinała troche ...chate ogarnać no i minał dzien ... a dziś mialam mozliwosc zarobienia troche kasy za pare h wiec poszlam ... po 15 do domu i odrazu piec biszkopty ... w miedzy czasie warzywa na gaz do salatki wstawiłam pozneij krem do toru :D na koniec sernik piekłam, łazienka ogarnełam tatus Solenizanta jutrzejszego kąpał a ja ciuchy z suszarki skladalam :D pozniej ja ubrałam Pawła tata uporzadkował łazienke bo wygibasach Pawła :D no i tata usypiac a ja ciasto konczyc robic do kuchni heheheh :d chwila ciszy wziełam sie za balony :d dobrze ze pompka do materaca na wierzchu byla wiec 3 razy i balon nadmuchany przekazywałam dla tatusia ktory wiązał itp :D kurde troche ich mało ;d jutro dokupie chyba ;P Pawełek wstanie to zdziwiony bedzie :D:D:D mam nadzieje ze nie pęknie wiecej bo juz 1 Bum zrobil ;P Tort zrobiony i jestem dumna myslalam ze gorzej bedzie :D ;P tzn nie do konieca zrobiony bo okazało sie ze krem za zadki ;/ i rozlewa sie eh .... poczekam jeszcze troche moze jednak gęsty bardziej bedzie :)..... nogi mi w D... właza :D ale jestem dumna z siebie :D:D:D:D:D
a co ze mna? ... lepiej ... słysze wiecej na ucho:) czyli jednak nie jestem głucha ;P choc wam powiem ze nie mam kataru ale wydzielina <pewnie z zatok> za kazdym razem jest duza jak czyszcze nos ... a jak dmuchnę bardziej to zatyka mi uszy na chwile ... czyli cos sie oczyszcza :)

eh przydal by sie jakis masaz stup ;P

reklama
Jezuuu ale naprodukowałyście... :-D:-D:-D
Ja mam tylko czas pisać i czytać w pracy, w domu do rzadkość...:zawstydzona/y:
BanAna - dobrze, że operacja się udała. Nerwom się nie dziwie...
Kasiiula - cholewcia, szkoda, że badanie potwierdziło niedosłuch.. spróbuj może w nowym roku w pfronie - oni dofinansowują , w tym roku to niestety nie mają już forsy - z tego co pisali... / mam znajomą , która nie słyszy na oba ucha i stąd moja skromna wiedza /
Ulenka - moja też mi wyje jak mnie widzi, siedzi z mężem od rana, a jak wracam z roboty dziecko nie chce mnie nawet do kibelka puścić, jakiś lęk seperacyjny albo co... , a co do uszek .. nie pomogę, bo nie miałam z nimi problemów u moich... Przy 4 potwierdzam, że dzieci, które bez problemów wcześniej ząbkowały, mają problemy..
Polaa - gratki za piewrsze kroki!!

I tyle moja pamięć ogarnęła... nie pamiętam komu co miałam napisać...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A my wczoraj wywieźliśmy dzieci na świeże powietrze, niestety pogoda się zmieniła i pobyły na dworzu 10 min... / wiał wiatr, kropił deszcz... / potem siedziały w domu. Gośka zainteresowania ma co najmniej dziwne - z lubością bawiła się łańcuchem od piły łańcuchowej :szok::szok::szok: , a śrubkę ze smarem wpakowała sobie do buziola....

Do góry