reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Mama -
[*]

A mój B znów pali i juz brak sił na jego.Nic się nie przetłumaczy takiemu człowiekowi. Wczoraj miał z matką rozmowę i co?Wynik taki,że i tak pali :(

reklama
u mnie śniegu podd dostatkiem, ale ja w lesie mieszkam :)
w jedną strone tzn z gorki siedzialam na sankach, pawel na mnie i tata z nami szalał, trzymal sie pchacza :-), jak male dzieci szalelismy :-)

Jestesmy małżeństwem z 5 lat bedzie
Tylko bartek rozlicza sie dopiero od czerwca tego roku w raju, wczesniej byl zatrudniony za granica i zastanawiam sie ja my bedziemy sie teraz rozliczac, jaka jest roznica czy razem czy osobno?

Trzymam kciuki za udany lot!!!!

Jak razem to Wasze dochody się zlicza i dzieli na pół:tak: Teoretycznie: Jakbyś nie pracowała to jego dochody idą na pół i ma np mniejszy podatek do zapłaty. Tak czy owak bardziej się opłaca, no , chyba że macie rozdzielność to wtedy nie możecie razem się rozliczać.

Mama współczuje :* :(

Dziunka a powiedz mi jak ja od maja bylam na macierzyńskim a pozniej na wychowawczym to i tu i tu dostaje pit? ;/

ja w sobote bylam w kinie na OchKarol i na piwku wiec odstresowalam sie a wczoraj kupilam se FIOLETOWE KOZAKI hahaha ;P
z mezem juz lepiej wiec jak narazie uklada sie... a do tego postanowilam mniej pracowac zobaczymy jak to bedzie z tym postanowieniem

Wychowawczy nie podlega opodatkowaniu, a jesli chodzi o macierzyński to dostaniesz z zus-u pit do rozliczenia.

Mama -
[*]

A mój B znów pali i juz brak sił na jego.Nic się nie przetłumaczy takiemu człowiekowi. Wczoraj miał z matką rozmowę i co?Wynik taki,że i tak pali :(

Nie znam nikogo kto by na prośbę matki skonczył palić;-)Nie zmusisz, sam musi tego chcieć:tak:

fajnie, że w tym roku jest ta ulga na dziecko...może jakiś większy zwrot wreszcie dostanę bo ostatnio to tylko dopłacałam :(

Mama współczuję.
Kasiula pochwal się kozaczkami :)

ja nadal 2w1 siedzę i czekam....było już kilka kryzysowych momentów, ale nic się nie rozkręciło.
Pamiętacie gdzie można kupić tą herbatkę z liści malin?

fajnie, że w tym roku jest ta ulga na dziecko...może jakiś większy zwrot wreszcie dostanę bo ostatnio to tylko dopłacałam :(

Mama współczuję.
Kasiula pochwal się kozaczkami :)

ja nadal 2w1 siedzę i czekam....było już kilka kryzysowych momentów, ale nic się nie rozkręciło.
Pamiętacie gdzie można kupić tą herbatkę z liści malin?
ja kupilam w zielarskim a co ty chcesz wywołac wczesniej ? :D
na kiedy 1 termin byl

no pochwale pozniej zrobie fote ;;d

Ania -nie ludze sie, nie ludze;) mam nadzieje, ze Kuba tez mi zasnie w samolocie chociaz o dziwo teraz poszedl spac i juz zasnal:szok: chyba zbiera sily heh, oby nie:)
dziubasek - spokojnie, nawet sie nie obejrzysz jak juz bedzie po wszystkim:)

Mlody spi, obiad sie "robi", musze jeszcze dobudzic Mojego bo spi po nocce i trzeba sie bedzie zbierac powoli, buu jak ja nie lubie latac samolotami:(

hej laski.

Ania -nie ludze sie, nie ludze;) mam nadzieje, ze Kuba tez mi zasnie w samolocie chociaz o dziwo teraz poszedl spac i juz zasnal:szok: chyba zbiera sily heh, oby nie:)
dziubasek - spokojnie, nawet sie nie obejrzysz jak juz bedzie po wszystkim:)

Mlody spi, obiad sie "robi", musze jeszcze dobudzic Mojego bo spi po nocce i trzeba sie bedzie zbierac powoli, buu jak ja nie lubie latac samolotami:(

Pola ja tez nie lubie latac...szczesliwego lotu do jakiego miasta lecisz??

Kasia poka kozaki:p

Dziubasku juz niedlugo hehe

Witajcie, my po szczepieniu. Młody wlasnie zasnał . Licze na to , ze nie bedzie zadnych efektow ubocznych :)

Mama serdecznie Wam wspołczuje. Buziaki :*
Polaa ,gdzie lecisz?
Wyjątkowa z tego co pamietam to nie chodziło tu o zwykle fajki tylko o mocniejsze uzywki!!! kosmos jak mozna byc tak nierozsadnym, nie patrzec juz nie na siebie, ale na rodzine
Etna jak po peirwszym dniu w pracy?
Dziunka i jak auto poszło?
Dziubasek trzymam mocno kciuuuki!!! a liscie malin to w zielarskim sklepie , albo w aptece

dziewczyny lece do Lodzi (Piotrek jest spod Lodzi) a jak latam do rodzicow to jest to Krakow;) ale tym razem pierwsze odwiedzamy rodzine meza;) no nic spadam juz bo niedlugo trzeba jechac.
gosia - ja to az sie boje latac jak mam byc szczera:( ale coz, zawsze mysle optymistycznie, nic sie nie stanie itp;) ale strach zawsze jest. Za to Kuba lubi latac, przy starcie sie smieje na calego, a bylam pewna ze sie przestraszy tego szumu a On nic sobie z tego nie robi, bardziej ja zestresowana.
martolinka - zycze aby Antosiowi nic nie bylo po szczepieniu:)

dziewczyny lece do Lodzi (Piotrek jest spod Lodzi) a jak latam do rodzicow to jest to Krakow;) ale tym razem pierwsze odwiedzamy rodzine meza;) no nic spadam juz bo niedlugo trzeba jechac.
gosia - ja to az sie boje latac jak mam byc szczera:( ale coz, zawsze mysle optymistycznie, nic sie nie stanie itp;) ale strach zawsze jest. Za to Kuba lubi latac, przy starcie sie smieje na calego, a bylam pewna ze sie przestraszy tego szumu a On nic sobie z tego nie robi, bardziej ja zestresowana.
martolinka - zycze aby Antosiowi nic nie bylo po szczepieniu:)
a ja tam lubię latać :) pierwszy raz jak leciałam to później byłam tak podekscytowana że przez 1,5h nie potrafiłam zamilknąć tylko cały czas gadałam o tym (oczywiście mojemu) , no i też latam zawsze z Krakowa i do Krakowa bo mam najbliżej na to lotnisko ;)

Kasiula fiolet rządzi w tym roku co?? na jesieni też kupiłam fioletowe kozaki i już się doczekać nie mogę żeby znowu je ubrać ;)

po weekendowych lekkich opadach śniegu i mega wietrze dzisiaj pada deszcz :((( więc nici ze spaceru
obiad w trakcie ,dzisiaj zapiekanka z ziemniaków ,a dla Kuby brokułkowa :)

reklama
Dziubasek - myślisz, że organizm zadziała ;-) , podobnież łykanie nospy przed pomaga na szybki poród,,, nie próbowałam..
Martolinka - trzymam kciuki, by efekty uboczne się nie pojawiły...
Polaa - mam nadzieję, że będziesz nas odwiedzać... ja uwielbiam latać, a dawno tego nie robiłam...;-)

aaaaaaaaaaa Kasiiula - pozdrów Cleo od naszej gromadki ;-), oby szybko miała ten internet :-):-) , ja dziś chyba coś sobie kupię w ramach odstresowania pokardiologowego.. ( oczywiście wdepnę wieczorkiem WAM powiedzieć co i jak.. na razie mam dużo pytań....)
Ale notka bez ładu i składu, ale do 16 niewiele czasu zostało.eeehh

Do góry