reklama

Listopad 2009

Ząbkującym sił , chorym zdrowia..

U nas też chyba cd ząbków, bo Gośka się ślini niemożliwie i wczoraj w nocy bida się kręciła z boku na bok, dostała nurofen i w pewnym momencie tak zapłakała, jakby jej się przebiło, potem zapadła cisza i spała już bez przygód.
Za to wczoraj dały nam w kość, ja z nerwów, stresu i ogólnie złego samopoczucia przed @ poryczałam się, na poprawę humoru Hanka dawała mi swoją gazetkę do poczytania i kazała łyknąć mi tabletkę ...:szok:
Dziś idziemy na konsultację do kardiologa... , w następnym tyg. Gliwice, potem następny kardiolog w Wwce i szczepienie... ogólnie kwiecień mamy typowo lekarzowy; może jednak coś mi to da i nie będę biła się z myślami co dalej, tylko wreszcie podejmę jakąś sensowną decyzję / na razie jestem bardziej za operacją niż za zapinką, ale ... tylko minimalnie, nie znoszę takich sytuacji, że w sumie nie wiem co mam zrobić /.

Edit. Ula - pocieszę Cię, że ja tak od 3 lat....:-D , może kilka nocy było przez ten czas przespanych "od dechy do dechy", bez przebudzeń...

Ostatnia edycja:
reklama
Z tym spaniem cała noc to niestety u nas zdarzyło sie pare razy :) całe szczescie po wypiciu mleczka/ wody spał dalej (chyba , ze ząbki)
Ula nie licz , że za pare lat prześpisz cała noc- Oli bedzie chodził wtedy na dyskoteki i bedzie sie wtedy działo:)
anawawka teraz ja trzymam kciuki !!!

Hey kobitki! Konrad wczoraj usnął ok 21.30, obudził sie koło 5 ale wzięłam go do łóżka i spaliśmy do 8.30 :))) Co do nieprzespanych nocy to współczuje, ja jak wstawałam w nocy to chodziłam ledwo żywa...
Martolinka jak tam teściu? Wszystko w porządku?
Ale dziś ładna pogoda ;))) Wczoraj byliśmy na dworze rowerkiem i elegancko Konradek siedział a potem sam szedł z dobry kilometr...

Witam i ja ;)
no to sie pochwale, ze Moj spal od 20 do 9 rano bez przerwy:) On to ma spanie, daje slowo.
Ostatnio mi mama powiedziala, ze jakbym powiedziala ze sie nie wysypiam to bym bardzo sklamala:) i taka prawda (odpukac). Ale w czwartek musze mu zrobic przed 5 pobudke ale mam stresa:tak: czy bedzie grzeczny w samolocie, czy wyspi sie na tyle, zeby nie marudzic (bo nie usnie mi na rekach na pewno), ale sie boje....

martolinka ciesze sie, ze z tesciem wszystko ok

dzisiaj idziemy cala Trojka do fryzjera:-)
Kuba zarosl, maz nie mniej:-D no i ja podetne wloski:)

Witamy i my ja juz zaliczyłam dziś jazdę teraz Jaśo śpi jak wstanie to biegiem na spacer, bo pogoda super. U nas ze spaniem na noc ok o 20 dałam butlę jak wypił to dyduś w buźkę i przytulanko i o 20.25 panicz spał, a obudził się o 7 suuuuuper jak dla mnie. Ale to pewnie chwilowe, bo nocki ostatnie też udane, czyli zębole odpuściły na chwilkę. Czwórka się przebiła a kolejna jeszcze czeka z wyjsciem.

DZIUNKA ZDRÓWKA DLA ASIEŃKI !!!!!

MARTOLINKA sper, że z tatą ok. Ja dziś się dowiedziałam, że mój kuzyn 37 lat leży w szpitalu na kardiologii. RAno się obudził i nie mógł oddychać,a przecież to okaz zdrowia do tej pory był.

POLAA no kubuś to ma suuuuper spanko aż ci zazdroszcze.

a my od długiego czasu juz spimy od deski do deski....no chyba ze ząbki czasami....
hihi pogoda super ale myslalam ze cieplej. My juz po 2 godzinnym spacerku młody mi zasnął w drodze powrotnej juz na naszej ulicy ale na śpiocha go zatargałam, rozebrałam a on ani drgnął :)
Zaraz zrobie sobie kawe i poszukam jak zrobić zupke - konkretnie zalewajkę. Drugie danie mam od wczoraj - placki Dziunki!!!!!! Niby taki zwykły i prosty przepis a na serio b. smaczne, trudno sie od tego oderwać no ale zjadłam dwa + brokuły :) do tego miesko przyprawiłam po swojemu czyli czosnek gran. i przyp. do kurczaka, reszta wg przepisu.......mniam mniam :D:D

MARTOLINKA sper, że z tatą ok. Ja dziś się dowiedziałam, że mój kuzyn 37 lat leży w szpitalu na kardiologii. RAno się obudził i nie mógł oddychać,a przecież to okaz zdrowia do tej pory był.
.
pathanka ja juz pisałąm ,ze jak bylismy u tescia to lezało wiele młodych osób!!! szok ! 30 latki na kardiologii po zawałaach najczesciej

My juz po lekarzu- wiecej na zdrowiu

My juz po fryzjerze:tak:
jak mnie podcinala fryzjerka to Kuba tak strasznie plakal:szok:
myslal chyba ze mi sie krzywda dzieje:-D jak przestala to sie tak strasnzie przytulal jak nigdy:szok: pozniej byla kolej meza i to samo bek na calego a jak przyszedl czas na Niego to nawet spokojnie to zniosl:-) trzeba bylo pierwsze jego posadzic wiedzialby, ze to nic strasznego, no ale skad moglismy wiedziec:sorry2:

reklama
Pola my tez postrzyzyny mielismy wczoraj, ja, mąż i teść. Podcinała nas dziewczyna ktora przychodzi czesac moją siostrę (kiedys nie do pomyslenia bylo obciąć mi się nie w salonie a teraz wszystko jedno bo i tak w kitkę włosy wiążę :) i stroic do pracy się nie muszę, obciachała mnie dosc sporo, ale kita jest :) )
Olis co prawda nie widzial jak mnie cięla ale wszedł do lazienki i minę miał dziwną patrzył się na fryzjerkę na to co ma w ręku, tatusia nie poznał (fakt mąż zarósł jak talala ;p)
Ja ok 13 uspilam malego i ruszylam w miasto, bylam u kosmentyczki itd, zalczylam lumpka ;p tak tak hehehe kupilam małemu koszulkę, sliczną z autkami firmy TU, dzinsy, dwa sliniaczki next i sobie jakis sweterek fruwajek, za wszystko ok 30 zł (bylo 40% taniej). Normalnie zastanwowilabym sie bo koszulka dla malego ok 15 zł ale ze przecena byla i głod zakupowy się u mnie odezwał zaszalalam chociaz w ciuchach :) U mnie nie ma duzych markowych sklepów z dziecięcymi ubrankami wiec na większe, lepsze zakupki jeździmy do W-wy.

Mąż dzis znowu na podwórku sprząta tym razem z wujkiem. Olis był ze mną i z nimi na dworzu 1,5h tak dzielnie pracował też, brał narzędzia, pukał stukał - był w siódmym niebie. Musialam go ok 13 zabrac do domku na jedzenie i na spanie (chociaż nie przejawiał chęci ani do jednego ani do drugiego ale byl czas i na jedno i na drugie) jak go bralam do domu wpadł mi w taką histerię, w domu sciany drżały, to byly piski, z wrzaskiem....czegos takiego moje dziecko nigdy nie wyprawiało. Tak mi było jego żal ze łzy same mi popłynęły :( Przytulony zjadł buteleczkę i padł w sekundę :) Spi do teraz.
Oczywiscie kurtka cała ufajdana ;/
Ma kupioną na wiosnę Wójcika ale chyba bede musiala cos tanszego kupic bo trochę szkoda tak jej smarować :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry