reklama

Listopad 2009

Dziunka, biedna ta Twoja Asiulka :( mam nadzieję, ze nic nie będzie pamiętala z piatku i szybko wyzdrowieje.

mój maly jak maiał taki ropny katar i ropiały mu oczka, w nocy miał kaszel i spac nie mógł, do tego gorączka - to lekarz od razu stwierdził że to zapalenie zatok i dał antybiotyk w PŁYNIE !! amoxicilinę w duzym stęzeniu, smakowało jak sproszkowany banan ale mały z checia pił ten "syropek" i po trzech dniach jak reką odjał !!
moja mama i tesciowa tez od razu wrózyły ze to beda zatoki, bo niby taki ropny katar i ropiejące oczka są główna oznaką chorych zatok.

a co powiedzieli na dolegliwosci Asiulki? że od czego to ma?

reklama
Dzięki dziewczyny.
A wiecie, nic nie powiedzieli. Musieliby ją bardziej zbadać pewnie. Antybiotyk który bierze jest taki bardzo ogólny...no i bakteryjne skoro to zielona ropa, zielony katar. Aaa i w pt doszło jeszcze zawalone gardło.

Anadri ja od początku twierdziłam ze to zatoki...ale kto mnie tam słucha;-)
U na snie pomagały, a nawet pogarszały krople Biodacyna (amikacyna), Floxal (ofloksacyna) i dopiero pomogł Vigamox(moksyfloksacyna).

Już nie powiem ile wydaliśym łącznie przez te półtora tygodnia na leki:szok:

Najwazniejsze ze jest juz dobrze ze zdrowiem Asiolka.
Ja sie witam :D dom ogarnięty, dzieć śpi ale pewnie do 15 min wstanie :)
U nas weekend swietny, młody hasał po 6-8 godz na dworze. Do domu wpadaliśmy tylko na zmiane pampka i jedzenie i drzemkę. Wylatał sie za wszystkie czasy po placu zabaw z dzieciakami albo po podwórku i łące za domem z sąsiadką, Dorotką - z tego samego roku :) Niby z jednego roku tzn Ona z początku roku. 10 m-cy ogromna różnica. Niekoniecznie wzrostowo bo tu są równi ale Dorotka mówi zrozumiale, pełnymi zdaniami juz jak dziecko takie wieksze sie zachowuje a moj to przy niej dalej jak dzidzia :D tam sie zachwieje na nierównościach, bez zębów, pogadać tez nie bardzo bo używa tylko pojedynczych słówek, taka pierdółka :) Ale jak ma takie dzieci wokół siebie to mam nadzieje ze szybko tez pojdzie szybko nie tylko z mową do przodu :)))

Ostatnia edycja:
Witamy i my u nas wszystko dobrze Jaśko ząbkuje, ale jakoś dajemy radę. Od rana uczepiony mojej nogi no ale co tam. COś ostatnio brak czasu zupełny nie czytałam waschyba ze 6 dni i teraz czytałam godzinę.
DZIUNKA historia ze szpitala przerażająca dobrze, że już jest lepiej. Zdrówka.

KIKOLKU ciężka sprawa, ale może u was faktycznie uda się znaleźć dzieciaczka, którym byś miała się opiekować. Wiem, że to wydaje się proste, a w rzeczywistości to tak nie jest. Ja też tego próbowałam i g.... z tego wyszło, ale ja mieszkam w małym miasteczku, w Warszawie jest chyba inaczej. Trzymaj się dzielnie. Decyzja zapadła że się zwalniasz juz definitywnie?

Najwazniejsze ze jest juz dobrze ze zdrowiem Asiolka.
Ja sie witam :D dom ogarnięty, dzieć śpi ale pewnie do 15 min wstanie :)
U nas weekend swietny, młody hasał po 6-8 godz na dworze. Do domu wpadaliśmy tylko na zmiane pampka i jedzenie i drzemkę. Wylatał sie za wszystkie czasy po placu zabaw z dzieciakami albo po podwórku i łące za domem z sąsiadką, Dorotką - z tego samego roku :) Niby z jednego roku tzn Ona z początku roku. 10 m-cy ogromna różnica. Niekoniecznie wzrostowo bo tu są równi ale Dorotka mówi zrozumiale, pełnymi zdaniami juz jak dziecko takie wieksze sie zachowuje a moj to przy niej dalej jak dzidzia :D tam sie zachwieje na nierównościach, bez zębów, pogadać tez nie bardzo bo używa tylko pojedynczych słówek, taka pierdółka :) Ale jak ma takie dzieci wokół siebie to mam nadzieje ze szybko tez pojdzie szybko nie tylko z mową do przodu :)))

Miłek (mój brat) jest starszy od Asi o 7 miesięcy i też zdaniami nawija i to przeważnie bardzo wyraźnie:tak: niby ten sam rok a niebo a ziemia:tak:

Aaa zapomniałam.

Antek z Joasią wczoraj bawili się w dom:tak: Asia przyjechała ze swoją córeczką w wózku, dała meżowi soczystego buziaka i poszła na spacer:-D

Ostatnia edycja:
Majka też ma kuzynke starsza o 7 m-cy, i jest ogromna różnica miedzy nimi. Maja przy niej to jeszcze taki bobasek, kuzynka juz swietnie biega, dużo mówi, ale wygladem nie roznia sie bardzo. ;-)

Laseczki , czy któraś z Was korzystała z ubezpieczenia medycznego w mBanku? Pakiet rodzinny od 140 zł i szeroki wachlarz dostepu do wielu placówek ( w gdańsku 25!!!) . Zastanawiam sie , czy sie nie skusic:)

Zrobiłam rybe po grecku, jutro bedzie Etna wiec musze cos wymyslic na obiadek :) niebo sie przetarło i jutro powinna juz byc łądna pogoda :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry