reklama

Listopad 2009

reklama
Pathanka już odpisałamw sprawie stażu, mam nadzieję, ze pomoglam

Kilolku a u Was wszystkie badania ok i nic nie wyszło? A kolonoskopia?
nie zabrnęliśmy tak daleko z badaniami, w sumie nie wiem czemu. Krew, mocz, kał, posiewy wszelkie, coli, salmonella, rota i jakies jesczez inne co ich nie umiem wymówic ok, usg calego brzuszka tez ok tylko odbyt rozciagniety przez nadmiar mas kalowych
Dziś byłam u alergologa z Michałem, neistety nie zostałam przyjeta, bo mialam blad na skierowaniu :/ ale wkrecilam sie na hama chociaz pogadac i lekarka zapowiedziala ze jak tylko dostarcze prawidlowe skierowanie daje nam skierowanie do szpitala w dziekanowie lesnym gdzie maja ooddzial pediatryczny z kierunkiem alergologicznym i jakis dobrych specjalistow i maja nas przebadac z kazdej strony, tylko neistety odlegly bardzo termin mamy do niej na kolejna wizyte bo na 3 listopada a wtedy juz sezon chorobowy a mowila ze musimy zdazyc przed zezonem grypowym, zeby czegos nie przywlec. Mam plan isc do lekarza rodzinnego by wystawil nam to skierowanie do dziekanowa a jak nie bedzie chiial dac to wezmiemy to pojade do tej babi i bede koczowala pod drzwiami by wystawila bez wizyty, moze sie uda
Ona byla wogole w szok, ze dziecko ma 8 miesiecy zaparcia a tak malo zostalo zrobione :/ nastraszyla mnie tak, ze sie poryczalam

Wiadomosc od Gosiulki:

Niestety nie jestem w ciazy. Pozdrawiam gosiulek
:((( trudno, to teraz czekamy na @ i do dzieła

Gonia nie do zdarcia, regeneracja mnie zadziwina, śmiga, gada, lata jak przed, ale rozpuściła sie niesamowicie. Pozdrawiamy​
brawa dla Goni
a gdzie oni teraz są? już w domu czy jeszcze we wrocławiu?

etna 100 lat!

Kilolku są w szpitalu. Ana pisała ze jak wsio bedzie OK to we wtorek lub w srode wyjdą. Ale jeszcze nie pisała o tym wiec podejrzewam ze siedzą dalej......

Kilolku pisałam na zdrowiu [jak byłas na wyjezdzie] pytanko czy Michał miał badaną tarczyce. |Jedna mama tez z bb równiez miała takie problemy z córką. Żadne specyfiki nie podziałały i okazało sie po badaniu jakims tam ze ma niedoczynnosc tarczycy. Szczegółowiej pisałam na zdrowiu nie daleko, max ze 3 strony moze by trzeba przewertowac bo i tak niewiele sie tam działo. Wszystkiego sie juz łapie, myślę i nasłu****e bo michałkowe zaparcia to dla mnie nic normalnego i jakos nie wierze ze to w jego głowie problem tkwi. A powiedz mi dlaczego az tam i z kazdej strony mają Michała maglować na tle alergicznym. Ze wzgledu na występujące u Niego alergie czy co?? Zaparcia??

oo tak pisałam:

Kilolku co do Michasiowych zaparć to na bb znalazłam ciekawy post pewnej mamy.

"Wszystkim Mamom u ktorych nie dzialaja zadne syropy ani inne srodki na zaparcia- tak bylo u nas, probowalam juz wszystkiego- polecam badanie hormonu tsh z krwi, u nas pwodem zaparc okazala sie niedoczynnosc tarczycy i dopiero hormony pomogly"

Nie wiem czy o tym wiedziałaś ani czy Michaś miał te badanie ale w razie czego napisałam. Faktycznie w necie tez pierwsza informacja o niedoczynności tarczycy to uporczywe zaparcia......

Ostatnia edycja:
A cze,
zgłaszam się jeszcze z Wrocka, jeszcze siedzimy w szpitalu, bo mieliśmy ostatnie badanie po 16 - WSZYSTKO JEST OK!!!! Serducho się zmniejszyło, nie ma przecieków, szew trzyma, jutro wypis i powrót do domu nas czeka... a potem wreszcie WAS doczytam i będę na bieżąco, dopadnie nas naprawa auta, bo coś stuka, ale to już pryszcz.
Jestem zadowolona , że to już poza nami...

ETNA sto lat, samych radosnych wiadomości i w ogóle czego sobie wymarzysz.

i znowu cisza ....

Gosiulek nie łam się.uda się szybciej niż myślisz;-)
Ana czekam z niecierpliwością na Wasz powrót ,zrobimy wtedy mini zlocik.Buziaki dla Goni

Ilonka-jutro mam być u Ciebie o której przed 12 czy po bo równo to się nie da :-Dpatrzę i 20 min do Ciebie się jedzie,szyyybciiorem będziemy:-)

MARTOLINKA powiedz mi orientowałaś się może jakie dokumenty trzeba złożyć jak ubiegasz się o prace w szkole jao nauczyciel stażysta? Mam rozporządzenie, że do 14 wrzesnia można składać dokumenty ale nie wiem jakie.
DZIUNKA oj faktycznie twardzielka z Ciebie. Trzymaj się dzielnie a 1,5 m-ca zleci raz dwa.
U nas też już rozmowy trwają o kolejnym bobasku ze starankami czekamy jeszcze, może znajde pracę i wtedy żeby mieć jakieś środki. Ale mężuś już mnie nagaduje a ja się śmieje, że zrobie mu niespodzianke zapomne o tabletkach. A on żebym wyrzucała je do kosza :szok:

Wszystki ciężaróweczką i starającym pomyślności.
Pahanka nie orientowalam sie w tym temacie. Bede uderzac dopiero od przyszłego wrzesnia . Gdziekolwiek ,bo chce byc na biezaco z materiałem . Najgorzej wypasc z rytmu.
to co zaczynacie sie starac?;-)

ANA SUPER!!!

Gosiu a ta beta daje 100% pewność? A może jeszzce za szybko żeby coś stwierdzić, tym bardziej ze okresu jeszcze nie ma?

Dziunka beta daje 100 %.

Anawawka jak miło Cię słyszeć!!!!!!!!!!

cleo , kilolku udanego spotkania!!!

Mama, dzieki, nie nie miał badanej tarczycy. W czwartek moze pojde mu zrobie. Tam do dziekannowa (wcale nie jest tak bardzo daleko), bo mają najszerszą specjalizację, tam sa wszystkie oddziały dzieciece i przebadaja kompleksowo, a u nas np jak jest tylko sama pediatria zwykł1a to neurolog np przyjezdza tylko raz w tygodniu, chirurg tak samo i raczej nie w ten sam dzien, wydluza to czas pobytu no i jednak ogranicza, tam sa wieksze mozliwosci, ponoc mozna i w Bielańskim ale ale tam np owszem chirurg, neurolog, gastroenterolog, chematolog ale bez alergologa czyli jedna specjalizacje mniej

Ana czekamy :d

Cleo oczywiscie, ze musi być o 12 równo, a ty myslalas ze jak?
;)
może być przed. Tata obiecał mnie jutro do lekarza zawiesc to go od razu wykorzystam zeby mnie do pracy zawiozl, powinnam juz o 11 byc wolna
Kubus dla Was obiad szykuje :D

reklama
No kochana jak Kubuś szykuje obiad to ja muszę być chocby sie paliło i waliło ;-)to ja bede po 11 i dam Ci znać jak będę wyjezdzać :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry