kilolek
podwójna listopadowa mama
Aga, Cleo ja nie płace dodatkowo za wycieczki. Płace komitet 30zł miesięcznie i z tego sa imprezy, wycieczki, teatrzyki itp ale i np. nowe wygładziny.
Ilona ja przed telewizorem a potem spać.
Mama no jak gotowi to do roboty
Kasiula zalezy od tego jaki macie tłok w przedszkolah. U nas by się nie dostał ale najlepiej od razu ja bedziesz składac papiery dołacz podanie, że niełdługo zamierzasz wrócić do pracy (zawsze później przeciez możesz zmienić zdanie) i że sytuacja nie pozwala na nianie itp
Ilona ja przed telewizorem a potem spać.
Mama no jak gotowi to do roboty
Kasiula zalezy od tego jaki macie tłok w przedszkolah. U nas by się nie dostał ale najlepiej od razu ja bedziesz składac papiery dołacz podanie, że niełdługo zamierzasz wrócić do pracy (zawsze później przeciez możesz zmienić zdanie) i że sytuacja nie pozwala na nianie itp

da obiad i zrobi z nim lekcje........Tego jakos nie umiem połapać póki co. A nikogo takiego tu nie mamy kto by zadeklarował pomoc. Bo dziadków tu nie ma, ciotki nasze młode i pracujące więc.......... nie wiem czy bedziemy mogli liczyc na drugą pensję. Chyba dopiero jak dziecko bedzie mogło samo latac do szkoły......A wtedy to juz na pewno nie bede chciała "na starość" dziecka. Więc albo skromne zycie albo jedno dzieco ;/ Najgorsze ze nie ścierpiałabym faktu ze czegos nie bede mogła kupic dzieciom lub do domu juz nie mówiac o nas samych. Tak sie tylko mówi ale teraz nie mamy szaleństwa a co dopiero przy dwójce.....
. Najbardziej przy ubieraniu choinki ja tak sobie beczałam i byłam dumna z mojego ubierającego syna choinkę. Pomyslałam wtedy że warto by bylo dla niego żeby nie był ciągle tylko sam i czekał na kuzynów.