reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

reklama
Ale tworzycie.... :-D:-D:-D moje biedne stare oczyska;-)
Co do Mamy - każdy ma jakąś wytrzymałość psychiczną , ile może na "garb wziąć" może tego było po prostu za dużo i stąd decyzja o wyprowadzce? Też nic nie wiem, też gdybam, ale szanuję;-)
Aborcja to trudny temat, też uważam, że każdy powinien mieć wybór, a jak kto wybierze to już będzie jego sumienie gryzło bądź nie...
Moje śpią, ja też zasnęłam, musiałam wstać wywiesić pranie, przeczytać bb i znikam dalej na inne wątki, a potem spać.

Hej,

ja chyba zyję w innym swiecie albo śnię:-D
Nie poznaje mojej teściowej:no:
Ja nie wiem co się dzieje:-D
Przeciez to zloto a nie kobieta:-D:-D
a Kuba nie odpuszcza jej na krok:tak: ja nie mogę mu ubrać spodni tylko babcia, babcia ma z Nim jeść, my (ja z mezem) najlepiej jakbysmy wyszli:tak: jestem w szoku:tak:

Mam nadzieję, że Mama się niedlugo odezwie:tak:

Kilolek ja sie cieszę, że widuję się z mama raz na kilka miesiecy:tak::zawstydzona/y:
jakbysmy mieszkaly razem to nie wiem co by bylo, a jak sie spotykamy raz na 3 , 4 miesiace to na spokojnie pogadamy, Ona nacieszy sie Kuba
itp. Ale nie dluzej niz 2 tygodnie:-D nastepne spotkanie chyba dopiero w czerwcu jak do nas przyleci jak sie Male urodzi, chyba ze zdecyduje sie na tesciową:-D

gosiulek ja nawet nie wchodze w tego linka bo pewnie bym nie mogla pozniej spokojnie spać:-(
Co do aborcji jestem przeciwna:tak: moze przez to, ze znam osobę, ktora to zrobila i z jakiego powodu, sama nie wiem...ale to moje zdanie;-)

ale mnie dzisiaj brzuch bolal, szkoda gadać:-( siedzialam zle, lezalam zle, chodzilam jeszcze gorzej:-( teraz przechodzi ale jescze nie jest dobrze:no:

Wszystko możliwe;-)

martolinka zapomnialam napisać, że ja tez ma niezlego fiola na punkcie porządku:tak::zawstydzona/y: i to czasami aż za bardzo:-(
Jak bylam w ciazy z Kubą to tez mialam w domu remont, ale mialam nerwy:-(

polaa wlaśnie dziś myślalam jak tam twoja teściowa. Ciekawe skąd ta zmiana?

Ciekawe jakby to było jakbym ja z dala od rodziny mieszkała. Na pewno na co dzien przyjemnieja czy spotkania bywałyby milsze, kto wie?

mama się nie odzywa. CLeo też (nie odpisuje do mnie) ciekawe jak na nowym mieszkaniu. Kasiula tez nie pisze co u Pawelka. On juz po operacji czy kiedy miał mieć? Coś nam opustoszało tutaj

Ciekawosc to nic złego? A powiedzenie ze ciekawosc to pierwszy stopien do piekla? ;D

Raczej do wiedzy;-)

wiem też na przykładzie w mojej rodzinie i znajomych że każda ze stron ma swoją wersję i swoje racje

Oj dokładnie tak. Kij ma dwa końce. Nic nie bierze się z niczego;-)

Obejrzałam przed chwilą film/zdjęcia z aborcji.Nie mogę normalnie do siebie dojść.A tyle dzieci codziennie jest zabijanych:-(

Po co to oglądasz? I tak nic nie poradzisz, a dołować się...bez sensu moim zdaniem.

Hej,

ja chyba zyję w innym swiecie albo śnię:-D
Nie poznaje mojej teściowej:no:
Ja nie wiem co się dzieje:-D
Przeciez to zloto a nie kobieta:-D:-D

SUPER!!!

Co do aborcji.
Ja jestem za wolnym wyborem, to jest sprawa sumienia każdej matki. W sumie jestem w stanie zgodzić się z tym:

"Aborcja w Polsce – Obecnie w Polsce aborcja jest zakazana prawnie z wyjątkiem trzech przypadków:
  1. ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety ciężarnej (do momentu osiągnięcia przez płód zdolności do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej)[SUP][1][/SUP]; wystąpienie tej okoliczności stwierdza lekarz inny niż przeprowadzający zabieg aborcyjny
  2. badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej chorobyzagrażającej jego życiu (do chwili osiągnięcia przez płód zdolności do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej)[SUP][1][/SUP]; wystąpienie tej okoliczności stwierdza lekarz inny niż przeprowadzający zabieg
  3. zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego (do 12 tygodni od początku ciąży)"

Dla mnie gorsze od aborcji to rodzenie dzieci na morgę skazując je na beznadziejne dzieciństwo czy życie w domach dziecka. Mówię tu o patologicznych rodzinach. U nas chodzi taka dziewczyna rok starsza ode mnie, ma 9-cioro dzieci. Każde w końcu jej zabierają. Pije, pali chodząc z brzuchem. Nie rozumiem dlaczego nie podwiążą jej jajników?

U nas przygotowania do urodzin, laski wstały dopiero o 9-tej.

Cze
ja jakaś dziś znów lewa... moje od 7:30 są na nogach:szok::szok::szok:
Dziunka - to fajnych urodzin;-) dla Julki

Próbujemy upolować babcie... obie gdzieś wybyły :szok::-D, chyba specjalnie, by wnuczki czekały;-)
Ehhh a dla mnie to też szczególny dzień, bo mi właśnie w tym dniu zmarła babcia, więc.... okazje się splatają ze sobą.. takie życie

Moja prababcia umarła 20 stycznia. Dzień po urodzinach Julki, w dniu swoich urodzin, a w dzień przed Dniem Babci. Moja ukochana, chciała doczekać tylko mojego ślubu i wnuka. Nie zdążyła:-:)-:)-(

reklama
Kikolek - a Cleo ma ten sam nr tel co zgubiła?? może jakoś podjadę do biedrony gdzie pracuje, tylko muszę jakoś się zebrać do kupy, bo na razie zdycham....:wściekła/y:

Do góry