reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

reklama
Kikolek - a Cleo ma ten sam nr tel co zgubiła?? może jakoś podjadę do biedrony gdzie pracuje, tylko muszę jakoś się zebrać do kupy, bo na razie zdycham....:wściekła/y:
a no widzisz ja zapomnialam,z ęona tel. zgubiła i cąly czas na tamte piszę :/

Ja jestem przeciwko aborcji.Nie ma wyjątków.Są okna życia...Tyle rodzin chce adoptować dziecko.Sama bardzo chcę tylko nikt nam go nie da...Powinni coś z przepisami robić.I jeszcze jedno...na aborcję nie stać biednych matek,Robią to te które na to stać...bo przeszkadza im w tym czy tamtym...Boże...Aj dużo można by o tym pisać.O konsekwencjach,wyrzutach sumienia do końca życia,problemach w zajściem w kolejną ciążę,rozpaczy...
gosiulek aborcja zawsze istniała i istnieć będzie czy będzie legalna czy nie. To tylko nam się wydaje, że to jest tylko dla bogaczy, bo niestety jest bardzow iele tanich sposobów na pozbycie się płodu. Delegalizując aborcje skazujemy kobiety na oddawanie się w ręce rzeźników, mądrych bab i innych szarlatanów. a po cyzmś takim raczej nie am szans na kolejne dzieci, nie mówiąc już o tym, by zdrowe były. Kiedys kobiety wydłubywały sobie plody łyżką do zapinania butów, myślisz, ze teraz nie próbują podobnych sposobów?

Wróciłam z zakupów, padnięta niesamowicie. Fakt, ze już w pierwszym sklepie nogi mi w d... wlazły. Póxniej na zakupowym pochwalę sie co kupiłam. Michał oczywiście zrozpaczny, ze mamusia wyszła. ja nic, nocka dziś znów zarwana :-( choć A. już się zadeklarowął, ze i tak ma na dzisiejsza noc sporo pracy to będzie czuwal. Zobaczymy jak będzie w praktyce. Idę się nieco zdrzemnę, bo dzisiaj jeszcze tour de babcia nas czeka :sorry2:

Witajcie

Pospalismy do 9.30 a Olinka juz ok 13.30 uspiłam. Musialam mu pomoc oczywiscie (podgrzany kocyk pod glowkę a drugi w łapki i na rączki przy cycuchu) ale jakbym miala czekac az sam zasnie bylaby pewnie 16 lub po a potem spanie po 23 a ja chce dzis sobie polezec przed tv wieczorem :)

Własnie zjedlismy z H obiad, wrocił z pracy po 14, upieklam ciasto fale dunaju jeszcze tylko muszę kremem przelozyc ale mi budyn stygnie.

Kurczę dzis dzien dziadków a ja nic w koncu dla nich nie mam :( A takie pomysły mialam, kubek ze zdjęciem, odcisk stopki i o wszystkim zapomnialam. Moze Olis jak wstanie cos namaluje, odcisniemy cos farbką czy cuś....macie jakis pomysł na cos szybkiego do zrobienia?

Narobilam sie i mialam sie polozyc ale zaraz Oli pewnie wstanie buuuu

Kilolek pewnie robią ale mi raczej chodzi o coś innego...
Zwał jak zwał ale koniec końców to jest mordertwo.Nawet mój mąz dzisiaj przyznał że kobiety zabijają bo dziecko im będzie przeszkadzać itd.A zmienił zdanie dopiero jak nasz synuś zmarł.

Gosiu to bardzo cięzki temat ta aborcja! I wiesz co, myslę ze tutaj punkt widzenia zalezy od pkt siedzenia, niestety. Będąc teraz tu i teraz, mając męza itd patrzę na aborcję zupełnie inaczej, jako okrucienstwo straszne i zakladam ze nigdy bym tego nie zrobila. Ale.............zalozmy ze nie mam meza, albo mam go, zaliczam wpadkę z innym facetem ktorego zupełnie nie znam i co............tutaj nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji, nie wiem naprawde!!! Albo gwałt tfuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu tutaj tez nie jestem pewna ze nie usunęłabym ciązy, teraz mowię ze nie ale nie jestem w tej sytuacji. I jest jeszcze wiele takich sytuacji w ktorych nie mozemy sie postawic bo nie. Teraz mamy cudowne rodziny itd i patrzymy na temat bardzo ostro a gdyby zycie odwrociłoby nam sie o 360%??? ech.........

oczywiscie nie mowię tutaj o kobietach kore dla wygody usuwają dzieci bo dla nich nie mam wytłumaczenia!!!
no i oczywiscie......naprawde powinni obnizyc wiek graniczny kiedy takie rzeczy robią. O ile usuwanie zarodka............tyle aborcja duzego dziecka juz mi sie w glowie nie miesci.
A np. in vitro??? tutaj tez usuwają zarodki, tez kosciol tego nie popiera. Ludzie poddają sie zapłodnieniu np. tylko zeby miec dziewczyynkę bądz chłopca a inne komorki zostają wyrzucane. Abo przechowywane do celow naukowych lub doswiadczalnych. Ech cięzki temat! Zyczę nam zebysmy nie musiały o takie problemy sie martwic :)

Gosiu!!! Kochana glowa do gory!!!!!! Staraj sie o dzieciaczka i tyle!!!! Przestan czytac takie rzeczy bo to napewno optymistycznie nie nastraja a nikomu nie pomozesz. Swiata nie zbawisz a tylko się dolujesz!

Ja sama wiem ze jak czasami wieczorem wejde na watki poronien lub wczesniaków ryczę jak bóbr!!! Bo jest tyle nieszczesc na swiecie :(

Ula ale śmierć,utrata dziecka mnie dotyczy przecież...
Zresztą pisałam kiedyś że mogłabym wiele powiedzieć o sobie o swoich przeżyciach przejściach ale tutaj na otwartym nie chcę...
I mimo wszytsko wierzę że mogę pomóc komuś...

A co do dziadków.Zrób po prostu laurkę,wyrywankę czy naklejankę...

reklama
Wróciłam do domu i powiem Wam, ze dawno nie byłam tak wykończona, a odwiedziliśmy tylko 2 babcie. Jutro kolejne dwie. Głowa mi pęka, chyba sie zaraz pod kocyk zapakuję jak chłopaków do łózek wyślę.

Do góry