reklama

Listopad 2009

Ana a a co dopiero w szkole bedzie :D Ciekawe jak wtedy laski beda kombinowac :D:D

U nas nocka spokojna, cos młody spał miespokojnie i z płaczem okolo 24 wylądował w naszym łózku. Mój zwątpił [bo ostatnio młody go nieźle skopał] i juz od razu poszedł spać na dół dla swietego spokoju. Takze fajna nocka bo wole spac z Marcelkiem :-D
Dzien zapowiada sie cudnie. Słońce juz daje ze hej. Wiec dzien na dworze bedzie. Posiedze do 8.30, wypije kawkę, potem szybki sprint ze sprzataniem i smigamy na dwóóóóóóóóóóóóórrrrrrrrrrrrrrr :-D

reklama
Martolinka - jak tam akcja?;-)
Mama - dokładnie nie wiem jak będą kombinować, już się boję. Fajnie Ci ze spaniem z synkiem ;-), moje to zawsze mnie skopią, sponiewierają. :-D
A jeszcze Wam tylko napiszę, że Gośka dziś na odchodnym stwierdziła, że "burczy jej w brzuszku" i dałam jej kawałek chleba ;-)przez tą akcję prawie bym się spóźniła do roboty :zawstydzona/y:

Witajcie,
mały w przedszkolu a ja zaraz wyruszam do lasu na małą przechadzkę , bo aż żal kisić się w domu;-) Kurze czekają , ale mogą sobie do wieczora jeszcze poleżec, bo muszę się dotlenić..
planuję dziś pod wieczór odwiedzić koleżankę z kwietniowego watku , która miałam okazje poznać. Biedna 3 tygodnie siedzi już z jednym z blizniaków w szpitalu... w domu czeka drugi blizniak i starszy syn. Trzeba ja troche na duchu podniesc

Hejka:-)
Ja już kawkuję, młoda je śniadano, mała cycka paluchy..;-) Kurcze, a ja znów potop (@):zawstydzona/y::wściekła/y::-(, pościel do wymiany..
Sawi - zdrówka dla Helci!!
Cleo, szkoda, że nie wypaliło z tym cyrkiem..
Kilolek, ja właśnie myślę, że oni specjalnie dali taki próg tych 52 metrów, bo u nas w spółdzielni jest mnóstwo takich mieszkań..w ogóle, to śmieszne te pół metra..
AniaSm, właśnie bez sensu z tym moim metrażem i pokojami..moi rodzice mają 54 i trzy pokoje i wcale nie małe..a my mamy jeden bardzo duży (gościnny) i jeden taki sobie, ale w kształcie chudego prostokąta..
Ana, oj, masz kombinatorkę:-D

Witam sie porannie ;-)
Tom od przyjazdu tutaj odmowil spania w dzien, wiec teraz spi po ok 12h, od 21 do 8-8:30. ciekawe kiedy znowu mu sie odmieni ;-)
Marta, udanego spaceru...dotleniaj dotleniaj ;-)

hej :)

dziewczyny, a gdzie się jacek podziewa ?
U nas dzis kolejna kiepska noc, o ile wczoraj Ala obudziła się tylko o 4, przytuliłam, napiła się "soćku z kajtonika" i spała ładnie do rana, to dziś wycie "mama, mama" zaczęło się o 12 i trwało z przerwami do 3.00. płacze "mama, mama" ja mówię "Alusiu, jestem obok, co się stało, dlaczego płaczesz" a ona w końcu mówi "djatego" :) no i weź tu człowieku zrozum. Wiem że coś jej się śni, bo szybko oddycha przez sen i zaczyna wierzgać, no ale tak nie może być, ze cięgle się budzi, i ze tylko ja ją mogę uspokoić..
Idę jutro do psychologa, najpierw sama, potem na druga wizytę z Alą. Ciekawe czy coś to pomoże... Moje pomysły już się wyczerpały, gdyby nie to, ze ma się urodzić Wojtuś pewnie bym te noce znosiła tak jak znosiłam do tej pory, ale jak tak dalej pójdzie to po jego narodzinach si ę wykończę.

Z odpieluchowaniem lepiej, Ala łądnie chodzi w majteczkach po domu, w żłobku w pieluszce, ale robi siusiu na sedes. Kupa musi być w pieluchę oczywiscie :). Także cieszę się, ze w tym temacie jakoś poszło do przodu.

Wczoraj w drodze do domu Ala mnie zaciągnęła na plac zabaw i była tam 7-letnia Wiktoria. Od razu wzięła Alę w obroty "chodź się bawić, pokaż co masz w torbie, chodź wejdziemy tutaj, płyniemy do Amazonii". Ala była nią absolutnie zachwycona !! Kurcze szkoda, ze nie mam zadnych znajomych z takimi starszymi dziećmi.

Dziś biorę się chyba za prasowanie ubranek.. uff.. nie znosze prasować...

witam z rana przy czerwonej herbacie z pigwa. dzis zaczynam 5 dniwe ocyszczanie organizmu i nie moge kawki, a tak mi sie marzy :-)
u nas pieknie leje, ale w sumie nie przeszkadza mi, bo w angli susza od jakiegosczasu, bo w zimie malo padalo i wczesniej tez i na poludniu juz oglosili zakaz uzywania weza ogrodowego,mycia samochodow (mozna tyko wiadrem) itp. u nas na razie woda jest,ale musimy pozyczac tym z poludnia,a strasza,ze moze trzeba importowac z francji, wiec niech sobie leje :-)

ja nie lubie cyrku ani zoo, do cyrku nie chodze,ale tez jakos okazji tez nie bylo, a tu mamy w okolicy pelno takich mini zoo, farme motyli z tropikalnymi roslnami, wezami i innymi stworami, i do tych niestety juz chodzimy. w sumie z mala bylismy juz chyba w 7-8. ja nie lubie ta chodzic, bo to straszne nudy dla mnie,ale wie ze mala uwielbia wiec jezdzimy. nie pomaga tez fakt,ze moj zwykle wybiera takie dni,ze abo wieje tak,ze glowe urywa,albo kropi,albo zima.... zeby chociaz cieplo bylo... ale nie zanudzam
cleo,szkoda,ze cyrk wam nie wypalil
martolinka, korzystaj z pogody , kurze nie uciekna
maxwell, moi rodziced maja 2 pokoje 48 m i mi sie zawsze wydawalo male. co prada jeden pokoj byl duzy, chyba 4x5m plus dlugi balkon, ale kuchnia mala, lazienka tez, ubikacja ciupka i jakos ogolnie mi tam sie nie podobalo. a przepisy smieszne. kilolku,jak ta kobieta daje rade utrzymac siebie i dzieci z 700zl, bez doplaty.
ana, moja tez wiecznie cos boli: oko, ucho, kolanko:-D

reszty nie pamietam....

aaa,ilona,gratuluje przytycia :-)

Anawawka dla mnie moze byc długi weekend tylko na pewno bez piatku, bo moj pracuje i jedengo dnia che tez jechac do szpitala poogldac :eek: nawet dobrze by bylo, moze mojego bym namowila zebysmy do Was na ten plac zabaw pojechali. Sama to na pewno nie przyjade. A i gdzies dalej w warszawe tez sie nie pisze

BanAna ja podejrzewam, z eona rachunkow nie placi, bo jak tu plcic. Mieszkanie ma komunalne co prawda to duzo mniejsze ma oplaty ale i tak 2 dzieci za 700zl, ja sobie nie wyobrazam. Nawet nei chce mowic na ile mi 700zl wystarcza

Udalo mi sie nieco odespac z Michalem na kanapie. Wszytsko mnie co prawda boli ale przynajmniej jzu wsciekl nie jestem na caly swiat :-D tylko obiadu przez to nie ma. Trudno michal zje dzisiaj "danie ekspresowe" hippa do 3 lat czy cos, kupila na pobyt w szpitalu ale sie nei przyydalo ani razu. A potem zrobie zupe i placki

reklama
Ana ,Kilolek ja 1 i 3 maj mam wolne ,na bank 2 mi wwalą pracę ale którys z tych wolnych dni jestem dyspozycyjna..tylko dajcie znac wczesniej oki.

Kilolku ja tez mam lenia na obiad ale placki ziemnaiaczane to zrobię bo mały lubi :-) thx za pomysł;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry