• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

reklama
MARTOLINKA oj dawne czasy, piękne i superaśne............szkoda że juz nie wrócą:baffled: dawno tego nie słyszałam.

ANAWKA pomysłowości twoich to juz nic nie przebije:-D;-)

SAWI świetny tekst i jakże prawdziwy;-):-D

no ana moja z braćmi da czadu na pewno

martolinka w iesz, ze moja tylko smaogłoski wypowiada? Zupelnie nie guga, nie gaworzy, nie spiewa sobie, nic tylko "e...e...e" ewentualnie "a". Coś za coś.

Dokładnie tak jak pisze kilolek. Mam czas na sprzątanie /gotowanie, pranie , bieganie nawet po 15 km, czytanie , wieczorny relaks z mężem. Dzieci są zadbane, spędzamy razem aktywnie czas . Kwestia organizacji itp. U mnie dzień zaczyna się wcześnie więc mam wrażenie , że doba jest dłuższa

Ja też Marta podziwiam, bo nie wiem jak ty to robisz. Jedna trzecia sukcesu to to ze ci dzieci o 19 idą spać.
U mnie dzień wygląda tak:
7-7.30 wstajemy, przewijamy się, trochę się kotfasze z dzieciakami
do 8.30 zajmuje mi ubranie i uczesanie Ali, umycie swoich włosów, ubranie się
jak wyprawię Alę to śniadanie Wojtka, moje, zmywarka, pranie ogarniecie baardzo zgrubne, czasami w międzyczsie musze uśpić Wojtka na kwadrans
10.30-11 wychodzimy na spacer/zakupy
12-12.30 wracam, rozpakowuję, rozwieszam pranie
potem obiadek Wojtka i mój i się robi 13.30
trochę z Wojtusiem fikania i zaraz musze isc po Alicję. Na a jak dwojka jest to już raczej z nimi cały czas plus robienie im jedzenia.
Wojtek "kładzie się" około 19.30 ale 20-30 minut po zaśnieciu budzi się, więc usypianie jest podwójne
Ala zasypia najwcześniej 21.30.

martolinka w iesz, ze moja tylko smaogłoski wypowiada? Zupelnie nie guga, nie gaworzy, nie spiewa sobie, nic tylko "e...e...e" ewentualnie "a". Coś za coś.

Wojtuś albo straszy czyli robi "UAAAAA" strasznie śmiesznie :)
albo robi coś w stylu "A buuu" albo jakieś tam sylabki sobie po cichutku składa.
kilolek ale Zuza niesamowita z raczkowaniem, Wojtuś jest flaczek chociaż obroty mu już coraz lepiej idą i podrywa się strasznie do siedzenia. Właściwie ostatnio częściej zamiast się turlać ma iną technikę, unosi górną cześć ciała mięśniami brzucha, zamach i na brzuch :)
Marta, a co Antek Ali zrobił? Ja nie mam pomysłu na tłumaczenie... Ala ostatanio raczej nie robo Wojtkowi krzywdy, ale nie mogę jej spokojnie z nim zostawić samej, bo wiele jest takich zabaw np. że Ala go łaskocze i jemy się to na początku bardzo podoba, ale ona robi to coraz mocniej i jest ryk. Ale jak tylko Wojtek weźmie coś co jest Ali to ona mu wyrywa i krzyczy na niego, więc bedzie wesoło.

wykończona jestem jakoś dziś.. jutro rano kontrola z Alą u nefrologa, w sumie nie wiem po co, pewnie skierowanie na usg dostaniemy. A M pojedzie z Wojtkiem na godzinkę do żłobka. Ala do przedszkola nie pójdzie, tylko na rytmikę po 14 ją zaprowadzę..

Chciałam to mam. Ala w przeciągu 30 minut nauczyła się pełzać. Zdążyła dopełznąć do Antka puzzli i usłyszałam tylko jak zaczeła płakać. Wzięłam ją na ręce. Małemu tłumaczę, że nie wolno robić krzywdy siostrze , ale zorientowałam się , że Ala nie płacze. Ona była już dosłownie sina a oczy wywinęły się tak , że było białka widać tylko. Klepnęłam ją w plecy , dmuchnęłam w twarz i dopiero zaczęła oddychać. Aż sama zamarłam...
Czuję , że teraz się zacznie. Muszę do Antka jakoś przemówić.. macie jakieś rady?

gratuluje raczkowania.
w przypadku zanoszenia sie gdzies wyczytalam,ze trzeba dziecko przechylic glowa w dol,zeby dotlenic mozg. u nas juz rozne jazdy byly z zanoszeniem, dmuchanie nie zawsze pomagalo,az w koncu gdzies to przeczytalam i zawsze poskutkowalo.

Właśnie oglądałam "Rodzinę wielozietną". Jedni mieli 15 dzieci! Ci to dopiero mieli sajgon w domu. I tak sobie myslę - nas jest 5 i piorę codziennie to jak ich jest 17 to pralka musi chodzic na okraglo! Kobieta w zaawanswanej ciązy a nie siadła nawet na momencik. Jak na nią popatrzyłam to stwierdziłam, ze mega leń ze mnie :-D

reklama
u mnie Kuba najczęściej odpycha Lene , raz mocniej raz słabiej ale tłumaczymy że tak nie wolno ,najlepsze że ona powoli zaczyna mu oddawać ,albo przywali mu w buzię ręką albo go za włosy ciągnie :szok: ,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry