reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

reklama
Lotka chyba pora u nas zakładać gruby koc na okno tak jak to już robiliśmy.. dzień zaczyna się coraz wcześniej a jakos funkcjonować trzeba
ooo super pomysł! Martyna niby śpi przeważnie do 7-8 ale potrafi się obudzić o 5.30 - 6.00 jak jest widno i leci do nas i woła, że już jest dzień :-D i muszę się jej natłumaczyć, że to wcale jeszcze nie dzień :-D to co będzie latem jak zacznie robić się widno o 4 i ona stwierdzi, że już jest dzień i trzeba wstać :-D

nie mamy rolet a praktycznie cały dzień swieci u nas słońce. M zawiesił na rurze nad oknem haki i na nich koc , w którym wycięłam małe otwory. Pomagało. teraz też na to liczę:tak:

Aza zdrówka dla Konrada

Zuzia też zaczęla wzesniej wstawać. Wstaje o 6,30 a wczesniej wstawała 8,30-9,00 a my mamy gumowane rolety w oknie wiec teoretycznie nie powinna wzesniej wstawac

My też mamy podgumowaną roletę u dzieci, a one i tak wstają wcześniej niż zwykle.

Za to u nas mamy jasną, niepodgumowaną roletę i właściwie jakby jej nie było :-D

edit.
Co tak dzisiaj milczycie?

Dziś zrobiłam na obiad parówki nadziane na spaghetti (pomysł zaczerpnięty z fb), do tego sos z pomidorów. PYCHA, dzieciaki się zajadały bo fajnie podane, niby nic, a jakie dobre. Ja niestety mogłam tylko posmakować:crazy:

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem :) Widzę, że temat rolet. U nas są rolety zewnętrzne i w dzień ciemno jak w nocy a Konrad i tak wstaje 6.00, 6.30, niestety...
Byłam dziś u lekarza i mam L4 do następnego piątku więc będę zaglądać systematycznie :))) Konrad ma wirusowe zapalenie gardła, jeszcze gorączkuje ale na szczęście nie wyżej niz 38,7 więc nie jest źle.

Dziunka wrzuć przepis na parówy bo aż mi ślinka pociekła :)))

Antek się pochorował. Pani dzwoniła z przedszkola , że mam go w miarę możliwości odebrać , bo ma gorączkę. Pojechałam i faktycznie siedział na podusi , przykryty kocem cały rozpalony. W domu dostał nurofen i poza tym cisza. Na noc też dostał.
W całej tej sytuacji najbardziej rozbawiło mnie to co pani powiedział " zaczełyśmy mieć go dziś na oku , bo nie miał apetytu i nie zabierał dzieciom jedzenia. To był znak , że jest coś nie tak":baffled::happy:

Ale to żaden przepis ;-) sos najzwyklejszy z pomidorów, ze śmietanką i przyprawami, a parówkę kroicie na kilka części i nabijacie na surowy makaron. Jak się zagotuje woda to wrzucacie i gotujecie do miękkości makaronu.

Coś w tym stylu:
Parowki_z_makaronem.jpg

edit. Zdrówka dla Antka! Może coś mu na żołądku zostało?

reklama
Dziunka fajnie to wygląda:tak:
W sumie w domu potem ładnie jadł więc sama nie wiem. Etna sie śmieje , że te nasze choroby są ekspresowe. Może to chwilowe osłabieni

Do góry