reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Michal nosi 25 w tej chwili, trampki ale sandałki 25 są za małe. Skoczyła mu noga w ciagu roku o 3 numery a zawsze miał malusieńką choć Zuzia ma duuuużo mniejszą. Pamiętam, ze Kuba pierwsze buty miał 21, Michał 19 a Zuza 16.

reklama
Pola a jaki rozmiar buta ma Kuba ze ludzie tak reagują?? Marcel w 27 mówi ze go ciśnie, zresztą widze ze za małe. Sandałki kupiłam 28 a trampki/vansy ma 29 to myśle ze dłużej posłużą - ale nie wyskakują mu ani nie wyglądają na kajaki

Tak się nudziłam a wieczorem aż za dużo. A wrócił przed 19, szybko, szybko na zakupy, coś zjeść i na 20.30 już w domu byliśmy bo goście przed drzwiami czekali, o 21 następni przyjechali ze stołem dla nas :-D wszystko jak zwykle niespodziewanie.

Zaraz idziemy do kościoła, a potem zaproszenia poroznosić. Będziemy mieć niezły spacer, na samą myśl nogi mnie bolą:eek:

Asia coś niewyraźna, prycha, kaszle, mam nadzieję że nic większego się nie rozkręci.

Kilolek, Mama dzięki :tak: Kuba ma 28 wiec przeciez nie jakies wielkie stopy. Nie wiem czemu niektórzy sie tak dziwią. Fakt, teraz co kupiliśmy mu butki wyglądają moze i na większe ale to jest jego rozmiar, noga mu nie lata i wszystko ok. Dziwne...

Pola u Martynki rozmiar buta zależy od sklepu! w ccc kupujemy już 28, ale np. w tesco 25! :-)

Ależ mieliśmy dzień :-Ddopiero niedawno wróciliśmy z działki! młoda się wyszalała, rozłożyliśmy już jej zjeżdżalnie z huśtawką i trampolinę :-D ale była radość! w następną sobotę mamy zjazd forumowy dzieciaczków z listopada więc na działkę nie pojedziemy, a we wtorek już jedziemy do Anglii, Martysia zostaje z moimi rodzicami, mają jechac na działkę więc fajnie, że już te rzeczy będzie miała porozkładane bo będzie miała się czym bawić!

Kurde z jednej strony cieszę się na ten wyjazd bez niej, z drugiej chyba się za nią zatęsknię! to będzie aż 6 dni! ona nigdy na tyle nie była beze mnie! najwięcej to było 3 dni! wiem, że zostaje pod najlepszą opieką, ale tak jakoś chodzi mi po głowie, żeby ją jednak zabrać :-D ot i głupia matka ze mnie! :-D

Gawit zazdroszczę Anglii.

Asia ma 26 rozmiar, za to Miłosz głowę wyższy a rozmiar mniej co Asia i z kolei u niego zawsze mam wrażenie że ma za małe buty :-D ale jego tata też ma małą stopę jak na faceta więc po nim odziedziczył.

Nam się też szykuje wyjazd ale tu niedaleko, na Dębki :-D jedziemy w 8 osób + 4 dzieci także będzie wesoło :-) wyjeżdżamy 30-tego po południu, a wracamy 5-tego wieczorem. Boję się tylko że jeszcze chłodno będzie, bo jakby nie było domek 150m od morza więc pewnie będzie ładnie piździć ;-)

dziunka a ja tych Dębków zazdroszczę! choć sie zamieniemy ;-)

W ogóle to witam z rana!
Dziecko w przedszkolu z kryzysem (ale o tym na odpowiednim wątku), ja z wyrzutami sumienia w domu. zaraz jadę do tej remontowanej kamienicy. dziś ponoć jest jej "odbiór" więc jestem ciekawa co i jak! poza tym niby lokatorzy powinni być :-Dnie wiem czy będę tam mieszkać ale póki co zameldowana tam jestem więc idę zobaczyć co ciekawego powiedzą :-D

Miłego dnia!

Witajcie,
Alutka już po roczkowych , pierwszych obchodach:tak: druga partia gości szykuje się nam w tym tygodniu a w piątek wesele:tak: mała zachwycona , przeurocza i grzeczna. Dziś bujała się na huśtawce i śmiała się tak perliście , że uśmiałam się do łez:tak: Dziecieca radość z takich drobiazgów jest wzruszająca

Gawit daj znać jak tam po "odbiorze"

reklama
Martolinka a no po "odbiorze" nic nowego się nie dowiedziliśmy, poza tym, żeby nie słuchać plotek odnośnie tak wysokich czynszów. Ponoć mają być niższe, ale to będzie wiadomo jak pomierzą metry w mieszkaniach i porobią dla nas nowe umowy. No zobaczymy
Nie byłam do końća na tym zebraniu, bo zadzwoniła pani z przedszkola Martynki, że młoda ma temperaturę i musiałam po nią jechać! faktycznie miała 39 stopni, ale oprócz temperatury nic jej nie jest! podałam jej w domu ibum, temperatura spadła i dziecko jak nowo narodzone. Zobaczymy jak dalej będzie z tą gorączką, ale już parę razy mieliśmy takie epizody, że gorączka trwała 1-2 dni! tylko młodą jutro ominie wycieczka autokarowa bo powiedziałam pani, że jednak jej nie puszczę, zresztą pani sama zasugerowała, że tak będzie lepiej, bo jakby im tam w tym Uniejowie dostała temepratury to co one zrobią? no w sumie i racja dlatego nie pojedzie! ale ona nawet nie wiedziała, że ta wycieczka już jutro więc rozpaczy nie ma. w ogóle o niej nie wspomina więc pewnie zapomniała. trudno! będą jeszcze inne wycieczki! a nie będę ryzykować i posyłać jej, bo bym się zamartwiła!

Do góry