reklama

Listopad 2009

jeśli kogoś uraziłam to przepraszam. Wyrazam swoją i tylko swoją opinię, a ja chęć posiadania pamiątki jednak nazwałabym fanaberią...Chociaż druga strona medalu jest taka że ja się kazdego usg boję i miałam ich już 6, dlatego patrzę na to inaczej (miałam dość masakryczną historię na poczatku ciąży). A co do szkodliwości sie nie wypowiadam... Tym bardziej tak jak mówię, ja miałam dużo razy usg z konieczności...

reklama
Ach jak tak piszecie dziewczyny to chyba jednak sie zdecyduje i pojde :zawstydzona/y::-( ale bardzo sie boje. Ja naszczescie dentyste w czasie ciazy i rok po urodzeniu mam za darmo wiec kosztem leczenia nie musze sie chyba przejmowac. az mnie ciarki przechodza ze strachu :szok:

masz rację że jedno i drugie nie jest obojętne ale z tego co wiem to 3d daje jednak więcej czadu dziecku

Można to zauważyć na zwykłym USG - jak włączają doppler żeby posłuchać serca, dzieci odruchowo "uciekaja". Moja gin zwróciła mi na to uwagę mówiąc że postara się to zrobić jak najszybciej żeby małej nie męczyć. Poziom ultradżwięków w usg 3d jest na podobnym poziomie - jest wysoki i daje z trzech stron - dlatego to wcale nie jest takie bezdyskusyjnie bezpieczne. Nie wiadomo JAKI dokladnie jest wpły usg na maluchy, ale JAKIS napewno jest.

I wiesz parę moich koleżanek, które maja już po dwoje dzieciaczków, druga ciąże przechodziło inaczej jak pierwszą, tak jak pisałam wyżej, bardziej świadomie i spokojnie- jeśli w ogóle można się nie denerwować, bo ja to ze wszystkim panikuję. Ale w drugiej będę mądrzejsza o doświadczenia z pierwszej:tak:
Ja tam pierwsza ciaze bylam spokojna, zrlelaksowana, wlasnie teraz czesto panikuje i od poczatku obawiam sie nie wiadomo czego-a tak bardzo pragnelam byc w tej ciazy. Moje zachowanie jest dla mnie niezrozumiale.:confused:

w sumie to sprawa indywidualna. Ja muszę się upewnić czy z moim maleństwem jest wszystko ok.
:tak:

z całego serca życzę Ci żeby to usg dało Ci spokój i pewność że z dzidzią jest ok
zresztą napewno tak będzie:tak:
ja sama zmieniłam lekarza między innymi ze względu na sprzęt którym byłam badana bo to był chyba pierwszy model usg jaki wyszedł na świecie
no takie miałam wrażenie:-D
powody były też poważniejsze ale ten sprzęt przyprawiał mnie o dreszcze i cały czas się martwiłam czy on wogóle coś tam na nim widzi
więc rozumiem Ciebie :tak:że chcesz sprawdzić

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry