reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Natalunia dobrze ze juz lepiej sie czujesz... wypoczywaj i dbaj o siebie i malenstwo.... ja ide jutro do ginekologa i zobacze co mi powie tez mam od czasu do czasu te klucia ale rzadko-no ale lepiej to sprawdzic....
pozdrawiam...
ja tez mam jutro wizyte. Ale jak znam moja gin to niczego poza aktualna wagą się nie dowiem :sorry:

Ja się dowiedzialam, że 10 czerwca nie będę miała USG. Bo tylko z wynikami badań mam się zglosić. Po ślubie chyba jakoś 2 tygodnie, czy 3 tygodnie po ślubie będę miała połówkowe. A szkoda, bo myślalam, że już przed ślubem będę widzedziała czy to synuś czy córunia mieszkają w moim brzuszku :tak:

Bardzo się cieszę, że jesteście :-)
ja mam połówkowe 23 czerwca :-) dzisiaj się zapisalam. W suumie mogłabym iśc już za tydzień, ale stwierdziłam, ze nie zaszkodzi jeszcze tydzień poczekać. Mam nadzieję, że łożysko sie podniosło. Dam mu jeszcze tydzień więcej czasu :-)

oj jojkka, ja Cie nie rozumiem, ale to Twoja sprawa. Uważasz, ze kontrola lekarska nic nie daje. Nie chcesz chodzić na wizyty. Tylko zastanów się czy jak "trafi na ciebie" nie będziesz miała pretensji do samej siebie?? W końcu ten lekarz od czegos jest. A komplikacje zwykle w jakiś sposób się zapowiadają. Dobry lekarz powinien to wykryć i zapobiec.

reklama
w anglii; to jest tak jak wszysko okej to raczej bedzie ostatnie usg (ale nie wiem na bank) i z tego co mam napisane w ksiazecce ze szpitala to bedzie 2d bo angielskie szpitale nie uzywaja 3d tak tam pisze:sorry: jak wykryja jakis problem albo nie beda mogli czegos zobaczyc bo dziecko zle sie ulozy to beda chcieli powtorzyc
niedlugo lece do polski i chyba pojde tam do ginekologa na konsultacje to moze wczesniej sie cos dowiem co z dzidzia lece 22-28 czerwiec a ten skan polowkowy mam 29 czerwiec w anglii jak wroce :baffled:moze dowiem sie pare dni wczesniej w polsce kogo tam nosze pod serduchem;-)

Kurcze ja bym strasznie chciala to w 3D. Z tego co patrzylam to w Polsce w mojej okolicy nigdzie nie robia 3D dopiero w Katowicach ale to troszke za daleko. a Tutaj to maskaryczny koszt bo ponad 150 funtow za pol godziny i 10 min filmu ;/ nie stac mnie na to. wolalabym dolozyc takie pieniazki na wozio.

Witajcie mamuśki:-)
A u mnie dzisiaj domownicy zdiagnozowali fazę (podobno ciążową) na lody, której wcale sobie nie uświadamiałam:-D
To przecież całkiem "normalne" że codziennie (szczególnie w takie upały) człowiek raczy się przynajmniej 1 lodem, prawda?:-D Fakt, że lody (najlepiej owocowe - sokowe) zawsze lubiłam, właściwie to jedyne słodycze za którymi przepadam.
Poza tym w ciągu ostatnich 2dni pokazał mi się podobno rozpoznawalny już brzuszek - do tej pory tylko ja go widziałam...:happy:

Witajcie mamuśki:-)
A u mnie dzisiaj domownicy zdiagnozowali fazę (podobno ciążową) na lody, której wcale sobie nie uświadamiałam:-D
To przecież całkiem "normalne" że codziennie (szczególnie w takie upały) człowiek raczy się przynajmniej 1 lodem, prawda?:-D Fakt, że lody (najlepiej owocowe - sokowe) zawsze lubiłam, właściwie to jedyne słodycze za którymi przepadam.
Poza tym w ciągu ostatnich 2dni pokazał mi się podobno rozpoznawalny już brzuszek - do tej pory tylko ja go widziałam...:happy:

Ja tez mam faze na lody :-):-) Wkoncu doczekalas sie zeby i inni widzieli Twoj brzusio :-):-D

a ja nawet sie nie zastanawiam gdzies slyszalam ze te 3D i 4D nie sa calkiem obojetne dla dzidzi nie wiem dokladnie co robia ale nie sa w 100% nieszkodliwe wiem fajnie jest podpatrzec dzidzie jak sie wierci w brzuszku ale tez wole wydac te pieniadze na wyprawke dla dziecka :tak:

No to chyba bede zmuszona zrezygnowac z takiej przyjemnosci :(

A ktoras z Was wybiera sie na takie USG?

ani 2d ani 3d ani 4d nie jest obojętne dla dzidziusia. Na zachodzie robiono już badania nad dziećmi nadpobudliwymi i podobno wszystkie one były w okresie prenatalnym badane przez aparat usg minimum 5 razy. Fale te choć bardzo delikatne MOGĄ mieć wpływ na dziecko.
Dlatego zaleca się góra 3 razy zrobić usg, chyba że pojawiają się komplikacje i zdrowie lub życie dziecka jest na tyle zagrożone , ze trzeba to badanie wykonywać częściej.
Nie martwcie się więc jeśli lekarz co wizytę nie chce Wam pokazać dzidziusia :rofl2:

No to chyba bede zmuszona zrezygnowac z takiej przyjemnosci :(

A ktoras z Was wybiera sie na takie USG?

ja sie wybieram około 15 czerwca raczej :) byc moze i 15 czerwca zrobie se prezent na urodzinki :) :p ja juz postanowilam i ide super pamiatka :) i za kilkanascie lat maluch bedzie mogl zobaczyc jak wygladal w brzuszku :) te usg nie robie dla siebie ale wlasnie przede wszytskim dla malenstwa.... :) super pamiatka... przynajmnijej ja bym wiele dala za takie wlasnie klilku minutowy filmik badz zdjecie :) jak kciuka ssie albo ziewam :)

A co do przykładów,że ktoś tam poronił w 5, 6 czy 7 mcu, to nawet wizyty co tydzień u lekarza nie zapobiegną takim wypadkom losowym. To się zdarza, i nigdy nie wiadomo na kogo trafi. pozdrawiam
Oj nie zgodze sie z tym, znam bardzo dużo osób, których maleństwa są na tym świecie tylko dlatego że poszły w czasie do lekarza.

reklama
Pozatym dzisiaj czytałam ze chociaż ból spowodowany rozciąganiem więzadeł podtrzymujących macice jest dośc powszechny i typowy to jednak w razie jego wystąpienia należy poinformować o tym lekarza. Także i ja powiem mojemu przy najbliższej wizycie:tak:

Do góry