reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

Gosia ja ci powiem że gdyby tylko mój mąż chciał wyjechać za granicę to już bym była spakowana i pod blokiem czekała ;-):-D i nawet się nie zastanawiała szkołą Julka spokojnie by się języka nauczyła:tak::tak:

Jakby miał gdzie pojechać to czemu nie;-)Ale nie ma gdzie niestety.

Banana no szkoda kota, przez 3 czy 4 lata znikał i wracał, a teraz juz tydzień bez śladu:-(

Co do dziewczynki, biedna:-( chociaż szczerze mówiąc jesli nie jest chora a ja byłabym jej matką to nie wiem jakbym się zachowała w tej sytuacji. Wiadomo wolałabym by była chudziutka, ale ciężko byłoby mi odmówić własnemu dziecku jedzenia. To jest trudna sprawa i bez wsparcia dietetyka i psychologa ciężko cokolwiek zrobić.
Oglądam czasem te programy o ludziach z olbrzymią nadwagą - rodzina chce ich ratować, a później potajemnie donoszą jedzenia;-) to jest uzależnienie nie tylko tej grubej osoby ale też całej rodziny.

reklama
gosiulek wydaje mi się że bakteryjny to bardzo rzadko i to tylko taki ropny. Jak po dwóch tygodniach nie przechodzi to może faktycznie alergia a w styczniu to raczej "domowa".

Myślę że w przypadku takiej nadwagi dziecka to wystarczy ruch i zero słodyczy.

Niemowlaki (te które znam) nawet zapasione wyrównały wagę jak tylko zaczęły chodzić,

Witajcie ja dziś od rana zrobiłam rundę po okolicznych szkołach przypomnieć o swojej obecności. Szkoda gadać chyba popadne w jakąś depresję tyle lat nauki i nie mam szans na dostanie się do pracy. Wyć się chce, jeszcze na 13 jestem umówiona z dyrektorem jednej, ale nie liczę na nic.

Myślę że w przypadku takiej nadwagi dziecka to wystarczy ruch i zero słodyczy.

Niemowlaki (te które znam) nawet zapasione wyrównały wagę jak tylko zaczęły chodzić,

Niemowlaki tak, ale u 2-latka jest to już problem. I jednak dieta powinna być.
Z Asią miałam podobny problem jak mając półtorej roku przytyła w miesiąc 1kg. Od razu miałyśmy odstawić mleko, banany i przejść na lekkostrawna dietę. Więc to nie jest tak hop siup.

Witajcie ja dziś od rana zrobiłam rundę po okolicznych szkołach przypomnieć o swojej obecności. Szkoda gadać chyba popadne w jakąś depresję tyle lat nauki i nie mam szans na dostanie się do pracy. Wyć się chce, jeszcze na 13 jestem umówiona z dyrektorem jednej, ale nie liczę na nic.

Kochana trzymam kciuki, a nóż widelec:tak:

Ale wiem co czujesz...

Na obiadek dziś śledziki w śmietanie;-)mmmm zachcianki ciężarnej:-p

DZiunka ja nie jestem przekonana do zapachowych żwirków .. Boję się , że Myszkin zjadłby trochę tej chemii .. sama nie wiem czemu ;-)
Jacek- nam z kolei pediatra zabroniła dawać tran do 3 roku życia i dajemy omega med:tak:
Gosiulek nie inhalowałam małego :tak:

odnośnie diety;-)moja koleżanka pochwaliła się dzis , ze schudła 6 kg na diecie kopenhaskiej i tu cytuję : Marta nareszcie koniec .. już miałam dość . Cieszę się , że już po . Na śniadanie zjadłam dziś 3 napoleonki i tabliczkę czekolady. Jak mi smakowało;-) rozbawiła mnie bardzo , bo daję jej miesiac i waga wróci

dziunka taak a ja jestem żywym przykładem , że Dukan "kłamał w żywe oczy";-)

Jacek pisałam wczoraj na zdrowiu-;-)ze względu na pierwiastki rtęci zawarte w tranie

Tu nie chodzi o schudnięcie, bo owszem traci się wagę, ale długotrwałe jej stosowanie prowadzi do m.in. podwyższenia cholsterolu, przyspieszenia rozwoju miażdżycy i zwieksza ryzyko zachorowania na raka piersi i.... i tu już nie będę się rozpisywać ;-) no ale jak stosowanie każdej diety prowadzi do pozbawienia organizmu ważnych składników pokarmowych, co prowadzi do chorób.

Sama chcialabym Dukana stosować, ale dopiero jak się okaże że nerki mam ok to się zdecyduję.

reklama
martolinka (przeczytałem już) nie bierz tego do siebie lekarze to cwane bestie są. Jak nie robił testów to co wie o zawartości. Rtęć może być i w algach jak w wodzie była. Smaczku całej sprawie dodaje fakt że lekarze mają wręcz uczulenie na pytanie "A co ze związkami rtęci którymi konserwowane są szczepionki?" Nie spotkałem się ze spokojną odpowiedzią na to pytanie tak jak z każdym na temat szczepionek.

Edit:
Żeby nie być gołosłownym:
http://www.nowfoods.com.pl/jakosc/produkt-naturalny.html
Metale ciężkie: Naturalne leki pochodzenia roślinnego zawierają metale ciężkie, gdyż w naturalnych warunkach metale ciężkie występują w glebie. Dokładamy starań, aby zawartość metali ciężkich w oferowanych przez nas ziołach była na bezpiecznym poziomie. Istotnym problemem związanym z tranem jest zawartość rtęci. Tran NOW jest poddawany destylacji cząsteczkowej i nie zawiera rtęci.

Do góry