reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

anbar-fajnie ze sie odezwałas :-)
trusia- no dobra ale 20 minutę po północy ;-)
karcia-witamy!
elzu-witaj kochana
violet-na sr mówili, że dzidzia już nie jest chroniona wtedy przed bakteriami i może dojść do infekcji i lepiej nie uprawiać sexu

reklama
Nie wiem gdzie zamiszczać wieści od Egruni, ale może na razie tutaj:

" W nocy nic się nie działo, dostałam teraz żel na rozpulcznienie szyjki. Za 6 godzin dostanę kroplówkę z oksy. Już zaczyna dobrze boleć. Co będzie później strach pomyśleć..."

W goracej linni zamieszczaj takie info :)

No to u mnie sex dopiero po pologu ojoj jak ja to wytrzymam :(
No coz zbieram sie juz do wyjscia bo wkoncu nic nie zalatwie. :)
Karcia396 to Twoje pierwsze dziecko? Jak dziewczynka sie bedzie nazywac? Gdzie chodzisz do lekarza?
Buzka. Miłego dnia :*

Holly a lekarz nie mówił że jest zakaz przez cały czas trwania połogu czyli 6 tyg??Pytam z ciekawości bo mi w szpitalu tak mówili i do kontroli u lekarza po 6tyg nic nie wolno. Poza tym ja do zeszłego tyg jeszcze pokrwawiałam więc tak czy tak niewykonalne u mnie

przytulanki były bardzo delikatne, penetracja zaledwie przez moment i to nie ten finalny. Dla nas każdy rodzaj prytulanek jest super. Byłam przedwczoraj na kontroli u gin, wszystko ok, zgodę dostałam - oczywiście bez szaleństw :-)

To moje pierwsze dziecko, nad imieniem sie jescze zastanawiamy. Do lekarza chodze z nfz .

Rodziła któraś z was na Inflandzkiej w Warszawie , albo zamierza rodzic?

holly gratuluję odwagi. ja po pierwszym porodzie tak straszliwie się bałam przytulanek, ze odważyłam się dopiero ok 3 m-ca po. a byłam tak straszliwie spięta, że to nie była żadna przyjemność :-(

potem stopniowo, powili, jakoś poszło.

Karcia ja też z Warszawy, a rodzić będę w Bielańskim. na kiedy masz termin z OM?

przytulanki były bardzo delikatne, penetracja zaledwie przez moment i to nie ten finalny. Dla nas każdy rodzaj prytulanek jest super. Byłam przedwczoraj na kontroli u gin, wszystko ok, zgodę dostałam - oczywiście bez szaleństw :-)

No to zazdroszcze przede wszystkim sił :) U mnie masakra w tym temacie bo od 27 tyg ciąży był zakaz, za chwilę mija 6 tyg połogu więc nie liczę nawet ile to miesięcy a ja padam na pysk i jeszcze boje się zajść w ciążę ciekawe czy to kiedyś wróci do normy :(
I zastanawiam się nad antykoncepcją. Tabletek nie chcę, spirali się boję i co tu robic???

Witam:)
ale dziś produkcja postów. Ja bardzo proszę te z terminem na końcówkę o czekanie co najmniej do 20 żeby było tu z kim pisać ;-). My z TŻ-tem wczoraj 2 razy przytulanki praktykowaliśmy ale nic się nie zmieniło. Dziwnie było tak po dłuższej przerwie,myślałam,że będzie boleć bo ostatnio czasami zwłaszcza rano lub w nocy jak wstaje z łóżka bolą mnie pachwiny, ale na szczęście bez bólu się obyło :)
Ostatnio też codziennie w nocy jak dłużej leże na jednym boku to bolą biodra-też tak macie?
A wczoraj kilka razy poczułam jakby drętwienie brzucha-takie chwilowe,dziwne uczucie...hmm czyżby to skurcze takie bezbolesne? Mam nadzieje :)
Ogólnie to wczoraj cały dzień maiłam strasznie łzawy klimat. Prawie cały dzień płakałam-o wszystko. Dobrze,że TŻ miał wolne i mnie troszkę "ogarniał" :) Dziś w każdym razie obudziłam się w lepszym nastroju :)
Elzu fajnie,że już w domku.
Anbar opis porodu super,ale współczuję tych 16h.
A co do wychodzenia z dzieciakami na spacer to tutaj w UK to normalne,że z kilkudniowym dzieckiem,do tego na wpół rozebranym wychodzą na spacery albo na szaleństwa do centrów handlowych :)

Magdaaa26 termin mam na 14 listopada, na ta niedziele. W dniu terminu mam sie zgłosić do szpitala, ale niewiem czy nie pojade wczesniej bo sie martwie o te moje łożysko zwapniałe...

reklama
Jola mi też jakoś niedobrze było. Ale po jakimś czasie zmieniło mi się to na głoda i jem co popadnie. Miałam dziś piec rogale marcińskie ale nie miałam na nie ochoty, teraz mam i chyba po prostu pójdę kupić bo przez te skurcze nie mam ochoty stać w kuchni.

Do góry