reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

reklama
A u nas tragedia:( o 1 w nocy obudziły mnie takie bóle krzyżowe że mało się nie przekręciłam. O 4 byliśmy w szpitalu, gdzie obudziłam położną i gina. Postępów w rozwarciu brak - dalej tak jak w południe 1 palec. I co dziwne na ktg żadnych skurczy. A mnie napier... że wyłam z bólu. Kazali zjeść 2 apapy, kąpiel i iść spać. Ciekawe jak tu spać gdy tak boli. No mogli mnie zostawić na patologii, ale ja wolałam do domku. Dziś znów na KTG, ale zmian żadnych jak dotąd nie zauważyłam więc nie ma po co jechać jeszcze. Na szczęście kochany mąż mnie nauczył jak sobie radzić z tymi bólami krzyżowymi - spokój spokój i jeszcze raz spokój. I oddechy, nie szarpane jak to robiłam tylko jak na SR przeponowe. I jako tako wytrzymuję.
Szkoda tylko że sutki mnie okropnie bolą i nie da się ich masować.

podgrzybek dużo wytrwałości kochana !!!!!!
kurdę mam jeszcze taki fale gorąca i zimna.... :(
ehhh dziwnie m i, smutno, samotnie, źle.
Na BB też pusto, z P się nie odzywamy i siedzę w tym mieszkaniu sama a co gorsze nie sama tylko z myślami swoimi .....:(

Ostatnia edycja:
podgrzybek- oby skończyło sie szybkim porodem kochana! trzymam kciuki!
Amerie- oczywiście wszystko będzie dobrze!!!

Ja tam nie widzę potrzeby korzystania z 'wolności' i wysypiania się...ja chcę mieć mojego synka przy sobie i już!:D

Witam mamusie te obecne i te przyszłe:-)
Przejrzałam tylko gorącą linię i widzę ze sporo się działo podczas mojej nieobecności.
My wczoraj wróciliśmy do domku. Do ostatniej chwili nie wiedziałam czy nas wczoraj wypuszczą, bo Mały zaczął żółknąć. No i wczoraj zrobili badanie na bilirubinę. Wyszła górna granica normy przy której jeszcze się nic nie leczy. Mam Go obserwować, powinno samo przejść. Michaś sobie właśnie śpi obok tatusia który czyta książkę.
W szpitalu Mały dał mi nieźle w kość, bo miał problemu brzuszkowe, ale wczoraj w domciu już wieczorem chyba mu te problemy przeszły:-) i nawet pospaliśmy sobie dzisiaj.
Pozdrawiam

Właśnie położyłam małego spać, sama kimłam się z nim na łóżku, bo jak chce go przełożyć do łóżeczka oczy szeroko otwarte i ryk więc go biorę na łózko i przytulam się do niego trzymam za rączkę i zasypia w mig (mogłabym mu dać smoczek bo on działa na niego dobrze ale.... może nie warto uczyć dziecka zasypiać ze smokiem- sama nie wiem)

Jola 1205 Cierpliwości, ja wiem my już mamy swoje szkraby przy sobie i łatwo się na mówi poczekajcie cierpliwie a każda godzina trwa dłużej niż powinna, myśli rożne, zmęczenie, zdenerwowanie, strach, czy zdążę czy będzie bolało itp.

Nissanka, łatwo mówić :-D o czekaniu cierpliwie... Mi tu kolejny termin wyznaczony mija... Na ktg mam się stawić 4 dni po terminie porodu. Fajnie tylko nikt nie powiedział, który termin porodu mam brać pod uwagę. Jeśli dzisiaj to spokojnie do poniedziałku mogę czekać, ale może się zdarzyć, że jak się stawię w poniedziałek to uznają, że jestem 10 dni po terminie i zwiną mnie na patologię... Oj, jak się nie odwrócić to doopa z tyłu....

reklama
Cześć Kobietki!
Ta pogoda jest do kitu nie, ciemno, buro i mży nie wiadomo co, ja chcę słońca!!!!!!
Mąż nie dostał po głowie, nie powiedział nic na mój widok, lepsze to niż "o matko" a w łóżku... hmmm biedak spał pod ścianą całą noc :D mówi że boi się mnie przygnieść albo przypadkiem uderzyć w brzucho. Nie przyznałam się ale ja sama o to się bałam. Dziwnie jakoś że mam go obok, zrobił śniadanie, posprzątał, aż mi przeszkadza hehe Ale czuję w środku jeszcze taką ogromną tęsknotę że aż ściska i sama niewiem czy hce mi się z nim pokłócić czy wytulić :/
JOLA ty mi się tu nie smuć i nie dołkuj i inne 2w1 też, trudno trzeba czekać, bo co zrobimy? Jutro mam wizytę i pewna jestem tak samo jak Jola - do Mikołajek

Czy jest odpowiednik żeński imienia LEoś? Ja chcę takie złote dzieci :D

Jedziemy zaraz na obiad do moich rodziców a potem do teściowej,

Do wieczora!

Do góry