reklama

Listopad 2010

MALUTKA1023
Odp: Listopad 2010

nie u mnie w przychodni jest robione usg 2 razy w miesiacu a jutro mamy tylko,, isc na 2 min podejrzec dzidzie ,, musi byc wszysto ok!!! a Wy mialyscie powtarzanie badania krwi? mi pierwsze wyszly ok a i usg mialam ostatnio 7 maja w 12/ 13 tygodniu i tez bylo wszystko dobrze na poczatku dzidzia sie nie ruszala i dopiero pozniej zaczela sie wiercic

Bądź dobrej myśli. Ja badania krwi i moczu powtarzam z wizyty na wizytę. Postaraj się nie stresować. Jeśli gin powiedziała, że jest ok to jest ok. Musisz jej zaufać.

reklama
Malutka, napisałaś, że lekarka nie mogła posłuchac tętna bo sprzęt był zepsuty, może właśnie po to jutro masz się stawić jeszcze raz. A jeżeli chodzi o badania krwi i moczu, to bez względu na to czy wychodzą dobrze czy źle mój lekarz każe mi kontrolnie robić co miesiąc.
Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki, żeby tak bylo.

dzieki Wam tego wlasnie potrzebowalam bo przeciez musi byc dobrze dzieki za slowa otuchy i do jutra znajac mnie wstane z mezem o 6 30 i pojade na te badania i od 8 gin przyjmuje wiec poczekam inaczej nie wytrzymam...

Malutka...co do badań krwi i ich comiesięcznego powtarzania, dziewczyny juz Ci napisały, co do słuchania tętna detektorem w 15 tc....moim zdaniem za wcześnie,
jak teraz leżałam w szpitalu, to dziewczynie w 18 tc próbowała położna słuchac ktg i nie mogła znaleźć, także nosek do góry:tak:

a mnie złapał z lewej strony taki nerwoból paskudny,promieniujący aż do nogi,że musiałam nospę zapodać....leżec normalnie nie mogę:sorry2:

to znaczy ze moze gin chcial posluchac tego tetna ( jak rozumiem wczesniej nie slychac go?przed 15 tyg ) wiec moze rutynowo chciala to zrobic ale sprzet byl zepsuty i mnie wystraszyla zeby mnie uspokoic kazala przyjsc na usg jutro???

Malutka - trudno powiedziec dlaczego masz iśc jutro jeszcze na USG, ale jeżeli lekarka powiedziła, że jest dobrze i masz się nie martwić to na pewno tak jest i powinnaś posłuchać jej zaleceń :-)
badania mam w normie, ale też powtarzam na każdą wizytę ...

Meryan - ja dzisiaj też co chwila jakieś dziwne nerwobóle miałam, jak nie w boku to na pleckach na wysokości miednicy, myślałam że mnie przekręci ...mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie ...

własnie tak chciała posłuchac ale sie nie udało i wiedziala ze Ty juz bedziesz cala w nerwach i zebys sie nie denerwowala kazala ci przyjsc jutro na te dwie minutki :) Napewno jest wszytsko ok :)

A ja wlasnie wrocilam ze sklepu i sie wkurzylam;/ Zalozylam swoje sandalki na obcasie w ktorych chodzilam prawie cale poprzednie lato i co, jakies za ciasne sie zrobily, chybami nogi troche spuchly ale na oko tego nie widac a tu bach moje piekne buty beda lezec w szafie ;/ No ale kurcze nie tylko na to sie wkurzylam. Poszlam by kupic sobie tego loda Magnum Gold - tak ladnie w reklamie wyglada, i tak smacznie. W jednym sklepie nie bylo, w drugim tez nie juz wkurzona ze wyszlam po loda i nigdzie go nie ma i to w niewygodnych butach. I poszlam jeszcze do jednego jaka byla moja radosc ze wreszcie go znalazlam :) Ale wiecie co wcale mi nie smakowal, te lody sa tak słodkie ze ojej, jakos teraz to wogole nie mam ochoty na slodkie rzeczy a tutaj jak bym jadla sam cukier. Ehh no i na marne moje wyjscie do sklepu. Ale kupilam sobie tez soczek :) I gazetke bede miala co czytac w wannie :)

reklama
Hej dziewczyny, zastanawiam sie ciagle nad jedą sprawą. Czy ZUS może skontrolować ciężarne na zwolnieniu, tak poprostu zapuka pani do drzwi i okaże się, że nie ma mnie w domu, to co wstrzymują mi wypłatę? Czy któraś z was wie jak to wygląda od strony prawnej?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry