reklama

Listopad 2010

Wracajac do prania, to w jakiej temperaturze sie pierze ubranka? Czy to nie wystarcza do zabicia bakterii?

Ja sie postanik wybiore do mothercare widzialam tam duzy wybor wiekszych rozmiarow. Czytalam gdzies ze staniki do karmienia powinny byc o miseczke wieksze niz te noszone w ciazy.. tylko kupowac tak w ciemno..?

reklama
Ja nie mam totralnie pojecia o stanikach karmiących ale pamietam jak moja kuzynka ktora mieszka w Irl poszła jakies 6 tyg przed porodem do mothercare po taki stanik to pani jej powiedziała ze piesi sie zmieniaja i wogole i ze zawsze zalecają przychodzic klientkom jakies 2, 3 tyg przed porodem zeby dobrac odpowiedni

pani jej powiedziała ze piesi sie zmieniaja i wogole i ze zawsze zalecają przychodzic klientkom jakies 2, 3 tyg przed porodem zeby dobrac odpowiedni

Ja też tak słyszałam. Niestety w Polsce w większości sklepów bieliźnianych nie sprzedaje się rozmiarów większych od D/E, a takie "namiociki" jak moje G są dostępne już tylko w seriach Mama. Tak więc czy mi to potrzebne czy nie, od samego początku ciąży noszę biustonosze do karmienia. A z jakim rozmiarem zakończę ciążę, to się okaże. Pewnie za dwa miesiące znowu będę musiała wymieniać bieliznę.

A co do tego czy rozmiar miseczki musi być o jeden większy, to po wpisaniu moich wymiarów pod biustem i w biuście w dowolną tabelę rozmiarów, wychodzi mi, że powinnam spokojnie zmieścić się w E/F w tradycyjnej bieliźnie. Mierzyłam wczoraj F i jednak G ładniej się układał i wygodniej leżał.

Cześć dziewczyny ... aleście się od rana rozpisały :-)

ja dzisiaj mam watalny dzień ... pogoda kiepska więc od razu głowa mnie boli. Rano byłam na odbiorze wstępnym naszego mieszkania bo P. nie mógł się z pracy wyrwać i umeczyłam się strasznie, na szczęście jest tylko kilka drobnych poprawek ...

Co do staników - to ja zamieniłam małe B na pełne B więc na razie nie jest źle. w kilka się nie mieszczę, ale nadal spokojnie jeszcze znajdę taki, który wygląda nieźle.
elzu - tak jak pisała Anbar, raczej nie powinien Ci się za bardzo zmienić obwód pod biustem więc w pierwszej kolejności poszukaj większej miseczki, dobranie stanika z za dużym obwodem pod biustem jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia. Moja siostra całe życie nosiła 80D i miala problemy z kregosłupem a okazało się, że to dlatego, że powinna nosić 70G :-)

A Mysza pewnie się wysypia i o nas zapomniała ... :-)

Czesc dziewczynki :)

malamrowka - nie przejmuj sie jak ja bylam w 14 tyg mialam to samo jak szliśmy z meżem do supermarketu ;) Zakupy musialy byc błyskawiczne bo co kilka ktroków chciało mi się wymiotywać albo robiło mi się słabo... Teraz już u mnie ok :)

mama20201- ja też wiem, ze ubranka na początku pierze się w specjalnym proszku... Póxniej to już raczej z normalnymi rzeczami zwykłym proszkiem...

Meryan - ja też trzymam kciuki, zeby krwiak pieknie się oczyszczał... Twój był dosyc duzy wiec pewnie troche czasu to zajmie :/ Cierpliwosci i wytrwałosci :*

anbar - nie tylko Ty Kochana masz problem ze snalezieniem odpowiedniego stanika ;) Ja zawsze miałam duze D Teraz w F ledwo wchodzę więc muszę się koniecznie na zakupy wybrać ;)

U mnie dzisiaj od samego rana cudownie i słonecznie :))) Ponad 20stopni. Byłam już z rana u babci na kawusi bo mnie zaprosiła, zrobiłam sobie relaksujący spacerek :))) W tką pogodę to aż chce się zyć :)
Swoją drogą ta Mysza serio powinna po siedzeniu dostać za trzymanie nas w takiej niepewności :]

Aha i tak jak pisałam wczoraj... Mężulek postanowił zrehabilitować się za dzień matki i zaprosił mnie na pyszną kolacje :) Słodziak jeden :)

Witajcie Kochane :-D:-D:-D

Pisałam Wam że mnie nie będzie już wczoraj...
Muszę wziąść od kogoś nr tel to będę pisała...

No więc jak stawiacie ?!? :-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Nie mogłam trzymać Was w niepewnosci...zaraz lecę do innego wątku.

Dziękuję za Wasze &&&&&& jak zwykle bardzo pomogły. Jesteście CUDOWNE!

Jestem taka szczęśliwa :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry