reklama

Listopad 2010

anbar, co do piersi, to ja mialam przed ciaza 75C, pozniej kupilam staniki 75D.. pozniej jeden 80D, a teraz sa wszystkie na mnie za male.. musze wlasnie w ten weekend sie wybrac na zakupy..

Izula82, ja nie mam pojecia, bo tutaj oczywiscie nikt sie nawet nie kwapi zeby takie rzeczy sprawdzac.. :/

Co do prania, to tez slyszalam, ze musi byc specjalny proszek, a do prasowania to niektorzy prasuja, a inni nie, czy w prasowaniu chodzi o to zeby sie dzieciaczkowi nie odbijaly pogniecione ubranka na ciele? Czy jaki jest cel? No bo takie spioszki to chyba nie gniota sie tak bardzo jak koszule np, no nie? Kiedy zamierzacie zrobic pranie wyprawek? niedlugo przed planowanym porodem? Czy wszystko pieknie wyprane moze czekac kilka miesiecy np?

reklama
Anbar te biustonosze dla karmiacyh to sa takie odpinane na miseczce zeby bylo latwiej?

Tak.

Dziewczyny... Na jakiej wysokości macie dno macicy i na jakich wysokościach miałyście je przy poprzednich wizytach?

Ja mam na wysokości pępka.

anbar, co do piersi, to ja mialam przed ciaza 75C, pozniej kupilam staniki 75D.. pozniej jeden 80D

U mnie obwód się nie zmienił. Nawet sprawdzałam większy, ale wyraźnie mi "wisiał" pod biustem.

ja nie mam pojecia, bo tutaj oczywiscie nikt sie nawet nie kwapi zeby takie rzeczy sprawdzac.. :/

Możesz sobie sama sprawdzić. Położyć się na plecach i bardzo delikatnie pouciskać brzuch.

a do prasowania to niektorzy prasuja, a inni nie, czy w prasowaniu chodzi o to zeby sie dzieciaczkowi nie odbijaly pogniecione ubranka na ciele? Czy jaki jest cel?

Nie chodzi o wygniecenia, a o wyjałowienie ubranek. Prasowanie odbywa się w wysokiej temperaturze, która dodatkowo zabija zarazki i bakterie, których nie sprała woda na ogół w temp. 40-60 st.

Ostatnia edycja:
Z tym prasowaniem to chyba chodzi o to, żeby zabić bakterie... mi się wydaje, że chodzi tu głównie o potraktowanie ciuszków bardzo wysoką temperaturą

Co do staników to ja ostatnio zakupiłam sobie dwa. Rozmiarówka zależy od firmy. Jeden 70 FF (Kris Line), a drugi 65 G (Dalia) - przy czym mam go wymienić na H, które dla mnie sprowadzą. Masakra jakaś z tymi numerami. W życiu bym nie pomyślała, że będę nosić H. :-)

Ostatnia edycja:
I taka mała porada dla was. Jakbyście szukały dla siebie odpowiedniego stanika, świetne ma polska firma Alles. Są do karmienia, a ten model, który ja wybrałam ma szew pionowy przez miseczkę, dzięki czemu idealnie podtrzymuje i układa nawet takie ciężarki jak moje.

anbar, dla mnie to super wiadomość bo jak oglądałam staniki do karmienia to tylko tej firmy mi się podobały inne są takie yyy....nijakie, a ja lubię ładna bieliznę :-)
Ja tez skoczyłam z C na E i to E robi się juz jakieś ciasnawe. Pod biustem mam 70, a znalezienie stanika 70 E normalnie graniczy z cudem.

Ja tez skoczyłam z C na E i to E robi się juz jakieś ciasnawe. Pod biustem mam 70, a znalezienie stanika 70 E normalnie graniczy z cudem.

Proponuję, żebyś zajrzała na strony Krisline - Bielizna, bielizna damska, bielizna męska, bielizna seksowna, bielizna erotyczna Twoja Bielizna - sklep internetowy z bielizną Dalia Bielizna damska | SAWREN Producent Bielizny Damskiej | Women's Lingerie Na bank znajdziesz coś dla siebie. W Gdyni raczej nie mam problemu z dostaniem dużych rozmiarów, jeśli nie ma to panie zamawiają i po tygodniu już jest.

ja mam teraz 80D,no i też polecam Alles( juz kiedys Wam nawet wklejałam link)
naprawdę fajne i w dobrej cenie,

ja piorę dopiero wszystko przed samym porodem:tak:

anbar, dla mnie to super wiadomość bo jak oglądałam staniki do karmienia to tylko tej firmy mi się podobały inne są takie yyy....nijakie, a ja lubię ładna bieliznę :-)

Ja mam 80 pod biustem i też okazało się, że tylko Alles ma miseczki większe od F :-)
I też lubię ładną bieliznę, ale w ciąży ważniejsze jest dla mnie aby piersi miały dobre podtrzymanie i aby malucha potem było łatwo karmić, niż to aby było ładne. Niestety kupić jedno i drugie i jeszcze d dobrej cenie, może być trudne. Ale Alles akurat łączy te cechy, więc dodatkowy plus dla nich.
Minus, przynajmniej tego mojego modelu, to właśnie wygląd - taki biało-różowy. Przed ciążą bym tego nie kupiła ze względu na kolory, ale ten szew pionowy przeważył. Zresztą moja mama, po której odziedziczyłam rozmiar w tej okolicy ;-) też powiedziała, żebym szukała tylko takich.
___BIUSTONOSZ do KARMIENIA - ALLES Mama SUGAR 75 D (984986396) - Aukcje internetowe Allegro

Izula, sliczna ta bielizna i nawet maja taki fason jaki lubię :-)
Muszę sprawdzić gdzie w Warszawie są ich produkty.
Ja na razie noszę normalne staniki (do tej pory nosiłam Konrada) ale trzeba zacząc się rozglądać się za czymś do karmienia i zacznę od Alles. Najgorsze jest to, że ja się fatalnie czuję w miękkim nie usztywnianym biustonoszu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry