reklama

Listopad 2010

Witam w piątkowe przedpołudnie !
U mnie troszkę pochmurno ale generalnie ciepło. Ja się dzisiaj nie mogę dobudzić - jestem jakaś ospała.

Izula
gratuluję !!

Dziewczyny pozdrawiam i miłego dnia !!

reklama
Izula - gratuluje kochana :))) Wiem jak bardzo jesteś szczęśliwa :D W zasadzie chyba już każda z nas wie :D

baska - ale Ci dobrze że wyjeżdżasz ;) Pamiętam jak pisałaś ze wyjeżdżasz wcześniej ode mnie... Ja za 2 tygodnie nad morze :)))

Mnie to też wkurza, że każdy czuje się w obowiązku skomentowania imienia wybranego dla naszego dziecka. U nas jest jeszcze gorzej, bo imię wybraliśmy niepolskie i kiedy już mi się zdawało, że moja rodzina to zrozumiała, na ostatnim spotkaniu u babci musieliśmy wysłuchać przemówienia wraz z dobrą radą, że powinniśmy zrobić tak jak Alicja Bachelda-Curuś i nadać dziecku jedno imię niepolskie a drugie polskie. Bo to jest fair w stosunku do obu rodzin i wtedy każda rodzina będzie miała swoje imię, którym się będzie zwracała do dziecka :szok:. Normalnie padłam po takiej argumentacji. Może jeszcze powinniśmy nadać podwójne nazwisko, żeby w zależności od kraju dziecko miało inne :baffled:.
Oczywiście, zeby nie było, po drugiej stronie też słyszałam komentarze, że imię beznadziejne, bo tradycyjne a nie oryginalne.

Dziewczyny w kwestii imion - to będą nasze dzieci i nikomu nic do tego :szok: Pamiętajcie że wszystkim się nie dogodzi - świetnym przykładem jest Anbar.
Mój synek będzie miał na imię Leonard czy to się komuś podoba czy nie. Najważniejsze że mi i mojemu mężowi się podoba - a reszcie nie musi.

hej dziewuszki:)
Mam pytanie - od razu wszystkim (rodzinie, znajomym) mówiliście jak Maleństwo będzie mieć na imię? Ja jakoś mam przed tym opory chwilowo. Oczywiście, mam gdzieś czy komuś się spodoba ale jakoś mam przesyt komentarzy, nawet tych pozytywnych - taki mały foszek

ja tez czuje opory przed podawaniem imienia dla malenstwa...ale jak ktoś z rodziny się pyta to odpowiadam... natomiast znajomym jakoś nie mogę:P mowię ze jeszcze się zastanawiamy:)

Aniu-tzrymam kciuki, będzie wszytsko dobrze...ja też ostatnie usg mialam dawno bo w 13;/ ale czuję ze wszytsko jest ok a ide na polówkowe juz za tydzien:) a może dopiero..tyle na to czekalam...

anbar - a jakie imiona dla synka bierzecie pod uwagę..?

Dusan (pisane przez s "z ptaszkiem"), Marko, Milos (też przez s "z ptaszkiem") albo Aleksandar.
Największe emocje wzbudza Dusan. Bo nie ma polskiego odpowiednika :szok:, bo po polsku nic nie znaczy, a po drugiej stronie, bo jest takie zwykłe i wielu chłopców je nosi. Nota bene pozostałe się kwalifikują do tej samej grupy.

dziewczyny nie wiecie czy w ciazy mozna usowac kamien z zebow?

Mi dentystka mówiła, że nie. Że jedyne co się robi z zębami w ciąży to leczy ubytki.

reklama
Witam dziewczyny,
My mamy dzisiaj też wizytę, ale dopiero na 19:00 i będzie to badanie połówkowe.....mam nadzieje że wszystko z maluszkiem ok,. bo coś nie dobrze się czuje.....popracuje jeszcze tydzień i na L4 śmigam.
Miłego dnia dla wszystkich :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry