• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2010

reklama
Witam! u nas pogoda też fatalna, ciągle pada :baffled:. A ja dziś rozmawiałam z położną, która prowadzi "szkołę rodzenia" w szpitalu, w którym będę rodzić. Piszę w cudzysłowiu, bo nie jest to taka typowa SR. Są to 3 godzinne spotkania z położną, na których można uzupełnić swoją wiedzę ;-), zobaczyć sale, oddział itp. Jedno kosztuje 40 zł. W przyszłym tygodniu mamy się umówić na konkretny termin.
A ile trwa taka SR, do której Wy chodzicie i czy się za nią płaci?

Mychkp, my byliśmy w Bieszczadach we wrześniu ubiegłego roku na urlopie. Uważam, że to fantastyczne miejsce.

Violet, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Agrafka_7
, cieszę się, że u Ciebie już ok.

Holly, zgadzam się z tym co napisała aduska123.

Ixi - w absolutnie nie ostatnie USG - na tym etapie dzieci rosną już bardzo różnie i różnice w pomiarach i terminach mogą sięgać kilku tygodni co tylko stresuje przyszłe mamy :-)
W miarę wiarygodny jest termin z USG robionego między 11 a 13 tc. (OM też nie jest zły pod warunkiem, że miało się regularne miesiączki i nie było czynników przesuwających owulację, a to trudno stwierdzić), ale tak jak pisała Agrafka prawdopodobieństwo, że urodzi się dokładnie w terminie wynosi niewiele więcej niż 5% :-)

Agrafka, Lasotka - super, że ze zdrówkiem lepiejj

Ostatnia edycja:
Violet ja również trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i terminie.

Jakoś mi znowu smutno, mój mężuś pojechał na swoją budowę i ja znowu sama, znowu musze kombinować jak tu odebrać dzieci w czwartek i jeszcze zdążyć do lekarza i nie urwać sie za dużo z pracy. Żeby tylko ta budowa nie miala przesunięcia i naprawde do 10tego sie skonczyla...

Niezbyt często piszę ale ciągle czytam. Trzymajcie się cieplutko i ciągle w dwupakach.

Agrafka dobrze że jesteś już z nami i tego się trzymaj ;)
IXI tak jak pisała Kasia B tylko 5% kobiet rodzi w terminie. na usg nie ma co się opierać. Ja w pierwszej ciąży miała trzy różne terminy z usg rozbieżne o kilka dni. Chociaż Małgosia się posłuchała i urodziła się w terminie wyznaczonym z OM, dostała eksmisje i już ;-) Starałam się wiele robić coby się po terminie nie urodziła.
U nas za to pogoda źle na wszystkich wpływa, Małgosia też cała taka rozdrażniona jest, ehhh mnie też już to denerwuje, noga ciągnie i jakoś źle się ogólnie czuję. Dobrze że jutro wizyta.:-(

Mi właśnie dzisiaj lekarz mówił że na tych terminach z usg nie mozna sie opierac. Najbardziej wiarygodny termin z usg wyznacza sie kolo 10-11 tyg ciazy. A dzisiaj mi na usg wychodzily terminy rozne, i podobno teraz najbardziej wiarygodny jest termin wyznaczony na podstawie długosci kosci udowej. I w moim przypadku ten termin pokrywa sie z terminem z usg z 11 tyg ciazy. Czyli mam termin z usg okolo tydzien wczesniej niz termin wg OM.

Witam wieczornie :)

Caly czas was podczytuje ale malo pisalam ostatnio. U nas w kazdym razie wszystko w porzadku, jak pisalam, nie mam zadnych skurczy ani innych dolegliwosci. Do terminu coraz blizej i coraz bardziej zestresowana jestem :)

Dzis poszly pierwsze dwie pralki dzieciowych rzeczy (pieluszki, kocyki..) jutro prasowanko.. i kolejne :) Chcialabym w tym tygodniu zakonczyc wszystkie przygotowania.. spakowac torbe i juz tylko sie relaksowac (moze w koncu zabiore sie za robienie albumu ciazowego) :) na szczescie zakupy juz zakonczone.

W srode ostatnie zajecia SR (wlasciwie to dodatkowe bo o karmieniu piersia) i juz nam tylko zwiedzanie porodowki zostalo.

Milej nocy zycze Wam i maluszkom :) (moja ostatnia byla slaba.. spac nie moglam - chyba przez pelnie).

reklama
Ja juz też poprałam ciuchy, poprasowałam i już mam z głowy.
Dziewczyny ale numer! Siedzę sobie na sofie i czytała coś jak nagle słyszę, jak równocześnie z kopnięciem słyszę cyknięcie z brzuszka. Za jakiś czas sytuacja się powtorzyła.Myslałam, że mi się zdaje, ale wyczytałam w necie, że to możliwe,dziewczyny na forach o tym piszą. Tak jakby strzelenie paznokciem. Może zbytnio sie tym ekscytuje, ale to takie smieszne przeżycie :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry