reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

reklama
Nie ma mnie cały dzień, a tu tyle nowości.
Agrafka i Lasotka fajnie, że ze zdrówkiem lepiej
A ta sytuacja z Violet mnie zmartwiła, obstawiałam raczej na zwykłe skurcze przepowiadające, a tu takie coś. Niech szybko do nas wraca!

A teraz może głupie pytanko, ale czy mięśnie odbytu wam nie szwankują, bo ja muszę się pilnować z gazami, ech...

Mnie gazy nie męczą za to poznaję koszmar hemoroidów...

Byłam dziś na wizycie - Leoś waży ponad 2500g - ale urósł Skubaniec :-) Pani doktor trochę mnie uspokoiła, obiecała, że będzie ze mną przy porodzie - oprócz tego zaproponowała naprawdę fajną (podobno) położną - jutro jadę z nią pogadać... o tym zaraz bo uciekam do wanny :-)

Mnie gazy nie męczą za to poznaję koszmar hemoroidów...

Byłam dziś na wizycie - Leoś waży ponad 2500g - ale urósł Skubaniec :-) Pani doktor trochę mnie uspokoiła, obiecała, że będzie ze mną przy porodzie - oprócz tego zaproponowała naprawdę fajną (podobno) położną - jutro jadę z nią pogadać... o tym zaraz bo uciekam do wanny :-)

to faktycznie ładnie waży:)kawał chłopa:)to dobrze ze masz fajną lekarkę,bo takie historie jak wczesniej opisałas,potrafią byc niezwykle stresogenne.no ale chyba odsapnęłas troche,co?a na kiedy masz termin?

holly,Ty pisałas o tym systemie szczepien na modłe skandynawska?wiesz o co dokladnie chodzi i kiedy i na co tam sie szczepi dzieci?
bo u nas juz w pierwszej dobie na wzw typu b i gruźlice i troche mnie to przeraza...

Mnie też to przeraża, o systemie skandynawskim dostanę w przyszłym tygodniu książkę - dam znać. Dziś się dowiedziałam od mojej gin, że mozna kupić szczepionki z Niemiec - bez rtęci, skalgenu i takiej ilości konserwantów... Nie wszyscy pediatrzy chcą szczepić taką przyniesioną przez siebie szczepionką ale większość tak. Ja nie zamierzam szczepić w pierwszej dobie życia - jeśli już (a raczej po wielu przemyśleniach zdecyduje się na podstawowe szczepienia) to trochę później i to właśnie tymi szczepionkami. I jeszcze jedno - na pewno nie będę korzystać ze szczepionek skojarzonych, te powodują więcej powikłań poszczepiennych.

reklama
Mnie też to przeraża, o systemie skandynawskim dostanę w przyszłym tygodniu książkę - dam znać. Dziś się dowiedziałam od mojej gin, że mozna kupić szczepionki z Niemiec - bez rtęci, skalgenu i takiej ilości konserwantów... Nie wszyscy pediatrzy chcą szczepić taką przyniesioną przez siebie szczepionką ale większość tak. Ja nie zamierzam szczepić w pierwszej dobie życia - jeśli już (a raczej po wielu przemyśleniach zdecyduje się na podstawowe szczepienia) to trochę później i to właśnie tymi szczepionkami. I jeszcze jedno - na pewno nie będę korzystać ze szczepionek skojarzonych, te powodują więcej powikłań poszczepiennych.
to bardzo Cie prosze,podziel sie wiedzą niebawem, bo ja też jestem zainteresowana.również bede rozmawiac z moim pediatrą-alergologiem,ale wiem ze on jest pro szczepionkowy,bo zaleca szczepienia na grype sezonowa,wiec raczej postawa jego będzie tendencyjna...dzięki i miłej nocki!

Do góry