reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

Hej kochane:)
margo śpię w pokoju Poli - i też na arzie nie wyobrażam sobie spania osobno, tym bardziej, że ona nadal 2-3 razy w nocy je, karmię ją jak ona śpi (choć dziś się wybudziła - kupka)
Teraz Pola zasnęła (po długich, a ciężkich), idę szybko się ogarnąć i pójdzemy na pole - pogoda jak na razie super, a potem na 15:20 idę do lekarza, biedna moja mama znowu musiała się z pracy zwolnić, żeby przejąć POlę...

reklama
margo my mamy jeden pokój, więc chcąc nie chcac mała z nami. uwielbiam jak ona śpi z nami bo mi w tedy wygodniej, mam glupie wrażenie że mam wiekszą kontrolę nad nią niż jak śpi w łóżeczku( które jest koło naszego ), ale nic trzeba było odciąć pępowinę i małą do łóżeczka. choć zdarza mi się małą jeszcze brać, jak ma problem z zaśnięciem, kładę ją u nas a ona odrazu oczki zamyka, skubana się przyzwyczaiła. co do hałasu staraliśmy się od początku normalnie funkcjonowac, żeby właśnie na paluszkach nie chodzic
a tak wogóle to ona najwcześniej idzie spać o 23:szok: jak w zegarku. co z tego że o 20 już wykąpana, nakarmiona.za chole.re nie chcę, nie potrafi zasnąć a nawet jak zdarzy się jakiś cud to góra do 30 minut.
z jednej strony zaczynam się zastanawiać czy za mało nie śpi, w nocy tak na raty 8 godz. w dzień 3-4 godziny i przeważnie te godziny obejmuje spacer.wszyscy mówią, dobrze, że w nocy chociaz śpi. i choć kocham swoją niunię to przydała by się taka godzinka tylko dla mamusi:-D

i my się doczekaliśmy śniegu, jakie było moje zdziwienie jak po 7 odsłaniałam rolety i nic za oknem a 2 godz pozniej sniezek

U nas Mały śpi w naszej sypialni w koszyku, ale planuje niedługo przenieść go do łóżeczka w jego pokoju, niech tylko je trochę rzadziej, bo nie wyobrażam sobie latania 3 razy w nocy i karmienia na fotelu.:baffled:

Nam dziś nocka minęła spokojnie, do pierwszego karmienia Mały spał prawie 4 godz.,także ladnie :-)
Nie przewijałam go też w nocy, żeby go nie wybudzać, a nie protestował, więc rano pielucha ciężka od sików (na noc ubieram Pampersy, żeby było pewniej). Jak przetestuję Dady, to napiszę recenzję.

Wiecie co dziewczyny, pisałam, że Artur od paru dni marudny, najchętniej siedziałby na rękach i sporo ciągnie cyca. Boję się, że to może sprawa mniejszej ilości mojego pokarmu, bo zauważyłam też w ostatnich dniach, że jak rano wstaje, to odciągam mniej niż zwykle.. Mam nadzieję, że się rozkręci na nowo, może on potrzebuje więcej niż zwykle a moje piersi się jeszcze nie przestawiły? Poświęcam dzisiejszy dzień na cycowanie, nigdzie nie wychodzimy, zdążę też spokojnie zrobić obiad, oczywiście jeśli mój mały terrorysta mi pozwoli, narazie łaskawie śpi najedzony.

Witajcie Kochane,
dawno nic nie pisałam,ale czytam Was regularnie.
u nas wszystko ok,
wczoraj byłyśmy na szczepieniu,Nadia była dzielna płakała tylko przy wkłuciu(a miała aż 3!!!), gorzej było ze mną, bo ja też płakałam :p... niestety nie obyło się bez gorączki po szczepieniu,ale na szczęście po czopku gorączka przeszła :)
mam pytanie do Was... Nadia ma coś w rodzaju kolek,ale to chyba nie są kolki bo z tego co mi wiadomo to przy kolkach dzieci bardzo krzyczą,a ona płacze lub krzyczy tylko wtedy jak chce puścić bąka a ten nie chce jej wyjść... dawałam jej espumisan przez 3 dni,w pierwszy dzień się polepszyło,ale później zaczęła płakać jeszcze bardziej, ... czy to możliwe że ten espumisan mógł jej zaszkodzić??bo on powoduje że dziecku łatwiej się puszcza bąki i puszcza się ich więcej ,a skoro ona płacze przy bąkach to może ten espumisan jeszcze wzmocnił u niej ten ból?? jak myślicie ?? i czy macie jakieś inne sposoby na te bąki ?? koperek też próbowałam i jest to samo co po espumisanie :/

my w końcu przeszłyśmy na pieluszkowy rozmiar 2, chociaż jeszcze są troche za duże :p... no i kupiłam te Dada z Biedronki i powiem Wam że jestem mile zaskoczona, świetnie się sprawdzają i nic nie przecieka ani nie obciera :)

pochwalę się jeszcze że Nadia waży już 4,5kg :tak: bałam się tego ważenia,bo jest na samym cycu a mi się wydawało cały czas że ona za mało je i że ja za mało mleka produkuję (bo mam małe cycuchy i tak sobie pomyślałam że pewnei mało w nich mleka :-p)ale nieeee !!, wszystko jest ok :-D

Jutro przed nami ważny dzień,przeprowadzamy się do siebie do mieszkania do łodzi, bo jak na razie od porodu byłyśmy u rodziców, mam nadzieje że dam sobie radę ze wszystkim ;-)

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

Hej mamuśki:-)
My rano byłyśmy na pobraniu krwi, ok 15 idziemy odebrać wyniki. Było strasznie:-( Największym moim zmartwieniem było jak mam wziąć te moje dziecię na czczo na to badanie.. ale pojadła ok 5 rano a na badaniu byłyśmy ok 8. Doktorka mówiła żeby tak min 2 godz po jedzeniu. W przyszłym tygodniu będę walczyć z pobraniem moczu. Potem jeszcze byłyśmy u mnie w pracy. Maja jak zwykle została obskoczona przez wszystkie ciotki i ciotko-babki. Ja ugotowałam już pomidorową i nasmażyłam naleśników. Dziś mają wpaść moi rodzice i przy okazji zjedzą obiadek:-D Muszę jeszcze poprasować wczorajsze pranie i będzie względny porządek:-D
Jutro mamy w planach iśc do dziadków- teściów z prezentem na ich święta a w niedzielę moi rodzice nas zaprosili na obiad babciowo- dziadkowy. Będzie tam też reszta ich wnuków więc będzie wesoło:-) I w niedzielę popołudniu ma przyjechać moja chrzestna z mężem. Także plany na weekend już są, jak zwykle dość ambitne:-D Jeszcze bym chciała gdzieś wpleść znajomych, może jutro wieczorem...
Ale się rozpisałam znów o sobie...

Gola powodzenia u lekarza;-) Super się masz z mamą że tak Ci pomaga, choć nie mogę narzekać- moja tez bardzo chętna do pomocy:tak:
Aneczka... ale macie z tym spaniem w dzień.... mam nadzieję ze Zosience się odmieni i zacznie spać!!
Angun mam nadzieję że to jednak nie mniej pokarmu tylko mały ma gorsze dni:tak: Pamiętaj kochana wszystko siedzi w głowie!!!
Mycha ja małej daję bardzo rzadko jakieś kropelki ale na ogół jej pomagają także nie pomogę... Spróbuj może jakichś innych kropli- tu dziewczyny chwaliły jakiś Bobotic czy jakoś tak. Może te jej pomogą?? Kladź tez małą na brzuszek, to pomaga odgazować!!

Hej mamusie :-)
U nas nocka po szczepieniu byla dosc dobra,syncio cos mial mniejszy apetyt,jadl mniej i robil dluzsze przerwy niz zwykle i byl marudny no ale nie mial goraczki z czego sie ciesze a rano bylo juz duzo lepiej obudzil sie z usmiechem na buzce i obalil butle 140ml wiec chyba juz jest dobrze z nim :tak:
Ze spaniem u nas jest tak ze to Ja spie u malego z nim w pokoju a tatus sam u nas w sypialni,na razie syncio nie przesypia calych nocek wiec jeszcze spie z nim bo nie wyobrazam sobie zebym musiala latac do niego co chwile albo jakby mial mnie obudzic juz jak placze i w tedy by sie przebudzil wiec mi odpowiada tak jak jest teraz,bo jest wygodniej dla naszej trojki tez :tak:
mycha super Nadia przybrala ;-) a rozmiar cycorow nie ma nic do ilosci mleka ;-)
Gola powodzenia u lekarza ;-) masz zlota mame,zazdroszcze Ci kochana ;-)

Witam mamusie:tak:

U nas pada bardzo mocno śnieg:happy:rano jak wstałam było czarno zero śniegu :szok:

my łóżeczko mamy w naszej sypialni tak jest po prostu wygonie nie wyobrażam sobie inaczej

Mycha u nas dziś to samo też małej daję espumisan od jakiegoś czasu i dziś strasznie płacze od rana teraz dopiero zasnęła, jak jej gazy odchodzą strasznie płacze biedna, zrobiłam jej masaż brzuszka i włożyłam połowę czopka glicerynowego zobaczymy jak się obudzi co się będzie działo:tak:
Gola powodzenia u gina:tak:twoja mama zasługuje na medal:happy:
onanana miłego świętowani u rodziców:tak:moi rodzice już dostali prezenty na z okazji dnia dziadka i babci a to dlatego że mama wyjechała a nie chciałam żeby od wnuczki nic nie dostała więc prezenty dostali wcześniej:tak:

ja tez dziś już pomału zaczynam dom ogarniać co by jutro cały dzień nie sprzątać zrobiłam już pranie, pralnie wysprzątałam, kwiatki podlałam, obiadek się gotuje

Miłego dnia:tak:
....ale biało się zrobiło i nadal pada :szok:

laski, wróciłyśmy ze spaceru, kupilam tacie-dziadkowi slipy na Dzień Dziadka, a mojej mamie bluzeczkę z Mohito b. ladna za 29 zł z 49, prababacia dostanie lakier do paznokci i błyszczyk, a pradziadziuś czekoladę:)

Zdążyłam wejść do klatki i zaczęła się straszna śnieżyca- ale miałyśmy fuksa.
Jem teraz, wskakuje pod prysznic i zmykam, eh jak mi się nie chce :((

mycha​ kropelki raczej nie zaszkodziły, nam espumisan raczej nie pomagał, poprawa jest po SAB SIMPLEX, powodzenia!

onanana - ja to Cię kobito podziwiam, badanie, obiad, sprzątanie - jak Ty to ogarniasz?? ;) Gdy Pola wględnie grzeczna, uda mi się na szybko zupę zrobić , a dziś taki syf zostawiłam p osobie jak szłyśmy na spacer, że baby z dziadem brakowało!!:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
My niestety pochwalić się nie możemy bo śpimy we troje:baffled: Kupiliśmy nowe łóżeczko, stoi w naszej sypialni ale mały ma jakiś radar i jak zniknę na 20m to już się budzi. Skubany sprawdza rączką w nocy czy jestem obok:laugh2: Nie mam pomysłu jak go nauczyć spać oddzielnie. Śpi ładnie, chodzimy spać ok.20 i budzi się co 3 godziny na cycka. Wstyd mi też ,że to trochę z mojej wygody śpi z nami. My na brzegach a on rozwalony na całym środku:)
Pytałam Was o firmę smoczka podobnego do sutka ale gdzieś umknęło:dry:

Co do pieluszek testowaliśmy i droższe i tańsze - Pampers jest Ok ale trójki już jakieś za krótkie, dość drogie, sucho ma długo. Huggies skończyliśmy na newborn bo było wilgotno - mało chłonne, dość drogie. Teskowe najtańsze ale wilgotno i jakoś dziwnie chemią śmierdzą, odpadają. Spodobały nam się TOUJOURS z Lidla cenowo OK, ma długo sucho, nie odparzają pupki i jest sucho (coś pośredniego pomiędzy Pampers a Huggies). Teraz używamy tych na dzień a większych Pampersów na noc.

Dziewczyny jak Wsze plecy? Doszłyście już do siebie? U mnie jakaś masakra bolą mnie czasem na wysokości zapięcia stanika jak posiedzę z małym na ręku. Znacie jakieś dobre ćwiczenia na wzmocnienie mięśni przy kręgosłupie? Za jakiś czas pójdę na basen bo to najlepsze.
Filip ma już 60 cm wysokości i waży ok. 5.400, w tygodniu przybywa mu ok. 300g, kawał chłopa z niego:)

mycha​ SAB SIMPLEX są super a espumisan raczej nie powinien zaszkodzić.

reklama
dzięki dziewczyny za rady

my też już po spacerku,złapał nas śnieg z deszczem ale Nadia miała pokrowiec na wózku ja kaptur i dałyśmy radę :)

zapomniałam Wam jeszcze napisać o pępku Nadii
bo niestety jeszcze jej nie odpadł :-:)-( i wczoraj na szczepieniu dostałyśmy skierowanie do chirurga. pani doktor powiedziała że może ona mieć tzw "przetrwały mocznik" i jeżeli to będzie to to będą jej musieli operacyjnie to wycinać :-( ... slyszała któraś z Was o czymś takim,jeśli tak to proszę o informacje.
ja mam nadzieje że po prostu miała grubą pępowinę i lada dzień nam to odpadnie ... oby...

Do góry