reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

moniall ja uczęszczam regularnie do kosmetyczki i fryzjera to moja jedyna przyjemność teraz ;-)niestety dziś nie było relaksu, bo Lena pozwoliła tylko brwi wyrwać i hennę zrobić :-D może w sobotę na paznokcie się wybiorę. Co do celulitu ja miałam przed i mam teraz ale nie ma horroru więc nic z tym nie robię :-)
maggipka dzielną masz córcię, brawo :-)
angie a czy przez ten osuszacz nie macie za suchego powietrza w domu, bo u nam mimo tej wilgoci i pary na oknach wilgotność w powietrzy to tylko 33% i mała przez to ma cały czas nosek zatkany :confused:
onanana my generalny remont robiliśmy rok temu i klops z tym grzybem :confused2:jutro spróbuje domestosa może coś to da, a moja Lenka dziś wołała jeść co 2,5 h i wyszło 6 posiłków po 200ml, mały głodek, jutro jak pogoda dopisze pójdę do sklepu po kaszkę ryżową lub kukurydzianą :-) wtedy posiłek będzie bardziej syty
sabrina a ile sami waży? I czy je tylko MM? bo moja Lenka je jak wyżej napisałam :szok:
anna to co ty powiesz o mojej, jak twój jest zachłanny :-D
andrzelika ja w tamtym roku płaciłam 190 zł/miesięcznie za prąd w tym 140zł :-) u nas grupy nie oznaczali!
angun a ta promocja to w real w całej polsce? ja raz poszłam do carrefour jak była taka promocja o 17 i babka ze mnie zgniła, że ludzie na otwarciu wykupują od razu :-D ale jeszcze mnie nie pogieło abym od rana o pampersy się biła :no:
cocca fajnie, że imprezka się udała, życzę zdrówka kuruj się :-)
anna fajnie, że przypomniałaś o wczasach pod gruszą, ja pracuję w budżetówce więc 500 zł wpadnie jak nic :-)
winki powodzenia w podróży

uuuuu ale się rozpisałam :-D u nas dziś męczący dzień, wstałam o 6 i cały dzień na nogach! ale na bb mam siłę więc nie jest jeszcze tak źle :-D

reklama
winki powodzenia z lotem,no i milego wypoczynku u siostry,bede trzymac kciuki zeby pogoda wam dopisywala &&&&& ;-) chociaz musze przyznac ze dzisiaj zapowiadali juz deszcze na kilka dni :-( zobaczymy czy sie im sprawdzi :tak:
margo no moj jakos tak od 2tygodni jest juz tylko na samym MM,je tak 7-8 posilkow na dobe i je miedzy 100ml a 130ml a dzisiaj nawet jeden posilek wsunal 160ml :tak: 4tygodnie temu jak bylismy na szczepieniu to wazyl 6kg a teraz w czwartek idziemy na kolejne szczepienie wiec i bedzie tez wazenie wiec sie okaze ile teraz wazy :tak:
Gola dobrze ze juz jestescie po szczepieniu i ze Pola ma juz to za soba,oby przespala spokojnie noc.
Niunia super ze juz masz wozeczek,teraz nic tylko spacerowac :tak:

Moj lobuziak juz zasnal w lozeczku,sam :-) Mam moment dla siebie w koncu :-D

a co do urlopu to czy w marcu/kwietniu już mogę wykorzystać cały ten urlop 26 dniowy skoro urlop "wypracowujemy" sobie narastająco, czyli 1/12 za każdy miesiąc (pytam bo u nas zawsze był z tym problem:shocked2:).
zapracować na urlop musi tylko i wyłącznie człowiek który podejmuje 1 w życiu pracę na umowę o pracę i to w pierwszym roku kalendarzowym!!!

czyli np zatrudniasz się w firmie x 30 grudnia a z dniem 1 stycznia nabierasz prawa do urlopu w wymiarze 20 dni-oczywiście żaden pracodawca nie da ci wtedy od razu 20 dni, ale np 10 w lutym bez problemu powinien.

My kochane robimy tak: dwa tygodnie przed końcem urlopu macierzyńskiego idziemy dopytać ile mamy zaległego urlopu, od razu piszemy wniosek o ten urlop zaległy i od razu piszemy wniosek o cały należny urlop za 2012 (no chyba że ktoś zamierza wracać do pracy i chce zachować te dni urlopu) jeżeli pracodawca ma jakieś wąty prosimy o odmowe na piśmie i idziemy na skarge do Inspekcji Pracy

margo a jak będziesz przyżądzać mleczko z tą kaszką ryżowa może też tak spróbuje moja też je co 2-2,5godz(90-120ml) rzadko się zdaża co 3godz, w nocy tylko dłuższe przerwy w jedzeniu 8-9godz:-)
winki życzę Wam miłego lotu:tak:

moja już śpi smacznie od 20.40:tak:

u nas pracodawca nie robi problemu z wykorzystaniem zaległego urlopu, ja mam 24dni za rok 2011, 26dni za 2012 i 2 dni opieki wszystko wykorzystam po macierzyńskim dodatkowym (4tyg) wystarczy podanie napisać

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mirelka mi dziś koleżanka poradziła tak aby nie zwiększać ilości wody od 4 miesiąca tak jak na opakowaniu piszą tylko zostać przy 180 ml wody + 6 miarek mleka MM (co daje 200ml) i do tego jedną czubatą miarkę kaszki :-) i wtedy posiłek będzie bardziej syty i może Lena wytrzyma 4 godziny :-D zobaczymy! chciałam kupić sinlack ale on jest dla dzieci które słabo przybierają, a u nas nie ma z tym problemu, bo mała waży 7,5 kg :tak:

Ja mam zaległego też 24 dni, a bieżącego nie biorę bo wracam do pracy więc przyda się na pewno, bo mój mąż na swoim więc nie wie co to urlop ;-)a wiadomo jak to bobasy katarki, kaszelki, szczepienia i inne zjawiska.

Ostatnia edycja:
Katerinka - czy firma ma obowiązek zapłacić mi te wczasy pod gruszą w takiej sytuacji (już opisuję)? Pracuję w mojej firmie ponad 4 lata i nigdy nie brałam więcej niż 5 dni urlopu wyp. (bo później z zaległości bym się nie wykopała:no:). Ale na 100% u nas jest ten rodzaj świadczenia.

Teraz chcę zrobić tak: do 9 marca mam macierzyński, potem (tzn. początkiem marca) wiosek o 4 dodatkowe tygodnie macierzyńskiego, potem 4 dni zaległego urlopu z 2010 i 26 dni z 2011 r. I teraz: te wczasy pod gruszą należą mi się z tego urlopu z 2011? Czy żeby tą kasę dostać, muszę wziąć sobie jeszcze 10 dni z 2012?
Potem muszę wracać do roboty... niestety:blink:

Kurczę jak czytam ile wasze maluchy jedzą... mój ostatnio jakiś dziwny jest je tylko 5 razy na dobę od 100-150 ml, średnio można powiedzieć 120ml, ale po kąpieli wytrzymuje 8 godzin, wtedy oczywiście zjada 150ml. Czekam na szczepienie, bo nie wiem ile waży a wydaje mi się że za mało je...

reklama
margo a czy musi byc kaszka ryzowa albo kukurydzianna?? czy moze byc np. kleik ryzowy?? bo jakby chciala na noc tak moze zaczac synkowi robic zeby spal troszke dluzej a w tych polskich sklepach to widzialam ale kleik ryzowy jedynie :dry::confused2:

Do góry