reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2011

Witam mamusie :-)

Gola u nas też całą noc padało teraz też jest chłodniej, fajne że mama sobie takie wypady robi i prezencik Pola dostała z wyprawy:tak:z tym grillem szkoda że nie wypaliło ale następnym razem się uda:tak:
Angie super że Wiesz kiedy siostra przylatuje do Was na pewno nie możesz się doczekać jej przylotu na pewno będzie miło, życzę miłego spędzonego dnia z mężem w tych wolnych dniach od pracy:tak:
onanana fajnie że mama pomaga w opiece przy Mai na pewno sobie świetni poradzi, miłej pracy:tak:
Mikado no i po balu fajnie że się wszystko udało, czekamy na fotki:-)

Też bym sobie z przyjemnością pooglądała Panią Młodą na FB ale nie mam namiarów na konto Mikado kiedyś dała namiar na konto córki ale musiałabym cofnąć się wstecz na BB a nie mam zbytnio czasu na to ale za pewne pięknie i uroczo wyglądała:tak:

Miłego dnia:-)

reklama
Hej maminki :-)
Ja mam w koncu chwile czasu zeby usiasc i cos napisac,znajomi wczoraj pojechali juz ale doslownie nie mialam sil na kompa marzylam tylko o spaniu hehe siedzenie do pozna a wstawanie wczesne dalo popalic mi,wszyscy spali do 9-10 rano a Ja oczywiscie pobudki mialam juz o 6 a spac chodzilam kolo 1 w nocy :szok: szok normalnie Sami sie tak wczesnie budzil a i w nocy czesto sie wiercil chyba z wrazenia wiec po 3 dniach takich nocek i kilku godzin spania tylko chodzilam juz jak zombi :nerd: a najbardziej podobalo mi sie z takiego wypadu to ze moj A. w koncu przekonal sie jak to jest z tym nocnym spaniem z malym dzieckiem bo spal z nami w pokoju i powiedzial ze on by tak nie potrafil i byl ze mnie bardzo dumny :-Dbylo fajnie,wesolo no ale pogoda oczywiscie byla do kitu zimno i deszczowo dopiero wczoraj popoludniu zrobilo sie ladnie :baffled: w piatek jedynie cala paczka pojechalismy do tego naszego duzego centrum handlowego jest zadaszone wiec bylo spoko,polazilismy kilka godzin i troszke sie rozerwalismy :-D Sami oczywiscie byl kochany,rozgadany i w ogole :-)
Postaram sie was nadrobic choc troszke ale mam 6 stron do nadrobienia :-D ;-)
Dolcia-Witam nowa mausie,zobaczysz ze szybciutko sie zaklimatyzujesz tutaj ;-)
ankusch super ze Martynka juz sie lepiej czuje i ze to byla tylko 3 dniowka a nic bardziej powazniejszego ;-) zdrowka dla malenkiej ;-)
onanana spoznione ale szczere zyczonka dla Majuni na te 8 miesiecy ;-) Ja tez robie z tym jajem tak samo jak i Ty :tak: i mam pytanko do Ciebie kochana jak gotujesz zupki miesne to ile tego mieska dajesz?? chce tez juz sama gotowacte zupki jak na razie gotuje jedynie z tymi jajami no i warzywne mixy no ale miesne na razie podaje ze sloiczka.
winki moje GRATULACJE dla Olusia !!!! super juz macie zabka,my nadal czekamy.
Anek niezla ma przerwe Zosinka z mlesiem,Ja bym sie poradzila lekarza co z tym zrobic bo w koncu caly dzien kaszek jesc nie bedzie a mleczko jednak jest jej potrzebne.Mam nadzieje ze to jest chwilowy kryzys u malenkiej i szybko zacznie znowu jesc mlesio,trzymam kciuki ;-)
Margan Ja od kilku dni podaje Samiemu zupki z tymi kawalkami,jest ciezko bo mlody len i nie bardzo mu sie chce przezuwac tego,czasem ma odruch wymiotny na te kawalki ale z kazdym dniem idzie nam coraz to lepiej :tak: a i teraz tez juz zaczynam powoli sama cos gotowac bo widze ze mlodemu sie tez smaki nudza wiec zaczynam kombinowac i sama jakies mixy mu robic i o dziwo mu bardzo smakuja,ale ze Ja len jestem wiec sloiczki tez jeszcze podaje :-D:zawstydzona/y:
Mikado u was juz po weselichu,gratulacje dla cory Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia dla nowozencow,duzo milosci im zycze !!!! ;-) PS cora wygladala slicznie,suknie miala cudna ;-) oraz bylam pod wrazeniem jej wlosow.

No i tyle udalo mi sie nadrobic dziewczyny,sorki jesli kogos pominelam ale sporo tego bylo ;-)

ssabrinko rzeczywiście nie miałaś biedna jak się wyspać:-( Odsypiaj dziś w porze drzemek Samiego! należy Ci się!!
mirelka ja mam zablokowany w pracy FB więc nie mam jak dać namiarów na Mikado. Mozesz wejsc na mój profil i w moich znajomych ją odszukać. Zaraz Ci na priv-a napisze jak sie anzywa- Mikado an pewno się nie pogniewa. A Ty bys mogła se kurka założyć konto na FB!!
Angie, Ssabrinko ja kupuję zawsze jakiś kawałek mięska. ok 20-30 dkg. Zaraz na świeżo kroję sobie małe kawałki- ok 7 gram i zamrażam każdy w osobnym woreczku. Angie- Ty mogłabyś połowę z tego mrozić. Taki kawałek ok 7-10 gram mam na zupkę na 2 dni. Zawsze wcześniej wyciągnę z zamrażarki i gotuję osobno.

Ssabrina fajnie że już do nas wróciłaś teraz jak znajomi już pojechali to wszystko wróci do normy i będziesz się wysypiać, :tak:ja tak samo jak ty gotuję zupki warzywne sama do tego gotuję jajo a obiadki z mięsem daje z słoiczka tak samo rybkę daję z słoika raz w tyg. też bym już chciała sam gotować i odejść od słoiczków ale Liwia ma teraz etap mało jedzenia i zbytnio mi się nie opłaca gotować wszystko bym musiała mrozić a już mam parę słoiczków zamrożonych z zupkami warzywnymi no i czekam na obiecane kuraki które majak do mnie lada dzień dotrzeć :tak:
onanana tak jakoś wyszło że nie mam konta na FB parę razy się zabierałam do założenia ale nie doszło to do skutku prędzej to przerobię konto m na wspólne:tak:ty zraz do domku będziesz już szła, :tak:

my byliśmy chwile na ogrodzie strasznie zimno teraz u nas pada, Liwia ucina sobie już 2 drzemkę, ja już obiadek zjadłam :tak:resztę dnia spędzimy już raczej w domku:tak:

Hej maminki, u nas też pogoda do kitu, niby grzmiało na burzę, ale tylko pada, co jakiś czas wyskoczy słońce dosłownie na chwilkę i znowu szaro, brrr... Strasznie mnie głowa boli od tej pogody.

MAMY DRUGIEGO ZĄBKA :) SĄSIADUJĄCA JEDYNECZKA :)

Ssabrina - tak jak sądziłam, że będzie to niezły hard core, brawa mamuśka, że dałaś radę, pomimo efektu zombie na finisz ;)

Angie- Kingusia wie co dobre co się będzie słoiczkami upychać, jak mama może dobrego zrobić, świeżego i domowego obiadku :p)

Mikado- chyba nie mam Cię na fb, ale i tak jestem przekonana, że wszyscy się prezentowali przepięknie :):):):)

Gola- też ciekawa jestem co takiego fajnego babcia kupiła dla małej :) Fajnie, że sobie robi takie wypady :) Chciałabym, żeby moi rodzice również sobie pojeździli troszkę....

u nas trochę się wypogodziło jesteśmy na grodzie kosimy trawkę jeszcze sporo zostało ale jutro też jeż dzień:tak::-D
Julianna gratulacje na 2 ząbka;-):tak:

Julianna gratuluje drugiego ząbka! My nadal czekamy na ten pierwszy:baffled:

onanana dzieki za opis gotowania zupki;-)Na temat jedzonka zaraz napiszę na odpowiednim wątku, zeby tu nie mieszać.

Ssabrina no to dzielna byłaś. Super, ze dałaś radę i maż chociaż docenił to co robisz na codzień:-)
Co do jedzonka, to pisałam dziś w wątku o jedzeniu, ze dałam dzis Natalce słoiczek po 8 mies. ze sporymi kawałkami. Wciągnęła w 5 minut i jeszcze poprawiła małym słoiczkiem:rofl2:

Hej mamusie:)
Julianna - gratki dla Olusia :)
onanana, mirelka- Pol dostała tuniczkę pomarańczową z leginsami , bluzę białą srebrne kropeczki i taki komplecik tunika rózowa w grochy białe i geterki z falbanką jak spódniczka :)
Ssabrinaa - brawo dla Ciebie, dobrze, że Twój się przekonał jak taka typowa nocka wygląda jak dzieck oje - mojego też muszę oświecić, bo ja od porodu zawsze wstaję karmię, nigdy mi jej nawet do cycka nie podał i tak kurka wodna kursuje moje łóżko , a łóżeczko młodej.
Bosh, laski, ja kurde nawet nie wiel ile , ale kawał mięska gotuję i po prostu miksuje potem z resztą, może ja jej za dużo tego mięsa daje???takie kawałek jak pół dłoni i gruby na ok 3 cm gdzieś, to za dużo??
Byłam dziś u kumpeli z Polą - kumpela kiedyś mieszkała na moim osiedlu, ma termin na 1-2 lipiec, więc już na finishu, będzie mała Laura - Pola roześmiana super grzeczna, przyniosłyśmy cioci reklamówkę ciuszków po Poli, laktator i wkładki laktacyjne, które mi zostały. Wróciłyśmy, zjadłyśmy, Pola odwaliła drugą drzemkę, ugotowałam obiad nam i zupkę Poli, młoda wstała i pojechaliśmy z moim do znajomych, Polcia się ładnie bawiła, gadała. Wróciliśmy przed chwilką, młoda nam padła w aucie, więc położyłam ją pd razu po nakarmieniu spać. PS jak Polcia mamę dziś zobaczyła po południu, tak aż cała "chodziła" wspierała się na łapkach, i na palcach od nóżek dupka w górze i próbowała do babci "iść" aż piszczała na jej widok:) Cudny widok, babcia aż syrki całowała z tęsknoty:):-D

Julianna gratulujemy 2 ząbka i my się chwlimy, że są już 2 dolne jedyny, ostrrre jak brzytwa:-D..no i mała od razu jakby spokojniejsza, dzisiaj u nas deszczowo bardzo było, więc leżałam z młodą na dywanie i oglądałm sobie TV a ona po mnie łaziła i bawiła się rozłożonymi wkoło zabawkami ( taka sielanka była nie do pomyślenia jeszcze ze 3 dni temu więc byłam dziś w lekkim szoku ) po południu pojechałyśmy furą na zakupy...wyobraźcie sobie , że jakiś baran na parkingu jechał jak szalony i ściął pas przy zakręcaniu , mało we mnie nie wjeżdżając, i jeszcze ryja do mnie wydarł : Jak jeździsz piz..o....no burak jeden , chamidło ze wsi...popukałam mu tylko do łba...i niby faceci są takimi świetnymi kierowcami...porażka:no:

Gola, Twoja Polunia znowu będzie największą modelką w tych cudnych fatałaszkach :-D

Dziewczyny zauważyłam, że dużo z Was gotuje same dzieciaczkom, skąd warzywa bierzecie??

Edit :
dziewczyny doczytałam na wątku "40-tek" i daję Wam znać. Jedna z dziewczyn zainstalowała sobie w domu ukrytą kamerkę, żeby nianię podejrzeć ( tak jej doradził znajomy, który miał przeboje ze swoją nianią i pożyczył kamerkę ) i właśnie obejrzała filmik ...jest zdruzgotana ..cytuję jej wpis odnośnie nagrania :
" Filmik ma ok 2 godzin... już wiem dlaczego Kubutek ma kłopoty z zaśnięciem od jakiegoś czasu, nie chce zostawać sam w pokoju choć sam się ładnie bawił i nie było kłopotu żebym np nastawiłą wodę, czy skorzystała z łazienki... Pani M. przez 2 godziny zwróciłą się do Młodego 4 razy: CZTERY RAZY ... ŻE MU JEBNIE, ŻE MU ***** JEBNIE I CZEGO ***** CHCESZ ... "
dziewczynki, mam nadzieję, że nie będzie żadna z nas miała do czynienia z taką sytuacją, ale bądźcie czujne, jeżeli coś was zaniepokoi w zachowaniu waszych maluszków, miejcie wyostrzone zmysły !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Majuska - ja warzywka kupuję albo na targu, albo taki chłop u nas we wt i w pt jeździ ze swoimi po osiedlu i się dre ziemniaki, ziemniaki, kaaartofle ! :)Choć pewno prayskane też były jak i wszystko.
Rany Boskie Szok!!!!!! Co za ***** !!!! Z tej baby!! Oczy bym francy wydrapała i zgłosiła to na Policję - tylk onie wiem czy sama bym nie bekła za kamerkę:/!!!!! Rany, biedulek mały, dobrze, że kobitka zainstalowała tą kamerkę, bo nie wiadomo jak to mogło by się skończyć !!

Do góry