reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Kinia, nie ma się co bać glukozy, ja się bałam i zupełnie niepotrzebnie. Strasznie słodkie i tyle. A czekania się bać? Tylko siedzisz i po godzinie Ci krew pobierają, po dwóch i do domu. Ale jeszcze ze mną dziś dziewczyna była to mówiła komuś przez tel, że źle znosi niedobrze jej i kręci się w głowie.

te upaly to porazka, nie da sie zyc
ja dzisisaj bylam u lekarza to czekalam 2 ha tyle kobiet :-( jak zobaczyla ze 3 kg przytylam w 3 tyg i ze mi puchna rece i nogi to powiedziala ze zatrzymalam wode w organizmie i zlecila badania kreatynine i elektrolity...

oby to bylo tak ze puchne i po porodzie mi to zejdzie, ale postanowilam jesc i tak wiecej owocow , ale niestety nie mam smaka i sie zmuszam by zjesc brzoskwinie a dzisiaj banana .... nie wiem czemu nie mam smaka na to, warzywa juz bardziej ale tez nie jakies duze ilosci...

finkemma ty to jesz bardzo zdrowo ,az ci pozazdroscilam urozmaiconej diety, szkoda ze i tak mimo tego nabierasz , ale moze to tez woda wlasnie

Ddmala ja od poniedzialku tak jem bo wczesniej w pl to i schabowy i ziemniaczki z sosikiem i ciasto do kawy pizze tez jadlam . Wrocilam do domu u ciazowe postanowienie regularne posilki i w miare mozliwosci zdrowio :) jako ze moja corcia mi towarzyszy tez je regularnie to w niedziele zrobimy sobie nagrode i upieczemy babeczki na podwieczorek . Bo moj skarbus po mamusi ma tendencjie do nabierania kilogramow jak jej nie pilnuje tyje w oczach.

u mnie w ogóle brak apetytu, zmuszam się żeby cokolwiek zjeść. Za słodkim nie przepadam, a przed ciążą uwielbiałam. Na pierwszym miejscu są ogórki małosolne i teraz gazowana schłodzona woda mineralna. Reszta mogłaby nie istnieć .... Teraz się zważyłam i utyłam 5 kg od początku ciąży. To w sumie dobrze bo chudzielcem nie byłam

Finkemma darli sie bo pies z godzinę szczekał nie mam pojęcia na co a on przeczulony jak moj wyjeżdża to pilnuje strasznie zreszta moj ma dobroczynne działanie na dzieci w nocy i jak go nie ma to tak sie kończy gadałam z moim i sie śmieje ze sie chyba ugotuje rak goroca ale szybko dojechali wiec jedno zmartwienie mniej u nas jakiś takich tendencji do tycia nie ma starsze dzieci syn trochę sobie pofolgował w szkole i muszę go zapisać na basen a córka ma wieczna niedowagę małe waza po 12 kg tylko ja sie narazie wyłamuje ale szybko zrzucam po ciąży wiec nie ma bólu zreszta odpalony chpdakowska i sie schudnie :)

dziewczyny odebrałam wyniki, w badaniu moczu jest białko 18,5, kurcze co to oznacza???
na czczo glukozę miałam 75, po godzinie 81 a po dwóch już tylko 58 ..... a czy te wyniki są miarodajne jak wymiotowałam? pewnie nie ....
kurcze ja tu czytam, że to może być zatrucie ciążowe ... no ja pierdziele, toksoplazmoza, łożysko przodujące i jeszcze zatrucie???? wysiadam .....

Ostatnia edycja:
reklama
Gosikkk wyniki krzywej na pewno niewłaściwe, ale nic dziwnego skoro zwymiotowałaś glukozę (trzeci wynik to abstrakcja bo niestety nie tylko bardzo wysokie wyniki oznaczają problemy), co do moczu to przestań się zamartwiać, miałaś już wystarczająco dużo problemów, poczytaj, że to nie musi oznaczać nic złego, na pewno trzeba badanie powtórzyć, to może być wynik odwodnienia. Jak dużo pijesz ? Tylko to białko w wyniku moczu jest niewłaściwe ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry