Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Kasia zadzwon do przychodni czy szpitala gdzie masz skierowanie i porozmawiaj z babka na rejestracji powiedz jaka sytuacja a ona ci doradzi kiedy najlepiej sie gdzie zapisac
Dzien dobry kobitki ! U mnie intensywnie wykorzystalam M przez caly weekend i skonczylismy generalne porzadki zostalo znosic ze strychu wszystko prac odswiezac i ukladac jeszcze gosc mi z mieszkania zrezygnowal ale na szczescie udalo sie kogos znalezc na wynajem bo inaczej z kasa byloby krucho.
Co do szpitali u mnie sa konkretne godz odwiedzin i max 2 os i przestrzegaja tego, synek na pewno na chwile przyjdzie zobaczyc braciszka bo sie boje zoltaczki i 7 dni w szpitalu i zeby starszaka nie widziec
Aleali gratulacje zawsze to mile jak cos sie wygra
U mnie w 26tyg bylo 1,1kg no i tez wyszedl mlody 2tyg starszy albo taki duzy chlopak bedzie juz sama nie wiem co o tym myslec? W szpitalu to 3 usg mam dopiero 06.10 bo miejsc juz nie mieli wg karty 34tyg a prywatnie ide 07.09 wiec zobaczymy co i jak ? Pierwszy mial zawsze brzuszek najwiekszy a jest wysoki ten ma najdluzsza kosc udowa zawsze i ciekawe jaki bedzie ?
P,s u mnie brzuchol tez stanal w miejscu a waga gna do przodu...
Anushka, ale duży jest Twój syneczek, ja obstawiam, że moja córcia za 2 tyg. będzie ważyła ok. 1200, ale ona jest kruszynka, ważne, żeby maluszki były zdrowe
Co do chicco to w zestawie jest butelka, ja na pewno będę karmiła piersią i to bardzo długo, ale przyda się, bo będę czasami ściągała mleko, żeby mogła maluszka nakarmić babcia (ja karmiąc śpię często max 3-4h, a po paru miesiącach naprawdę czuć mega zmęczenie).
Co do szpitala to w moim był zakaz wprowadzania dzieci poniżej 6 roku życia, mnie będzie odwiedzał tylko mąż i to po to, aby przypilnować małej, jestem straszną przeciwniczką tabunów ludzi w szpitalach, hałasu a przede wszystkim ewentualnych przynoszonych chorób. Sale są u mnie 2-osobowe.
U mnie w szpitalu dzieci mogą wchodzić na oddzkal od 12 lat mają wysoki próg wiekowy ) a co do porodu to tez nie wiem co mnie czeka może dobrze [emoji14], a jeśli chodzi o odwiedzenie to w szpitalu moim są sale 3 os i łóżka można zasłaniać parawanem taka zaslona od tego które jest obok.
Mi cos dzis nie dobrze mdlosci czy cos do tego jestem bardzo oslabiona ogolnie zle sie czuje dlonie mi sie trzesa. Moze cos slodkiego musze zjesc . Waga nadal stoi i dobrze bo 12 kg chce trzymac do konca ciazy.
zapisalam sie do poradni specjalistycznej diabetologicznej na podstawie skierowania od gina dopiero na 14.09 na Madalińskiego w Wawie. Witaj NFZ! obdzwonilam kilka i terminy są jeszcze pozniejsze. Takze faktycznie pozostalo mi samemu kontrolowac co jem, juz sobie tabelki wydrukowalam pokarmów z indeksem glikemicznym i postaram sie nie jesc tych z wysokim poziomem.
Tak na wszelki zpisalam sie tez poprostu do diabetologa w Lux-med moze do czasu wizyty w poradni mnie jeszcze poinstruuje odpowiednio.
A dzieciaczki wasze fajne juz cialka nabierają.
Ja jeszcze 3go skierowania na usg nie dostalam pewnie przy nastepnej wizycie, ale chyba i tak jak zwykle pojde prywatnie wlasnie w 32 tygodniu.