reklama

Listopad 2015 :)

pewnie nie zdąży na poród ale dla mnie ważne jest żeby właśnie zajął się starszakiem czy odebrał mnie ze szpitala i posiedział ze mną po porodzie :-) mógł by przyjechać teraz i pojechać zaraz po ale lepiej go mieć jak już młody będzie na świecie :-)

reklama
dziewczyny ja tu codziennie slysze ze pobolewanie w dole brzucha czy w pachwinach normalka na ten etap. Jesli sa skurcze od gory i brzuch twardy i są bolrsne i regularne wtedy znaczy ze cos sie dzieje :). Moi dzis szaleja az łzy w oczach stają. Pokibluje tu juz do porodu licze tez ze będzie planowany :)

Fasun gratulacje wspaniale nowiny :) Ja do porodu sie nie spiesze jeszcze ,od polnocy liczymy 8 dni do cc :) za to stres pomalu mnie dopada bo jakas drazliwa sie zrobilam ciagle mezu mnie irytuje i denerwuje. Najchetniej przespalabym te 8 dni bo te martwienie o synka mnie wykonczy. Oby wszystko bylo dobrze zeby urodzil sie zdrowy.

Fusun a miała mieć ponad 4kg coś słabo im się sprawdziło z ta waga.
Gratuluję :-) Witamy malutka. Jak będzie miała na imię?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Z wagą to się akurat super sprawdziło. Na ostatnim usg przed porodem (czyli we wtorek - 5 dni przed) mała została zważona na 3600. Urodziła się 3540 więc dużo się dr nie pomyliła. To ja mówiłam, że mała będzie miała 4 kg jeżeli dotrwam do terminu, czyli do 7.12. A urodziłam dokładnie 2 tyg.wcześniej - 38t0d :-)

A imię jeszcze nie wymyślone. Są dwa typy: Michalina i Hania

Jeny dziewczyny jestem tak wsciekla ze az mi sie plakac chce kilka tyg temu zamawualam wozek na stronie bebetto i prosilam tesciowa 3 razg zeby go sprawdzila a ona ze nie bedzie potem go jak schowac etc... moj M przyjechal teraz do pl i okazalo sie ze wyslali wogole inny model niz ten co zamawialam juz nie mam sily ...

Kinia może uda się to odkręcić. Kurcze szkoda, że teściowa nie sprawdziła od razu bo być może do tej pory sprawa byłaby wyjaśniona i Twój mąż mógłby już przywieźć ten właściwy wózek.

Fasun Michalina śliczne imię, też nam się bardzo podoba i bierzemy je pod uwagę

Dziewczyny ale miałam dzisiaj noc :-) Wstałam do toalety i zanim tam doszłam to zostawiłam za sobą stróżkę przez pół mieszkania, nogi całe mokre, siadam na kibelek i leje się dalej. Pierwsza myśl to wody. No ale po chwili przeszło, więc się położyłam. Nie budziłam męża, ale sam się obudził, zapytał co się dzieje i zarządził wyjazd na IP. Zrobili mi ktg, wyszły 2 skurcze ok 80% reszta to słabiutkie. Lekarz mnie zbadał, miałam też poziom wód sprawdzony na usg i wypuścili mnie do domu. Nie wiem co się ze mnie wylało ale trochę się zestresowałam. Plus taki, że od podjęcia decyzji byliśmy w szpitalu w 20 min, tylko, że to noc i zero ruchu na mieście. Próba generalna przed godziną zero zaliczona :-D

reklama
hej
Ostatnio pisałam, że kichnęłam i się posikałam i też przez chwilę myślałam, że to wody :tak: Wczoraj młody zasnął o 19 i dziś od 5 pobudka :-( A ja z kolei o 20 zasnęłam i wstałam o 23 wyspana i do 2.30 na necie albo TV .... Zaraz sprzątam i idę spać. I czekam na kuriera bo przywiezie wanienkę i takie tam. Dziś zamówię materac, smoczki do butelek, jutro planuję fryzjera, w środę pasowanie Michała i mogę rodzić. Ręce strasznie mi drętwieją i coraz częściej kłuje mnie tak mega na dole, że aż się zginam w pół. Wczoraj tak w markecie mnie zakuło, ludzie się gapili jak na wariata hehe.
A ja się pochwalę, że kupiliśmy taki wózek 3w1 BABY DESIGN wózek Lupo Alu+oryginalny fotelik (5007126169) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. używany, za 350 zł, nie widać, że był używany, zero rysek, plamek itp. Gratis dostaliśmy leżaczek bujaczek LEŻACZEK FISHER BUJACZEK 3w1 0-18kg BEST PRICE 24H (5728711039) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , do tego karuzelę do łóżeczka Karuzela do łóżeczka Fisher Price Rośnij ze Mną (5744020706) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i do tego kombinezonik rozmiar 62 coccodrillo. Szok :-) Mieliśmy farta bo ludzie wyjeżdzają do Niemiec i na szybko chcieli się tych rzeczy pozbyć :-) Wózek jest koloru szarego. Póki co nasza kicia w nim śpi .... musimy ją oduczyć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry