reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Wirus tzw "Trzydniówka" zawsze kończy się wysypką i po tym się go wtórnie rozpoznaje. Bez wysypki to nie trzydniówka.
Zeby rzeczywiście nie powinny dawać tak wysokiej temperatury. Moja córcia często miewa gorączki a starsza nie miała prawie nigdy. Mała temperaturą reaguje na wszystko- nawet na silne emocje. A przy ząbkowaniu ma 37,5 średnio i to taka dziwna temperatura bo jest, za chwile nie ma, znów jest i tak skokowo...
Już tak trzy razy miała i potem wyżynały się ząbki więc już wiem kiedy ma temp od zębów...

NO i mi też kiedyś lekarz mówił że przy trzydniówkach to nie ma opcji na 38 bo wtedy temperatury sa naprawdę bardzo wysokie, zwykle w granicach 40 stopni...
Ja nie mam doświadczenia bo żadna jeszcze nie miała...

Myślę, że każda gorączkę niewiadomego pochodzenia zwala się na "trzydniówkę" (tzn lekarze zwalają), a tak naprawdę to określona choroba o określonym przebiegu i wysypka jest jej znakiem rozpoznawczym - RUMIEŃ NAGŁY...

No na pewno jak w każdej chorobie są wyjątki tylko skoro jest trzydniówka bez wysypki to może po prostu nie wyjątek tylko nie-trzydniówka ;)
Generalnie teraz jest cała masa wrednych wirusów które dają brzydnie objawy i często właśnie takie gorączki bez innych objawów.
Ja pracuje z dorosłymi ludźmi i dzień w dzień mi odwołują pacjenci wizyty bo mają właśnie takie objawy- gorączka i nic po za tym. A co dopiero słabsze dzieciaki...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry