reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

mieszkam w mieście żyjącym z turystyki więc mamy teraz nawał turystów, stoję wczoraj w supermarkecie w długaśnej kolejce i zastanawiam się czy dotrwam do kasy, aż tu nagle jakaś babeczka mówi niech \pani idzie na przó, wypycha mnie krzyczy "miejsce dla ciężarnej" ja,że nie zwyczajna to uśmiecham się gupkowato i dziękuje aż trafiam na sam początek, a tam gość kupuje z 10 tanich piw i ludzie"proszę przepuścić, pani jest w ciąży" a facet mętnym wzrokiem "a ja mam to w du*pie" hehehe ledwo wytrzymałąm żeby nie roześmiać się ;). ale tak pomijając to miłe to było, jak widać muszę się jeszcze wiele nauczyć ;)
miłego weekednu ciężaróweczki :)

reklama
Mnie to irytuja takie drobnostki ale jak czuje ze sie wewnetrznie gotuje i byle co mnie wpienia . Mowie do meza zeby nic do mnie sie nie odzywal i nie zblizal bo mam zle samopoczucie :D tak najlepiej po co mamy sie klucic o jakies glupoty . Jaga to jest fajne ze jest sie taka lekko uprzywilejowana osoba ale zarazem troche krepujace :D

fakt, że to są mieszane uczucia, ale mi zdarzało się kiedyś zemdleć w tłumie a teraz nie mogę sobie na tyo pozwolić więc uniosłam brodę, spaliłam buraka i ruszyłam do przodu ;)

Tak się domyślam Claudia, że w godzinę nie ogarnę porodu:) ale się bardziej obawiam, że mogę zacząć panikować, że to już, mąż przyjedzie i się okaże, że jednak niepotrzebnie, albo bardziej w drugą stronę, że zlekceważe i się okaże, że to już:)
Fasun ja jestem z Trójmiasta, ale słaba jestem w szperaniu w szmateksach. Jakoś się nie nadaje do tego i w większości mi śmierdzi. Wolę mieć wszystko ładnie wyłożone, albo najlepiej, jak by mi ktoś pokazał i ja wtedy sobie wybiorę:p Ale w Sopocie ostatnio zaszłam na Aleji Niepodległości tam jest taki duży szmateks prawie przy tych tunelach, to można tam trafić na coś fajnego i tam chyba już to jest poprane wszystko, to jakoś przyjemniej:)

Ja też mieszkam w turystycznym mieście i juz tłoczno się zaczyna robić, a za tydzień koniec szkoły w Anglii to dopiero będzie. Ale tak to jest wakacje, słonko, plaża :) lubię właśnie tu to ze czuje się w lato jak.na wakacjach nigdzie nie wyjeżdżając :)

Hej Dziewczyny! Nie zaglądałam wczoraj i tyyyyle nadrabiania.
Dziś dokonałam ważenia i mam +7 kg - w stosunku do poprzedniej ciąży, którą zakończyłam na +17 kg mam jeszcze 10 kg "zapasu" ale mam nadzieję, że nie dobiję do 17 kg. Tak czy inaczej - zrzucać będę po i koniecznie muszę coś z jędrnością zrobić bo się jakoś trzesę :( :baffled:

Dziś trochę boli mnie głowa więc funkcjonuję tak na pół gwizdka.

Fusun - też uwielbiam Nexta - śliczne i super jakość tylko czemu takie drogie? Zazwyczaj poluję na używki, ostatnio właśnie w szmateksie upolowałam sweterek dla starszej córki za 6 pln :)

Jeśli chodzi o seriale to i House of Cards, Grę o Tron, Breaking Bed uwielbiam. Wczoraj z mężem zaczęliśmy oglądać True Detective (dostępny pod tytułem Detektyw na HBO). Mocny.

Hej w weekend :) ja od wczoraj w gosciach zeby samemu nie siedzieć jak mąż na wychodnym ;) W ogole to ma urodziny i kupilam mu koszulkę "real men make twins" będzie dumnie nosił ;) a dla blizniakow znalazlam bodziaki ktore musze zamowic ctrl c i ctrl v hihi ojciec komputerowiec będzie zachwycony ;) Ja dzis bez energii znów wymiotuje od czwartku codziennie:/ te wszystkie seriale o ktorych piszecie to moj oglada ja jakoś nie wkrecilam się.

Karcia i dziewczyny nie bylo okazji zeby wam opowiedziec o moich porodach ale zaczne od drugiego a wiec tak :) mieszkalam wtedy jeszcze z mama bo ja z mezem bylam w trakcie zalatwiania mieszkania obudzilam sie w nocy ok 4:15 acha zeby bylo ciekawiej zaponnialam napisac ze w 8 miesiacu ciazy spadlam z dwóch schodow i zlamalam noge hehe akurat musze zaznaczyc ze z gipsem rodzilam ale do rzeczy obudzil mnie pierwszy skurcz ptaktycznie nad ranem 4:15 powiedzialam o tym mamie a ona mi na spiaco odpowiedziala zebym jeszcze sie okapala wygolila itd i mialam ja obudzic za 3 godzinki ok poszlam a raczej o kulach skakalam do lazienki az tu nagle kwestia 5 minut mialam skurcze tak mocne i trwajace co 30 sekund z krzykiem wolalam mame ze nie dam rady sie nawet spowrotem ubrac tak bol mnie sparalizowal z racji tego ze mialam noge w gipsie przyjechalo pogotowie i dotarlam na izbe przyjec lekaz dyzurujacy na spokojnie chcial ze mna przeprowadzic wywiad medyczny w tym samym momencie polozna sprawdzala na ile palcow mam rozwarcie hehe okazalo sie ze 9 lekarz z zaskoczenia upuscil dlugopis darowal sie tego wywiadu i natychmiast mialam bole parte od momentu dotarcia na izbe przyjwc urodzilam w 15 minut czyli obudzilam sie o 4:15 a urodzilam o 4:40 takie porody to kocham u kazdej zycze w tak ekspresowym tempie urodzic nasze pociechy w brzuszkach

Moni zazdrpszcze . ja jeszcze jak teraz mysle ze kazda kobieta ma prawo do znieczulenia tomaz mi sie plakac chce ze musze miec cesarke ale im blizej tym mniej sie boje a bardziej chce juz pazdziernika i urodzic

reklama
Claudia31 nie boj sie jak bylam na porodowce to poznalam kilka kobiet po cesarskim a ja to taka klachula jestem i naprawde mowily mi ze gozej sobie to wyobrazaly i jak juz mialy dzidzisie na raczkach to zapomnialy o wszystkim co zle trzeba isc z pozytywnymi myslami :) :) :) :) :)

Do góry