reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]Nimfii myśmy nie pieluchowały, bo mamy dysplazję typy 3, a to jest już źle rozwińiete bioderko i trzeba interweniować, pieluchowalam z pierwszą córka, ona miała przykurcz i niedojrzalosc, dlatego na wszelki wypadek byly pieluchowanie i ćwiczenia.
W galerii dałam zdjęcia to widć jak to wyglada.
Szyna jest znacznie szerzej niż pieluchowanie, ale szyna musinaprawic co jest zepsute, wydrazyc przez główkę dobry kształt panewki, a pieluchowanie jest profilaktyką by nie doszło do tego co my mamy, więc ńic drazyc nie trzeba. A który stopień i Was stwierdził lekarz?[/FONT]

reklama
My dziś po szczepieniu zobaczymy jak będzie. Mały trochę płakał bo się naczekaliśmy na lekarze z 30 minut na golasa dobrze, że miałam przykrycia. W przychodni tłumy.
Mały waży 5300 przez 3 tyg przytył kilogram inne parametry główka 37 cm. Teraz drzemie ale zapobiegawczo kupiłam paracetamol w czopkach jakby był nie spokojny.
Szczepiliśmy Pentaximem 5w1 - 130 zł u nas ii WZWB refundowane.

Alfa u mojego brata córka taką rozwórkę nosiła ale prze pół roku bo późno jej to wykryli ok 5 miesiąca życia. Co prawda było to 25 lat temu dobrze , że u Ciebie szybko to szybko sie zakończy!!

Ostatnia edycja:
margana dobrze ze macie tego rechabilitanta ;) Ja widzialam na sali ćwiczen w szpitalu dzieciaki w naprawde kiepskim stanie, az zal bylo patrzec. Nam zalecali tylko cwiczenia, pokazali je i kazali wykonywac w domu . Tak najczesciej robia, ale co wazne zebyscie byli pod kontrola specjalisty, ktory bedzie trzymal reke na pulsie w razie potrzeby ;)

alfa
nie mamy okreslonej dysplazji w zadnym stopniu. Prawe biodro jest ok, a tylko lewe nieznacznie uniesione i panewka plytsza i splaszczona. Przez ten uklad Kuba ma wade postawy - krzywi sie a raczej wygina cale cialo w ksiezyc (zreszta Maciek tez tak robil) a takze nózki nie ukladaja sie rowno (jedna wydaje sie byc optycznie krotsza). Zalecenie takie aby mial nozki w pozycji "zabki" co ma zapewniac mu pieluchowanie, ale on i tak czesto stara sie nogi prostowac.

alma i ja bylam takim przypadkiem gdzie wykryli mi wade biodra jak mialam 6msc i leczenie mnie trwalo kilka miesiecy (ale samym pieluchowaniem) i takze bylo to 25 lat temu ;-) wtedy nie robili USG tak wczesnie jak teraz

Ostatnia edycja:
No i jestesmy po pierwszym szczepieniu. Bralismy obowiązkowe bezpłatne z krztuścem acellularnym, pneumokoki i rotawirusy. Dziś dostała błonica, tężec, krztusiec; hib i rota. Za dwa tygodnie bedzie WZWB i pneumo, po to zeby na raz tyle nie kłuć, a poza tym nie było w aptece Engerixu, więc zamówiliśmy.
Natalka była bardzo dzielna! Poryczała się oczywiscie przy wkłuciach, ale połozna powiedziała, ze wcale nie tak strasznie :-) A Rotarix wypiła z usmiechem na ustach :-D
Za 2 tygodnie ciąg dalszy.

Ostatnia edycja:
Margana dobrze, że to już za Wami, biedactwa nasze malutkie.
Dziewczyny które brały szczepionkę 6w1 powiedzcie mi ile za nią płaciłyście??

Margana czyli rozumiem, ze nie brałam 6 w 1? I płaciliśmy tylko za pneumokoki i rotawirus?
Co mówią lekarze o takim rozwiązaniu, bo rzeczywiście to nie głupie, byłaby kaska na pneumo.

Gola ja miałam co prawda 5w1 ale warto popytać- podzwonić po aptekach i pytać o ceny bo w moim mieście różnica między aptekami wynosila nawet 70 zł!!! Najtaniej było w magicznej, więc jesli gdzieś niedaleko taka masz to zapytaj tam o cenę:tak:

reklama
agutku dziękuję, nam lekarka niby zaleca sczepienie na rota wirusy - ja powiem szczerze, że już zgłupiałam, szczepić, nie szczepić, na co, kiedy... każdy mówi co innego
onanana dziękuję, u nas nie ma takiej apteki, ale w sumie nie mieszkam daleko od Ciebie więc jakby co , to tam kupię ;)

Do góry